Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal

Zwolle – Op woensdag 28, donderdag 29 en eventuele finaledag op vrijdag 30 december 2016 organiseren zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle alweer voor de vierde keer het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Na een uiterst succesvolle derde editie, met ruim 600 deelnemers, laat de organisatie zien dat het toernooi nog altijd groeiende is en zeer in trek bij jongeren tussen de 10 en 18 jaar uit Zwolle en nabije omgeving. Bij genoeg animo van de oudere groepen, wordt er op 30 december een finaledag gehouden. Hierdoor komt er dus een uitbreiding van het toernooi, middels een derde speeldag.

Het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal is inmiddels een begrip geworden bij jeugd en staat als vast agendapunt voor de kerstvakantie. "Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat veel bekendheid geniet in Zwolle en omgeving. In de WRZV-hallen beschikken wij over twee sportzalen, waardoor tachtig teams, verdeeld over de leeftijdscategorieën, deel kunnen nemen aan het toernooi", aldus Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV. "We hebben ervoor gekozen om dit jaar een extra derde speeldag in te lassen als finaledag. Dit om zoveel mogelijk teams per leeftijdscategorie deel te laten nemen aan (de poulefases van) het toernooi. Er was op twee speeldagen geen ruimte meer om te groeien, maar we willen geen deelnemers teleurstellen. Vandaar dat deze keuze makkelijk gemaakt was". 

 

Ook Koen Tip van SportService Zwolle sluit zich bij deze woorden aan. "Het is leuk om te zien dat zaalvoetbal een steeds prominentere plek krijgt voor jeugd in Zwolle. Er is een zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 15 jaar binnen zaalvoetbalvereniging WRZV waar enthousiaste zaalvoetballers bij aan kunnen sluiten. Daarnaast is er voor jeugd van 16 t/m 18 jaar de ‘WRZV Futsal League’ waar wekelijks teams, binnen competitieverband, het tegen elkaar opnemen. Genoeg mogelijkheden dus om structureel te gaan zaalvoetballen!"

Op woensdag 28 december gaan jongeren van 10 tot en met 12 en 17-18 jaar de strijd met elkaar aan. Op donderdag 29 december wordt, naast het toernooi voor 15- en 16-jarigen, gespeeld in de leeftijdscategorie 13 – 14 jaar. Elk team bestaat uit zeven of acht spelers. De wedstrijden worden gespeeld in vijftallen (inclusief keeper). Iedereen die het leuk vindt om in de kerstvakantie te komen zaalvoetballen kan zich inschrijven voor het toernooi.

Aanmelden
Wil jij meedoen aan het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal? Stel snel een team samen en KLIK HIER  om het online inschrijfformulier in te vullen.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk zondag 11 december en tot een maximum van 20 teams per leeftijdscategorie. De kosten zijn € 20,- per team.
 

 

Artikel delen:

Reageer