Overwinning voor Be Quick

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag de eerste overwinning in deze competitie binnengehaald. Na een moeizame start tegen ZAC herstelde de ploeg zich. Yordi Veldman scoorde vlak voor tijd het winnende doelpunt.

sam_0411.jpg 

In het Zwolse voetbal spreken we over een historische voetbaldag. Het 88-jarige Be Quick en het nog veel oudere ZAC troffen elkaar nog nooit in competitieverband. Maar een keer moet de eerste zijn. En in 2016 is het dan zover. Voordat de wedstrijd begint is er een minuut stilte voor de overleden Jack Bos, die bij ZAC een prominent lid geweest is.

In een herfstachtig decor met een prachtige najaarszon zien de toeschouwers een beter ZAC in de openingsfase van de wedstrijd. Dat ziet ook ZAC-trainer Egbert Kragt: "We speelden goed en met veel variatie in de lange bal. Bij vlagen zag ik echt goed voetbal. Er zat beweging in de aanval." Be Quick dat in de openingsfase twee keer goed wegkomt bij acties van Joost Vulkers is zoekende. Bovendien heeft het met Laser Arslan weer een debutant binnen de lijnen. Be Quick laat zich in het eerste halfuur alleen opmerken met een kopbal van Frank Oosterhof.

Kragt, sinds jaar en dag oefenmeester bij ZAC, vindt dat het lang duurt voordat ZAC op voorsprong komt. "We speelden te weinig de cross-bal om de rugdekking te omzeilen. Toch komen we terecht op voorsprong." In de 29e minuut wordt een fraaie voorzet van Iljas Baltes door Joost Vulkers tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. De verdediging van Be Quick ziet er hier niet echt goed uit.

Na het doelpunt stroopt Be Quick langzaam maar zeker de mouwen op. Een goede passeeractie en schot van Emiel Brinkhuis zorgen voor het eerste gevaar.(39e). Het is de inleiding op een slotoffensief in de eerste helft. Kragt: "In de fase voor de rust blijven we dicht bij elkaar om toch maar met een voorsprong de rust in te gaan. En dan valt de tegentreffer toch. Dan ga je met een heel ander gevoel de kleedkamer in." Het is Sander Aarten die een voorzet van Roan Admiraal binnentikt bij de eerste paal (45e) en zo gaan de partijen toch met een gelijke stand de rust in.

Be Quick begint furieus na de rust en raakt via een kopbal van Frank Oosterhof de lat. Ook Yordi Veldman en Kevin Westerbeek komen nog in kansrijke positie in de eerste minuten na de rust. Egbert Kragt: "In de tweede helft draait de wedstrijd volledig om. Bij ons staan de linies te ver uit elkaar en Be Quick benut de ruimte die er ligt." Meest opvallende man in het laatste kwart van de wedstrijd is Sander Aarten. Hij kan in de 67e, 82e en 89e minuut alleen op ZAC-keeper Jelle Brouwer af, maar komt niet tot scoren. "Onze keeper houdt ons hier in de race" zegt Kragt.
  
Voor Be Quick valt het verlossende doelpunt dan toch. Daarvoor wordt de blessuretijd benut. Als Kevin Westerbeek de bal goed teruglegt, is het Yordi Veldman die de 1-2 binnen werkt. Sander Aarten krijgt dan nog de kans om het volgende doelpunt te maken, maar dat gebeurt niet. De vreugde in het Be Quick-kamp is niettemin groot. Eindelijk is de felbegeerde overwinning binnen, nadat die dit seizoen al een paar keer door de vingers glipte. ZAC-trainer Kragt: "Over de hele wedstrijd gezien is dit een verdiende overwinning. Be Quick heeft duidelijk meer kansen gehad dan wij."

Door de zege stijgt Be Quick in de stand naar plaats 13. Volgende week is er opnieuw een stadsderby, want WVF komt op bezoek. Bij een nieuwe overwinning krijgt de stand een vrolijker aanzien, zoveel is zeker.

Opstelling ZAC: Jelle Brouwer, Tim Benes, Joost Ottens, Melle Reuvecamp, Paul Dobben, Okke Scholten, (70. Tom Hindrix) , Joost Vulkers, Lex Heimerikx, Joren Drost (80. Robin Bastiaan), Ycha van Rossum, Iljas Baltes

Opstelling Be Quick ‘28: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Rob Huisman, Laser Arslan, Kevin Westerbeek, Frank Oosterhof, Yordi Veldman, Sertaç Yilmaz, Roan Admiraal, Sander Aarten, Emiel Brinkhuis (80. Julian Ruiter).

Door: Gerco Grevers

 

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Zo zo, een benauwde overwinning eindelijk. Maar wat is het triest om te zien hoe ernstig Be Quick in verval is geraakt. Van trotse hoofdklasser naar zwakke broeder in de tweede klasse. Zonde…..


  ⚠️ Meld

 2. @ Eddie 38

  Met allemaal eigen jongens die hart voor de club hebben, en geen cent betaald krijgen. Liever zo dan naar een stel vreemdelingen kijken die hun zakken komen vullen.


  ⚠️ Meld

 3. Dat hangt er vanaf, Rood Zwart. Als liefhebber kijk ik liever naar een stel goed voetballende jongens van buitenaf, dan naar een stel goedwillende maar kwaliteitsarme eigen jongens. En waarom is een mix niet mogelijk, zoals bij Berkum?


  ⚠️ Meld

 4. @ Eddie
  Ik niet, het is niet
  Mogelijk omdat er niet betaald wordt, als
  Ze dat bij berkum ook niet meer zouden doen, dan zie je dichte Berkummers, zoals Youp kok en paar andere spelers gewoon in de basis spelen. Maar dat is mijn mening he.


  ⚠️ Meld

 5. Weggekocht??? Joh, hij had geen zin om met zo”n zwak gezelschap in de tweede klasse te spelen. Is’ ie ook veel te goed voor. Vind het vorig seizoen bij BQ ook al met afstand de beste man. Schijnt het nu leuk te doen bij Berkum.


  ⚠️ Meld

 6. Nu Jeroen in de spits staat, staat Jeroen in de basis als RB. Normaal gesproken is hij echter de vaste eerste wissel. Niet goed genoeg voor een vast basisplaats maar hij doet het wel goed als hij speelt/invalt.


  ⚠️ Meld

 7. Defensief is dit elftal zoveel sterker dan voorgaande seizoenen. Daardoor is het hele elftal veel stabieler in haar resultaten en functioneert het als geheel prima.

  Wel jammer dat er gisteren maar door 9 spelers gevoetbald werd en door 2 alleen maar gepield werd. Ondanks dat toch een goede winst.


  ⚠️ Meld

 8. ‘Silvolde ?? Een uur lang mocht Dieze West in Silvolde dromen van een mooi resultaat. Toen incasseerde Lauwand Suleiman een rode kaart en stortte het elftal van coach Stephan Rahantoknam volledig in elkaar: 5-1.’

  Altijd maar weer hetzelfde liedje. Het draait nog altijd heel stroef bij de beste betalende club in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 9. @ed stakker

  Dat is nog steeds jou cluppie, wat Bacuna daar verdiend, dat krijgt heel Dieze niet. Als een speler als Mehran pour a sali toezegd om bij Dieze te blijven, en vervolgens toch naar Berkum gaat, dan doet hij dat niet voor de lekkere broodjes gezond.


  ⚠️ Meld

 10. Het kan zijn dat vv Berkum alles netjes opgeeft aan de belastingdienst en dat de werkelijke bedragen die de DW spelers ontvangen hmmm hoe zal ik het zeggen iets creatiever overhandigd worden. Feit is en blijft dat veel spelers bij vv Berkum minder ontvangen dan bij DW. Leuker kunnen we het niet maken.


  ⚠️ Meld

 11. Is die jeugdtrainer nog actief bij Berkum die een jeugdlid bij de keel heeft gegrepen of is die inmiddels verwijderd van het sportpark?


  ⚠️ Meld

 12. Jongens, wat een haat en jaloezie weer……..
  Bq heeft geen geld meer en kan daardoor ook niks doen. Om het dan te “verkopen” dat het leuker is met eigen jongens is “goedkoop”. Als ze maar weer iets geld zouden hebben gaan ze weer spelers halen!
  Wat berkum betreft. De kantine is niet lijd gezellig maar zo erg als hier wordt beweerd is het ook niet want het lich gaat vaak pas na 24.00 uur uit dus dat zegt genoeg

  Tot slot Dw. De laatste jaren zijn als een sprookje! Na dit seizoen (of eerder) is het sprookje uit vrees ik. De club is te klein om di vol te houden. Een par fusies in zwolle zouden beter zijn voor de kwaliteit van het zwolsche voetbal. Maar of het zover komt??……..


  ⚠️ Meld

 13. @ swollenaer

  Er is idd geen geld om spelers te halen, maar als dat het er wel is gebeurd dat nog niet, op het moment zitten er aardig goede spelers in B1 en A1. En inderdaad snap die haat en nijd ook niet. Wij zijn blij dat we gewonnen hebben, en er volgen hier nu meer dan 21 reacties. Ik zou zeggen kom zaterdag kijken bij Be quick-Wvf en we drinken gezellig een biertje met zijn allen  ⚠️ Meld

 14. @Bequicker, Gefeliciteerd met de overwinning en of er ooit weer betaald gaat/kan worden is (nu) niet aan de orde. Mooie club, mooi sportpark, goede jeugd, dus de weg naar boven zal echt wel gevonden worden.
  Toch een kleine aanpassing in je verhaal, risico bestaat dat die goede spelers naar een club gaan die wel vergoedingen betalen. In de regio genoeg opties. Helaas is het clubliefde gehalte niet altijd groots aanwezig.


  ⚠️ Meld

 15. BQ heeft alles om het vlaggeschip te worden van het amateurvoetbal. Een zooi goeie ambitieuze sponsoren aantrekken en dan bouwen aan een mooie mix van eigen jongens en spelers van buitenaf.


  ⚠️ Meld

 16. @ Bequicker , op 30 oktober 2016 19:25; Nee. 11:45 vind ik erg vroeg als aanvangstijdstip van 2.
  1 speelt pas om 14:30.
  Bovendien spelen nog een paar mensen die ik bijzonder hoog heb, met WVF, een potje in onze immer gezellige stad.

  :D:D:D NU scoort Dolberg :-*


  ⚠️ Meld

 17. ? Berkummer, verklaar je nader… Nee, op de mooiste dag van de week ga ik zeker niet naar Berkum… Al waren de 2 potjes aaneengesloten, had ik nog voor dat andere potje gekozen. Vanzelfsprekend ben ik jou echter geen antwoord schuldig…. Maar omdat je ?berhaupt reageert. Kom er maar in met antwoord op mijn vraag je stelling nader te verklaren.

  Ach, hoeft ook niet; jij ook een lekker weekend met een overwinning voor jouw cluppie.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.