Windesheimstudenten studeren succesvoller

Zwolle – De verhoging van de studienorm voor eerstejaarsstudenten naar 54 (van totaal 60) studiepunten heeft een positief effect op het studiesucces van Windesheimstudenten. Dankzij de in 2013 ingevoerde hogere norm halen meer studenten met succes hun eerste jaar en is de uitval van propedeusestudenten dit jaar – net als vorig jaar – gedaald tot onder de doelstelling van maximaal 34%. Het gunstige effect op studiesucces is ook zichtbaar, doordat meer tweedejaars succesvol zijn. De uitval van eerste- en tweedejaars samen is met meer dan 10% gedaald.

Het ambitieuze studieklimaat van Windesheim wordt gecombineerd met goede studiekeuzevoorlichting en begeleiding, meer persoonlijke aandacht voor de student en aanpassingen van het curriculum gericht op de leerbehoeften van studenten. Dit werpt ook haar vruchten af voor het aantal studenten dat binnen vijf jaar afstudeert. Van de lichting studenten die startte in 2009, was het aantal afgestudeerden binnen vijf jaar 54 procent. Dankzij het studiesuccesprogramma doen de lichtingen daarna het beter. Vorig jaar haalde 58% binnen vijf jaar het diploma en dit jaar 60%.

Het is dan ook dankzij deze maatregelen en cijfers dat de reviewcommissie tevreden is over Windesheim. Deze reviewcommissie heeft in opdracht van minister Jet Bussemaker de hogescholen en universiteiten beoordeeld en komt voor Windesheim tot een positief oordeel. Windesheim blijft streven naar een verdere verbetering van het studiesucces. Het uiteindelijke doel is om 70 procent van de studenten binnen vijf jaar te laten afstuderen.

Artikel delen:

Reageer