KOORBAZEN zoekt nieuwe koorbazen

Zwolle – KOORBAZEN; een nieuw acapella mannenkoor voor jongens en mannen van 12 tot 92 jaar bewijst dat mannenkoren zeker niet stoffig en saai hoeven zijn. Met een niet voor de hand liggend repertoire/ muziekstijlen van klassiek, rock, pop, en hiphop, beatbox en body percussion is Koorbazen een nieuw golf in de (muziek) wereld.

hardkoor-mannenkoor-2.0-optreden..jpg

Tijdens de openbare repetities op dinsdag 8 en 15 november a.s. kunnen jongens en mannen kennismaken en mee doen met het nieuwe mannenkoor: Koorbazen. Een mannenkoor anno 2016! Voor vader, zoon, vriend en buurman. Oud en jong ontmoet elkaar in diverse muziekstijlen. Onder de bezielende leiding van dirigent en componist Paul Maaswinkel, Typhoon (coach) en Nard Verdonschot (regie) wordt in 15 repetities toegewerkt naar een eindconcert in april 2017.

Nog amper gelanceerd en Koorbazen was al te zien tijdens de Cultuurprijs Overijssel en Zwolle(a)Live. Dit nieuwe mannenkoor is ontstaan uit het eerdere experiment Hardkoor Mannenkoor, dat destijds op verzoek van de provincie Overijssel onderzocht of mannenkoor nog interessant en actueel zijn. Om zodoende aan te zetten tot innovatief werken en hiermee de vergrijzing bij veel koren onder de aandacht te brengen. KOORBAZEN hanteert een professionele werkwijze – gewaarborgd door een kwalitatief, kundig en ervaren artistiekteam – er wordt gewerkt met (semi) amateurzangers waarbij verbinding en vernieuwing voorop staat. Naast de muzikale basis wordt gewerkt met nieuwe vormen van theatrale en podiumpresentatie. Daarmee altijd op zoek naar de magie die ontstaat wanneer je niet uitsluitend kijkt naar de individuele talenten, maar de som van alle verschillende mannen bij elkaar. Op zoek naar het verhaal achter de muziek. Met eigen gecomponeerde versies van bestaande nummers zoals ‘Killing in the name off’ van Rage Against the Machine brengt KOORBAZEN een nieuw geluid en stijl in de bestaande korenwereld.

Ben jij een man tussen de 12 en 92 jaar? Hou je van zingen? Meld je aan voor de openbare repetities door een mail te sturen naar info@koorbazen.nl
De openbare repetities vinden plaats op dinsdag 8 & 15 oktober van 19.30 tot 22.00 uur aan de Rieteweg 45 te Zwolle
Deelname openbare repetities= gratis.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Goed initiatief zeg! Dit ook: Typhoon (coach). Lijkt mij eigenlijk nog wel eens wat. Moet het wel meer een brulkoor zijn dan “zeg maar een subtiele uitgave” 😉 Veel plezier samen!


    ⚠️ Meld

Reageer