Feestelijke ledenvergadering KNV EHBO

Zwolle – Donderdag 27 oktober j.l. hield de KNV EHBO afd. Zwolle e.o. haar jaarlijkse ledenvergadering. Deze vergadering stond bijna geheel in het teken van "jubilea". Zo werd er ruim aandacht besteed aan het feit dat de vereniging dit jaar 90 jaar bestaat, werden er enkele leden gehuldigd omdat ze 25 of 40 jaar hun diploma hebben en een aantal leden ontvingen een landelijke onderscheiding in de vorm van de dr. Tilanus penning.

dsc08623.png

De jubilarissen zijn: de dames Bovenkamp en Van Looyen, de heren Broekhart, Eikenaar en Ten Klei voor 25 jaar EHBO diploma en dhr. Noordman voor 40 jaar EHBO diploma. Daarnaast mochten acht (8) leden van de heer H. de Wilde voorzitter van het district Overijssel van de KNV EHBO een dr. Tilanus medaille in ontvangst nemen. Dhr. R. de Boer kreeg een bronzen medaille, een zilveren medaille (klein) was er voor de dames C. de Boer en A. Noordman-Hendriks en de heren R. Eikenaar en H. Hendriks. Een zilveren medaille (groot) werd uitgereikt aan de dames A. van Keulen en T. Woldberg-Hendriks en dhr. H. Noordman. De heer Boender (al in het bezit van de grote zilveren Tilanus medaille) kreeg een district’s oorkonde uitgereikt. Een bijzondere gebeurtenis was de diploma uitreiking aan Peter Westerhof. Peter is rolstoelgebonden en mocht bij het Rode Kruis geen “diensten” meer doen als hulpverlener. Omdat de KNV EHBO meer kijkt naar wat personen ook al zijn ze rolstoelgebonden nog WEL in plaats van NIET kunnen, kon Peter die volledig competent is verklaart zijn nieuwe diploma in ontvangt nemen en kan hij bij onze vereniging weer volop zijn “diensten” als hulpverlener draaien.

Naast alle feestelijkheden werd er ook nog vergaderd, de financiën werden goedgekeurd, de heer ten Klei werd op voordracht van het bestuur benoemd als lid PR en er werd in de persoon van W. Bruins Slot een nieuwe voorzitter gekozen. Tot slot werd er afscheid genomen van 4 docenten t.w. de dames de Boer en van Keulen en de heren Boender en de Boer. Jarenlang zijn ze aan de vereniging verbonden geweest en hebben heel wat cursisten de basis beginselen van de EHBO geleerd en de gediplomeerden geholpen d.m.v. oefenen de kennis up to date te houden. Ons advies is: haal ook een EHBO-diploma, want een ongeluk zit in een klein hoekje! Kijk voor meer informatie op www.knvehbo.nl

Artikel delen:

Reageer