Hoogtebalk Blaloweg weer eraf gereden

Zwolle – Het lijkt inmiddels de normaalste zaak van de wereld te worden, de hoogtebalk bij het spoor- en fietsviaduct aan de Blaloweg was er op vrijdag 4 november opnieuw doelwit van een te hoge vrachtwagencombinatie.

Omdat de hoogtebalk onderdeel is van het spoorviaduct kwam ook tijdelijk het ‘Kamperlijntje’ stil te liggen, inmiddels is de treindienst tussen de beide Hanzesteden hervat. De vrachtwagencombinatie kwam uit de richting van de Hasselterweg/Westenholterallee maar ondanks de waarschuwingsborden was een aanrijding met de hoogtebalk het geval. Een bergingsbedrijf heeft de hoogtebalk weer op zijn plek gelegd, het verkeer moest tijdelijk een andere route kiezen.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. O-N-G-E-L-O-O-F-L-I-J-K dat dit steeds weer gebeurd. Heb zelf ook al eens behoorlijk om moeten rijden door die “comedy”. Maar welke verzekeringsmaatschappij vergoedt eigenlijk elke keer de vast behoorlijke schade?


  ⚠️ Meld

 2. De vrachtwagencombinatie kwam uit de richting van de Hasselterweg/Westenholterallee maar ondanks de waarschuwingsborden was een aanrijding met de hoogtebalk het geval.

  Die chauffeur moet stekeblind zijn geweest zeg.
  Vanaf die kant is hij minstens 6 waarschuwingsborden gepasseerd!


  ⚠️ Meld

 3. Niet de nieuwe fietsbrug, maar oude treinbrug is te laag. Die wordt volgend jaar bij de aanpassing Kamperlijn met 30cm verhoogd. Dan zou het probleem zich oplossen, of minder vaak voorkomen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik las ook dat trein tussen Zwolle en Kampen niet reed. Maar waarom is dat? Protocol waarschijnlijk en dat maakt nieuwsgierig want de spoorbrug is niet geraakt of beschadigd.  ⚠️ Meld

 5. Niet de brug is te laag, maar het IQ van de vrachtwagenchauffeurs die die brug rammen is veel te laag. Forse boetes uitdelen aan die maloten. Meer dan voldoende waarschuwingsborden.


  ⚠️ Meld

 6. @Ed:
  Dat is protocol.
  Eerst vaststellen dat het viaduct veilig is om met de trein overheen te gaan.
  In dit geval was het spoor binnen een half uur weer vrijgegeven.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.