Fietsenstalling Westerlaan beetje schoner

Zwolle – De gemeente heeft volgens Edwin Koster, voorzitter van de Fietsersbond Zwolle snel actie ondernomen met het schoonmaken van de fietsenstallingen rondom het station. "Woensdagmorgen fietste ik langs de fietsenstalling aan de Westerlaan en zag iemand in de stromende regen met een bladblazer bezig." Koster pleitte afgelopen maandag bij de gemeenteraad voor verruiming van het schoonmaakbudget om de fietsenstallingen er netter te laten uitzien.

fietsen_op_station.jpg

Hij noemde dit een kwaliteitsimpuls om de verrommeling tegen te gaan. "Nu de blaadjes van de bomen vallen vraagt dit om meer aandacht van de gemeente." Ook het onkruid in de stallingen moet volgens hem worden verwijderd. "Het is nu vaak een bende." Een aantal maanden geleden heeft de Fietsersbond zelf een schoonmaakactie gehouden en de rommel en afval bij de fietsenstallingen rondom het station weggehaald. Deze eenmalige actie had maar tijdelijk effect en een meer duurzame en structurele aanpak is volgens de voorzitter van de Fietsersbond noodzakelijk.

Hennie Vrielink
Verslaggever Weblog Zwolle

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Heeft toch ook wel wat, deze Mokum-lijkende plaat?
  Heb zelf overigens altijd, vrij gemakkelijk, mijn fiets daar teruggevonden. Maar zo’n gratis fietsbewaarplaats als tussen de Belgische Keizer en Las Rosas, heeft zeker ook wel wat. Bovendien vermaken (laatste keer 2) de beheerders zich prima.


  ⚠️ Meld

 2. Woensdagmorgen fietste ik langs de fietsenstalling aan de Westerlaan en zag iemand in de stromende regen met een bladblazer bezig.”

  :'(

  ja dat helpt weinig dan.
  moet je met droog weer doen , zo gooi je geld weg
  #werkverschaffing 8)


  ⚠️ Meld

 3. Mooi, halen we nu dan ook alle fietsen weg die er al langer staan dan toegestaan?
  Er is daar de laatste tijd geen vrije plek meer te vinden!


  ⚠️ Meld

 4. Zwolle, fietsstad in optima forma, en terecht. Mega mooie fietspaden, in Zwolle, rondom Zwolle, Rondje Zwolle 🙂 Ik ben blij met Zwolle, ik merk dat eraan wordt gewerkt om het steeds maar beter te maken ook voor de fietser. maarja, de fietser is de fietser. Hoe zal ik het verwoorden; een fietser is geen zoeker naar schoons of kunst of wellicht ruimte voor fontijnen, standbeelden van lang vergane helden, nee, de fietser is vooral pragmatisch. Waar kan ik de fiets kwijt, als ik op ander vervoer overstap. Men is onderweg immers. Altijd onderweg, het best op de fiets. Ik zou pleiten voor zeer luxueuze fietsenstallingen, in de buurt van overstapjes op ander vervoer.
  Al die fietsen zo gestald in de westerlaan zien er helaas niet zo erg -Zwolle waardig- uit.  ⚠️ Meld

Reageer