SVI zet opmars in de topklasse voort

Zwolle – In deze belangrijke thuiswedstrijd kon trainer John Baas van SVI beschikken over een complete spelersgroep, al was niet iedereen volledig fit. Tegenstander was Sportclub Olympic uit Westervoort, de kampioen uit de hoofdklasse F van afgelopen seizoen en daarmee een oude bekende.
De selectie van trainer Idriss Akyuz van de Westervoorters is ten opzichte van afgelopen seizoen aangevuld met een aantal spelers die voorheen voor het failliet verklaarde AFC Arnhem speelden, een geduchte tegenstander dus. Na de winst in de voorgaande wedstrijd tegen HHC Hardenberg is het voor SVI zaak om de omhoog lopende lijn door te trekken en nu ook thuis wedstrijden te gaan winnen. In de eerste fase van de wedstrijd wordt Olympic onder druk gezet, overal op het veld worden spelers opgejaagd, maar de technisch vaardige spelers van de tegenstander kunnen daar redelijk goed mee omgaan en komen na een goed uitgevoerde counter op 0-1. SVI raakt niet in paniek, blijft hetzelfde spelletje spelen, met veel positiewisselingen en een hoge balcirculatie wordt de tegenstander onder druk gezet en als na verkeerd uitverdedigen de bal via Eisse Noordhof bij Michel van Heerde terechtkomt, kan Michel de keeper van Olympic voor de eerste keer verschalken en zo de gelijkmaker op het bord zetten.

SVI staat goed te voetballen en blijft op dezelfde voet doorgaan. Nu is het topscorer Matthijs van de Geest die via de 'draaitol' zijn tegenstander dolt en de 2-1 hoog binnen schiet. Het publiek gaat er eens goed voor zitten en ziet dat SVI via Eisse, Joshua Agteres en Michel nog meer kansen krijgt. Als die niet worden benut, laat Olympic zien hoe dat wel moet, door een vrije bal via een variant af te maken, 2-2. Dat is ook de ruststand. In de tweede helft een zelfde spelbeeld, SVI dat aanvalt en volop kansen afdwingt. Uit een assist van de gedreven spelende Ittersumse aanvoerder Bjorn Rellum, kan Joshua zijn goaltje bij de tweede paal binnen werken en is de voorsprong weer gerealiseerd.
Wat volgt is een fase waarin SVI volop kansen afdwingt, maar Jos van Dijk, Bjorn, Eisse en Matthijs stuiten doorlopend op de excellerende keeper van de gasten en als deze dan geklopt is, staan paal en lat een aantal keren in de weg, waardoor de marge klein blijft. Als 10 minuten voor het einde, Bjorn een counter goed afmaakt en de 4-2 op het bord zet, gaat Olympic met een vijfde veldspeler spelen. Dit resulteert vervolgens in een noodgreep van hun keeper op de middellijn, waardoor SVI twee minuten met een man meer op het veld staat. De overtal situatie wordt goed uitgespeeld en afgemaakt door de tweede van de avond van Bjorn. Dat Sportclub Olympic in de slotfase nog terugkomt tot 5-3 doet niet meer ter zake, de punten blijven in Zwolle, waardoor SVI met 8 punten uit 5 wedstrijden keurig in de middenmoot van de topklasse staat. Op naar volgende week, wanneer op vrijdagavond aangetreden dient te worden tegen Sparta / De Laak in Nijkerk.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.