SP bezorgd over toekomst Driezorg

Zwolle – De SP-fractie heeft opnieuw vragen gesteld over de situatie bij zorgorganisatie Driezorg. Dit naar aanleiding van het bericht dat twee leden van de raad van toezicht hun functie per direct hebben neergelegd.

Sinds Driezorg vorig jaar onder verscherpt toezicht van de inspectie voor de gezondheidszorg kwam te staan, is er grote onrust onder het personeel en de zorgvragers van de instelling. De SP stelde hier in september 2015 al vragen over. Vervolgens kwam het bestuur met een herstelplan, en werd dit jaar bekend dat Driezorg niet langer onder verscherpt toezicht stond. Nu volgt er echter een nieuwe klap, twee leden van de raad van toezicht, Ellen Kruize en Ivo Konings, leggen hun functie neer. Dit zorgt voor nieuwe spanningen onder de werknemers, die weten dat er een herstelplan aankomt, maar niet wanneer. 

Sandra Drost, gemeenteraadslid namens de SP, maakt zich zorgen: ‘Het duurt te lang tot er een plan komt en medewerkers weten waar zij aan toe zijn. Het vertrek van de twee bestuurders brengt nog meer spanningen. Dat de FNV zich hier ook zorgen over maakt, lijkt mij veelzeggend. ‘ Drost stelt daarom vragen aan het college en wil dat de wethouder actie onderneemt om zo snel mogelijk zekerheid te creëren voor het personeel en de mensen die zorg via Driezorg ontvangen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. De hoop voor Driezorg is toch al lang opgegeven?
  Bestuurlijk wanbeleid en totaal geen geld meer voor personeel en patiënten….


  ⚠️ Meld

 2. Op het Politieke Log heb ik dit gezet…over je persoonlijke aanvallen

  Vind de admin de laatste tijd minder skerp, maar in de nettiquette staat toch echt wat over “niet persoonlijk worden. Ach, jij hoeft het niet meer te worden, je vergalt ook al de nieuwstopics met je persoonlijke geneuzel.

  Extra triest vind ik dat je verkleinnaampjes nodig hebt…zo 2003…dat is de tijd dat ik jouw grote leider nog “Gebleekte Geert” noemde. Nee, ik heb het niet over Willem Lucht die je al jaren kansloos in de maling neemt door hem ook je grote leider te noemen.

  Misschien eens een eigen leven gaan nemen en wat minder nicks?  ⚠️ Meld

 3. Owww sorry Dikke Dirk en drama…. dit vind ik nou wel een leuke nick….ach dat dat “minder skerp” hier nu ook eens staat, is zeker niet erg.

  Ontopic: ZEER INTERESSANT
  Ga zo naar een instantie van Driezorg. En de SP spreekt me ook hoe langer hoe meer aan….Hoe lang is het daar nu bestuurlijk al een zooitje? Terwijl iedereen meer hande aan het bed wil en faliekant tegen de doorgeslagen marktwerking in de zorg is (maar dat terzijde). Bestuurlijk gepruts stelt zo alle Driezorg-instanties in een kwaad daglicht. Bovendien vraagt elke bewoner zich af wat daar toch in vredesnaam aan de hand is. En niet alleen de bewoners >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 4. Mijn bron?
  Enkele medewerkers en een paar bewoners die ik ken.
  Voor de bewoners is steeds minder hulp mogelijk, want geen geld en medewerkers mogen blij zijn als er geld is voor contractverlenging.


  ⚠️ Meld

Reageer