Laatste ziekenhuisflat bijna gesloopt

Zwolle – De schooljeugd fietst voorbij zonder op of om te kijken, maar oudere mannen blijven met hun fiets aan de hand staan kijken naar de sloopwerkzaamheden van het oude ziekenhuis De Weezenlanden.

dsc_1004.jpg 

De laatste hoge ziekenhuisflat aan Groot Wezenland wordt door sloopbedrijf Boverhof vakkundig met een grote hydraulische betonschaar stukje bij beetje afgebroken. Om stofoverlast voor de omgeving te voorkomen wordt met een sproeikanon de afbraak nat gehouden. Elders op het terrein zijn de grondwerkzaamheden voor de nieuwbouw reeds van start gegaan en wordt het grondwater via een buizenstelsel over de straat met grote hoeveelheden in de stadsgracht geloosd. Over de puinhopen is het Dominicanenklooster goed zichtbaar geworden als icoon bij de ingang van Assendorp. Bij het grote ziekenhuiscomplex viel de kloosterkerk in het niet, maar nu staat die weer in volle glorie aan de oude stadsrand. Omgeving met een Rooms Katholieke historie; de paters van het klooster en de nonnen van het ziekenhuis hebben in de eerste helft van de twintigste eeuw jarenlang het beeld bepaald. De nonnen zijn al lang geleden vertrokken en er zijn nog maar enkele paters over. Op het terrein van het voormalige ziekenhuis zal een nieuwe stadsbuurt worden opgebouwd en de nieuwe inwoners gaan wonen op historische grond van Zwolle.

Hennie Vrielink
Verslaggever Weblog Zwolle
 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Van 1-1-1990 tot het jaar 2000 gewerkt, hierna door de fusie op locatie van Sophia/Isala terechtgekomen. Binnenkort maar eens weer foto’s maken, voordat de sloop begon ook gedaan. Gaat een boel veranderen dus ff voor het nageslacht vastleggen op de gevoelige plaat 🙂


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.