Voorpret Sinterklaasfeest barst los in Zwolle

Zwolle – Over iets meer dan een week zal de binnenstad van Zwolle volstromen met kinderen om Sinterklaas en zijn pieten welkom te heten in Zwolle. Kinderen kunnen echter nu al meedoen met allerlei acties rondom dit kinderfeest. Kinderplatform Go-Kids is nauw betrokken bij de organisatie van de intocht en heeft een aantal leuke voorpret acties opgezet.

sint_zwolle.jpg 

Staf kwijt!
Er is ons ter ore gekomen dat Sinterklaas vorig jaar zijn staf in Zwolle heeft laten liggen. De arme man wordt immers ook een dagje ouder. Een stoute piet heeft hem echter gevonden en verstopt. Hij heeft echter wel hints achtergelaten! Kinderplatform Go-Kids zal vanaf deze week de hints publiceren, zodat kinderen kunnen raden waar de staf verstopt is. Degene die als eerste weet waar de staf verstopt ligt, mag op 12 november naar het VIP-deck bij Villa Hofvliet komen om samen met niemand anders dan de burgemeester de staf aan Sinterklaas te overhandigen!

Kleurwedstrijd voor meet & eat met de Sint.
Kinderen kunnen meedoen met een kleurwedstrijd om op 12 november een Meet & Eat te winnen met Sinterklaas. Lekker samen met Sinterklaas en 2 pieten McDonald’s eten. De ingeleverde kleurplaten worden op 12 november in een grote zak via de VIP-brug aan boord van de Sinterklaas boot gehesen. Op het feestplein zal Sinterklaas de winnaars bekend maken, en heeft daarbij nog een hele stapel kadootjes te verdelen. De kleurplaten zijn via de website te downloaden, en liggen ook bij McDonald’s in Zwolle Zuid.

Pietendans
Het hoogtepunt van de voorpret is wel de Zwolse verrassing voor Sinterklaas: De Pietendans. De Pieten hebben samen met Stichting Dans en Creatief Centrum Zwolle een pietendans ingestudeerd, die ze graag samen met alle kinderen in Zwolle voor Sinterklaas willen opvoeren. Kinderen worden dus opgeroepen om massaal de dans thuis of op school te oefenen. De dans is te zien op Youtube, via de social media en via de Go-Kids website (https://youtu.be/OxwAe1k9IDE). Alle scholen in Zwolle hebben een brief ontvangen met uitgebreide informatie hierover.

Go-Kids mag ook nog een aantal VIP-kaarten verdelen voor kinderen die graag op de VIP-brug Sinterklaas willen zien aankomen. Via hun social media kanalen zullen ze hier aandacht aan besteden.

Op 12 november zullen de activiteiten vanaf 14:00 plaats gaan vinden, zowel op het Rode Torenplein als op het Feestplein. De organisatie verwacht die dag een gezellig drukke binnenstad en vooral een leuk feest.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Gelukkig zijn er ook alternatieven inmiddels, zwarte Klaas en regenboogpieten, noem maar op! Ik beschouw dat als vooruitgang. Hoe dom is het immers elke December opnieuw het stereotype witte baas met zwarte knecht middels zo’n feestje steeds maar weer opnieuw verkeerd te doen. … En jaja, de knecht is zwart door het roet, omdat’ie door de schoorsteen moest, ahum, U en ik weten wel beter.  ⚠️ Meld

 2. @Hinkelaar

  U heeft helemaal gelijk. Wij volwassenen weten wel beter. Zwarte Piet is namelijk wit en helemaal niet zwart. Het is allemaal zo tweeledig. Net zoals je op één been niet kunt lopen, want dan ga je namelijk hinkelen. U weet dat als de beste.


  ⚠️ Meld

 3. Zuchttttt bij Ten Klooster op het Petuniaplein.
  Maar hij bedoelt dat hij niet zo (heel) lang geleden dacht: “Ach laat het lekker zo”. Zijn motivatie waarom hij vandaag de dag iets genuanceerder (inlevender) dacht, sprak mij erg aan. Maar ik kan ne beide kampen voorstellwn. Waar ik elk jaar weer verbaast over ben us het feit dat beide ‘kampen’ vaak als vijanden tegenover elkaar staan. Vond Asscher’s vergelijking met een ‘sprookje’ ook sterk.  ⚠️ Meld

 4. Vreemd, op de link is het dagelijks zeer populaire stripje van Peter de Wit (nog?) wel klikbaar. Of mag je van de nieuwe WLZ-redactie alle bagger/reclames/persoonlijke aanvallen etc. wel gewoon uitvoeren….maar mag www. Sigmund nl niet meer?


  ⚠️ Meld

 5. Misschien iets met copyright, en flauwe humor? Persoonlijke aanvallen, ben jezelf ook heel goed in trouwens Dick. Dus niet piepen.


  ⚠️ Meld

 6. Ja jammer he Dick dat je vriendjes niet meer aanwezig zijn op de redactie.Kun je ook geen mailtjes meer sturen om iemand te laten blokken die kritisch is tegen over jouw en je vriendjes.
  Maar nu niet huilen want jij zet hier al jarenlang bagger neer en voorziet het weblog van persoonlijke aanvallen.


  ⚠️ Meld

 7. Echt piepen wil ik niet benjamin. Maar dit kon altijd, terwijl er echt altijd veel eerder gemodereerd wel. Vooral die reclame shit en perdoonlijke aanvallen onder de gordel, stonden er echt niet lang. Oprichter Harry P. was in 1x weg…..niet eens een afscheidstopic.
  Hebben we dan maar op het afscheidstopic van Harry (topper) K. gedaan.
  Er schijnen nog meer mensen weg te zijn?
  Waarom worden wij niet geinformeerd?
  Ook niet over (eventueel) ander beleid?


  ⚠️ Meld

 8. Dezelfde Sigmund-link is gewoon nog wel onder mijn naam oproepbaar. Lijkt dus geen copy-right dingetje…..

  Zal wel, eerst verdet genieten van de in alle opzichten machtig mooie zaterdag.


  ⚠️ Meld

 9. @admin Ik zou het mooi vinden als na Harry ten Klooster, ook de oprichter Harry Plantinga met de titel “erelid” vereerd zou worden. En eens met Dick dat een artikel over zijn afscheid en de interne discussies op WLZ op zijn plaats zou zijn. Wat ik zoal uit andere reacties begrijp was eventueel verplicht registreren een heikel punt. Ik zou de voors en tegens wel eens willen horen.


  ⚠️ Meld

 10. Wat ik mooi vind, is dat de naam van Harry extra wordt benadrukt onder ‘laatste reacties’ doordat het automatisch wordt veranderd in h***********a.:)


  ⚠️ Meld

 11. Ik ook Dame misschien dat dan ook eindelijk eens duidelijk wordt waarom Dick Zwolse Bernard en jij ook in mindere mate altijd de mening konden verkondigen waar de meeste weblog bezoekers zich niet betrokken voelden om hier te reageren.
  Hulde aan deze nieuwe redactie die eindelijk een ander ook zijn mening laat ventileren.


  ⚠️ Meld

 12. Ach gut, Rogiert, dus je miskende mening mocht eerder niet geplaatst worden? Laat mij dat nu nooit opgevallen zijn. Meningen zoals jij hier verkondigd blijven sinds jaar en dag staan. Enkel wanneer mensen echt over de schreef gaan, werden er reacties verwijderd.


  ⚠️ Meld

 13. Ach Gut Dame ga je nog samen met Dick of Bernard een stukje hier schrijven hoe slecht het allemaal is alhier of ga je er ook een mailtje uitgooien naar de redactie.


  ⚠️ Meld

 14. Enkel wanneer mensen echt over de schreef gaan, werden er reacties verwijderd

  En daar zit precies het probleem, Dame. Wie bepaalt wanneer mensen over de schreef gaan en op basis waarvan?

  @Rogert: je vergeet Leonardo, zit in hetzelfde kliekje. En Dame zie ik persoonlijk anders: zij verrijkt dit log regelmatig met interessante visies. Alhoewel het de laatste tijd wel een wat hoog D66 gehalte krijgt, dat is jammer.


  ⚠️ Meld

 15. Goh Rogiert, dat riedeltje lees ik nu al voor zoveelste keer van jou (en de jouwen). Denk je nu werkelijk dat jouw voorspelbare geneuzel mij prikkelt om er actie op te ondernemen? Of neemje admin zelf zo weinig serieus dat je denkt dat die niet zelfstandig kan modereren? Of hoop je eigenlijk dat er een dagelijkse stroom mailtjes naar admin gaan over jouw reacties, zodat je daarover weer stampij kunt maken? Wat ook nog kan, is dat je zelf heel goed weet wanneer je algemeen aanvaarde maatschappelijke fatsoensnormen overschrijdt, maar dat je er plezier in hebt reacties te ontlokken (daar is een woord voor) en teleurgesteld bent wanneer dat niet gebeurt.
  Wat het ook is, ik ben minder geboeid door jouw welbekende Pavlov-reacties dan jij veronderstelt. Dus, ga maar los.:P


  ⚠️ Meld

Reageer