Bijeenkomst park Hogenkamp en Michaëlkerk

Zwolle – De gemeente Zwolle gaat de inrichting van park Hogenkamp/zone Middelweg opnieuw tegen het licht houden. Directe aanleiding is onder andere het voornemen van Vastbouw, eigenaar van de Michaëlkerk, om de kerk te slopen en hier woningen te realiseren.

Tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 10 november 2016 informeert de gemeente alle belangstellenden over de plannen rondom park Hogenkamp/zone Middelweg en hoort zij graag reacties op de plannen. Deze inloopbijeenkomst vindt plaats in theater The Young Ones aan de Bisschop Willebrandlaan 32. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 17.00 uur en 20.00 uur (aanmelden is niet nodig). De aanleiding om de inrichting van het park ter herzien, is, naast de plannen voor de Michaëlkerk, een aantal andere ontwikkelingen binnen het gebied park Hogenkamp-Middelweg. Zo is het pand van de postduivenvereniging aan de Russbroecstraat gesloopt en zijn de jeugdtuinen gestopt. Daarnaast heeft garagebedrijf Oving aangegeven dat er behoefte is aan meer ruimte voor het bedrijf. De gemeente onderzoekt of op de plek van de Stilohal woningbouw mogelijk is. Vastbouw heeft het afgelopen jaar samen met de gemeente de mogelijkheden voor nieuwbouw op de plek van de Michaëlkerk verkend. De uitkomsten van die verkenningen leggen zij tijdens de inloopbijeenkomst graag aan omwonenden en andere belangstellenden voor en is geïnteresseerd in de reacties.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Nu Oving meer ruimte nodig zegt te hebben is dat een goede aanleiding om het hele bedrijf te verplaatsen. Naast meer mogelijkheden voor woningbouw, zijn we dan ook af van opleggers die het fietspad blokkeren en de (gedoog)route dwars door het grasveld.


  ⚠️ Meld

 2. Goed idee om Oving te verplaatsen. Zo’n garage in de stad is niet meer van deze tijd. Integreer de nieuwbouw met het groen en de mooie begraafplaatsen (op een gepaste wijze).


  ⚠️ Meld

 3. Misschien het oude waterschap pand Dick dat mag van mij.
  Dan kun jij ze alvast een rondleiding geven.
  Zou mooi zijn want dan komen er in ieder geval geen testeronbommen meer in voordat het Coa zich bedankt.


  ⚠️ Meld

Reageer