Denk mee over de toekomst van Zwolle-Zuid

Zwolle – Zwolle krijgt een omgevingsvisie met de werktitel ‘Mijn Zwolle van morgen’. Deze visie actualiseert het huidige structuurplan en geeft richting aan de groei en ontwikkeling van de stad Zwolle tot 2030. Zowel regionaal als op stads- en wijkniveau. In dat kader organiseert Architectuur Lokaal op verzoek van de gemeente Zwolle op vrijdag 11 november een ontwerpatelier over de toekomst van de wijk Zwolle-Zuid. Belanghebbenden, experts en bewoners zijn van harte welkom om mee te denken en te praten.

De gemeente Zwolle wil haar (woon)wijken vitaal houden voor de toekomst. Samen met studenten van Saxion Hogeschool doet de gemeente onderzoek naar de toekomstbestendigheid van Zwolle-Zuid. Zij laat zich daarbij ondersteunen door Architectuur Lokaal, een niet-commerciële stichting die gemeenten in Nederland helpt bij ruimtelijke vraagstukken.

Blik op de toekomst
Zwolle-Zuid doet het op dit moment goed, maar dat kan de blik op mogelijke knelpunten in de toekomst vertroebelen. Het is belangrijk om toekomstige kansen en bedreigingen op de kaart te krijgen. Dat doet het atelier niet alleen, maar in gesprek met belanghebbenden, experts en bewoners van Zwolle-Zuid. Samen verkennen zij met jonge ontwerpers de ruimtelijke kansen voor de wijk.

In het ontwerpatelier op 11 november komen vragen aan bod als: hoe kan de wijk duurzamer worden? Welke voorzieningen zijn nodig voor de vergrijzende bevolking? Kan betere inrichting van de openbare ruimte een bijdrage leveren aan de gezondheid van de bewoners? En sluit het woningaanbod aan op toekomstige inwoners? Over deze en meer vragen wordt in het atelier gesproken terwijl aanwezige jonge ontwerpers de gesprekken in heldere beelden omzetten. De gemeente Zwolle presenteert de opbrengst aan de gemeenteraad tijdens een openbare bijeenkomst op dinsdag 29 november. Ook gebruikt zij de resultaten bij het opstellen van de omgevingsvisie.

Aanmelden
Het atelier vindt plaats op twee momenten op vrijdag 11 november. De eerste sessie start om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De tweede sessie start op 17.30 uur en eindigt om 20.30 uur. De locatie is in een (tijdelijk) leegstaande winkel in winkelcentrum Zwolle Zuid. Wilt u deelnemen aan het atelier? Aanmelden kan per e-mail aan stef.bogaerds@arch-lokaal.nl .

 

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Dit zal me een gesprek worden. Wat verstaat men onder Zwolle-Zuid? Ik persoonlijk zie de volgende wijken onder Zwolle Zuid: Ittersum, Gerenlanden, Gerenbroek, Schelle, Soestweteringlanden en Marsweteringlanden. Windesheim is hierbij nog een vraagteken. Iedere wijk heeft zijn eigen eigenaardigheden en problemen. Een goede probleemstelling, agenda, voorzitter en voldoende koffie met gevulde koeken zijn voor de sessie wel belangrijk, lijkt me.


    ⚠️ Meld

  2. Niemand Robert? Dat is slechts jou mening!! Ik vind het een kleurrijk geheel zeker als tegenhanger van het uber saaie winkelcentrum Zuid. Een enorm groot bouwblok geheel in 1 kleur baksteen, inclusief appartementen complexen. Dat vind ik pas lelijk!


    ⚠️ Meld

Reageer