Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Zwolle – Op 2 november zette de Dimence Groep een groot aantal vrijwilligers in het zonnetje. Dat deed zij door middel van een prachtig feest in het Deltion College te Zwolle. Het was het dank-je-wel-feest voor de vrijwilligers die hun werk doen bij de stichtingen van de Dimence Groep. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor het welzijnswerk, het maatschappelijk en de geestelijke gezondheidszorg. Ruimtereiziger André Kuipers hield als speciale gast van de avond een inspirerende presentatie. Daarnaast verzorgde Muppet Stuff de muzikale traktatie. 

vrijwilligers_op_de_foto_met_andre_kuipers_1.jpg 

Binnen de stichtingen van de Dimence Groep werken ruim 800 vrijwilligers. Deze stichtingen werken op het brede terrein van welzijnswerk, maatschappelijk werk en geestelijke gezondheidszorg. Het vrijwilligerswerk is net zo breed: van het begeleiden van fietsgroepen tot hulp bij administratie, beheer van gebouwen, werkzaamheden aan een buffet of in een restaurant, het assisteren van patiënten, het leiden van een buurtkamer en bijvoorbeeld ondersteuning bij rouwverwerking.

vrijwilligers_op_de_foto_met_andre_kuipers.jpg 

“Twee van onze vrijwilligerscoördinatoren zijn zelf vrijwilligers,” lacht Annemarie van der Kolk. Samen met Monique Westrup, een collega beroepskracht van de Dimence Groep en twee vrijwilligers is zij als medewerker van WijZ verantwoordelijk voor het vrijwilligerswerk van de gehele groep. Tot nu toe werken de meeste vrijwilligers bij WijZ en Dimence. “Maar de andere organisaties, de vrijwilligers zelf én de samenleving vragen om meer variatie en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. En die ontwikkeling willen we graag stimuleren,” stelt Van der Kolk.
Het vrijwilligerswerk bij de Dimence Groep is voorzien van een soort personeelsbeleid, inclusief persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden om door te groeien in de organisatie. “Zowel vanuit het werk gezien, als vanuit het belang van de vrijwilligers, hebben we veel te bieden,” aldus de vrijwilligerscoördinator.

Eén van de mogelijkheden is het vrijwilligersfeest van afgelopen woensdag. De bedoeling was dat vrijwilligers elkaar ontmoeten en geïnspireerd raken. “Maar vooral dat we hen bedanken voor het werk dat zij doen,” benadrukt Van der Kolk.
Tijdens de opening van het feest wordt dat benadrukt door de raad van bestuur van de Dimence Groep. Herma van der Wal en Ernst Klunder noemen het een ‘dankjewelfeest’: “We geloven in de meerwaarde van vrijwilligers. De kennis van vrijwilligers is heel bijzonder. En de combinatie met de kennis van onze beroepskrachten is uniek en waardevol.”

Dat is ruimschoots gelukt. De vrijwilligers werden onthaald op gezellig eten en drinken en volop gelegenheid om elkaar te spreken, kennis te maken en om informatie te delen. Als extra muzikale traktatie verzorgde de Zwolse formatie Muppet Stuff de muzikale traktatie aan tafel. En het inspirerende hoogtepunt was de presentatie van ruimtereiziger André Kuipers. Aan de hand van prachtige beelden vertelde hij over zijn ruimtereizen. Na afloop ging hij op de foto en konden de vrijwilligers hem uitgebreid persoonlijk spreken. “Ineens hadden we het over het noorderlicht,” vertelt één van hen. “en over Lapland. En over energiezuinig woningen. Hij heeft -net als wij, zonnepanelen en een warmtepomp en geen gas.”

Deltion was de hartelijke gastlocatie voor dit evenement. De organisatie en uitvoering was voor een belangrijk deel in handen van studenten. Voor hen was dat een studieopdracht.

Het vrijwilligerswerk van Mindfit, Dimence, Transfore, De Kern, WijZ, Welzijn Kampen en Jeugd ggz wordt gecoördineerd door de Dimence Groep. Vrijwilligersvacatures zijn te vinden op de websites van de diverse organisaties. Voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen, maar nog niet weten wat, is er de mogelijkheid voor advies op maat. Voor informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen via: servicebureauvrijwilligerswerk, Ilona Wiltink. Tel. 0570-680825 of email; vrijwilligerswerk@dimencegroep.nl

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)