Leontien’s Ladies Ride ook in 2008 naar Zwolle

Leontien’s Ladies Ride zal ook in 2008 Zwolle aandoen. Na een eerste editie dit jaar met 4.500 vrouwelijke deelnemers staat er een tweede editie in de gemeentelijke sportagenda voor 2008.

In Den Bosch is de Ladies Ride begonnen. Daar vindt de komende maand de derde editie plaats. In Brabant doen 7.000 vrouwen aan de Ladies Ride mee. Woensdag 21 november wordt door middel van een persconferentie door Leontien Zijlaard-Van Moorsel en burgemeester H.J. Meijer de plannen en de datum voor het komend jaar toegelicht.

De derde Brabantse editie van Leontien’s Ladies Ride brengt op zondag 16 september naast ruim 7000 vrouwen ook een dozijn bekende Nederlanders naar het centrum van Den Bosch. Op de lijst van deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht van de viervoudig Olympisch kampioen en negenvoudig wereldkampioene prijken grote namen als die van de minister van wonen, wijken en integratie, Ella Vogelaar, de presentatrices Ellemieke Vermolen, Nada van Nie en Daniele Overgaag. Verder gaan vanaf de Grote Markt in het centrum van Den Bosch ook lingerieontwerpster Marlies Dekkers, Leontine Borsato, Bartina Koeman (de vrouw van PSV-trainer Ronald Koeman) en de bewindslieden Blanksma (CDA-lid Tweede Kamer) en Buijne (wethouder in Amsterdam) van start.

Leontien’s Ladies Ride is in drie jaar tijd uitgegroeid tot het grootste eendaagse vrouwen fietsevenement in ons land. Het evenement vond in 2004 voor de eerste maal in Den Bosch plaats, omdat de burgervaders van Den Bosch, Rombouts, en het keerpunt Boekel, Van der Vondervoort, graag bereid waren om als gastheer/partner voor de doopeditie op te treden. De belangstelling voor de tourtocht overtrof iedere verwachting, waardoor een herhaling in 2006 een vanzelfsprekendheid was. Omdat de belangstelling voor het evenement bleef groeien, groeide Leontien’s Ladies Ride met een tweede stad. In 2007 werd met in totaal 4500 vrouwen voor de eerste maal in Zwolle gereden. In Den Bosch komen dit jaar voor de derde maal 7000 vrouwen dames aan de start voor hun tocht over 69 of 39 kilometer. De organisatie, Leontien Total Sports, verwacht in 2008 met steun van zijn sponsoren het evenement in drie verschillende steden in ons land te gaan organiseren, waaronder dus ook Zwolle. De onderhandelingen met de andere gemeentebesturen zijn reeds in volle gang.

De bekende Nederlanders zijn in Den Bosch overigens tussen 9.30 en 10.00 uur aanwezig op de Parade en vertrekken na het startschot van Paul de Leeuw rond 10.30 uur samen met Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

Artikel delen:

Reageer