Openbare lezingen & colleges ArtEZ Hogeschool

Zwolle – ArtEZ Academie voor Art & Design en ArtEZ Academie voor Theater bieden tijdens de open dag op zaterdag 12 nov van 10.00 tot 16.00 uur een boeiend programma met openbare lezingen, colleges en workshops. Docenten van de Zwolse kunstacademie houden voordrachten over theater, kunst, design en filosofie. De kunstenaar-docenten vertellen en over hun eigen werk als striptekenaar, schilder, grafisch ontwerper en theaterdocent. Kunst en design worden geanalyseerd vanuit de filosofie.

Hiermee wil de academie laten zien en horen dat naast het opleiden van kunstenaars, ontwerpers en docenten de academie een kenniscentrum is op het gebied van kunsten en design. Onderzoek, ook door eigen medewerkers, is een wezenlijk onderdeel van een kunstacademie die een bijdrage wil leveren aan de huidige samenleving. Ook bezoekers die niet op zoek zijn naar een opleiding zijn welkom.

De opleidingen Animation Design, Comic Design, Docent Beeldende kunst en Vormgeving, Docent Theater, Graphic Design, Illustration Design, Interieurarchitectuur en de vooropleidingen geven informatie over hun studies en studenten zijn aan het werk in ateliers en werkplaatsen.

Meer informatie en het programma is te vinden op www.ArtEz.nl  / open dag.
Bezoekadres: Rhijnvis Feithlaan 50 8021 AM Zwolle

Artikel delen:
Reacties 40
 1. Tsja, lezende ’theater, kunst, design en filosofie’
  Dat gaat de luitjes hier op weblogzwolle boven de pet.
  Of vergis ik me?
  Het nut van zulke dingen betwijfel ik overigens.  ⚠️ Meld

 2. Heb van de week wel een paar meningen over cultuur gelezen…..stelling klopt helemaal vwb die figuren. Met name ook ‘filosofie, staat helaas mijlenver af van veel provocerend, kwetsend en dom gewauwel hier. Helaas, we zullen het er mee moeten doen. Wil jij niet af en toe bijdragen aan een (wel) goed digitaal gesprek?

  Ontopic, nut? Weet ik niet. Dan zou ik eerst eens zo’n programma mee willen lopen.


  ⚠️ Meld

 3. Tsja, ik ben heel deskundig als het gaat om het analyseren van stellingen als:
  ‘Kunst en design worden geanalyseerd vanuit de filosofie.’
  Komt er zoiets lezende een grinnikje op, dan weet ik ’t al meteen.
  Ik baseer mijn deskundigheid daarover vooral op onwetendheid en adviesen van astrologen.
  Helemaal in de trant van dit nieuwsbericht toch ?

  Bizar dat zulke opleidingen nog bestaan, terwijl er bij nuttige opleidingen een instroom beperking is voor studenten.  ⚠️ Meld

 4. Naar aanleiding van dit driedelig pleidooi, onder een onnuttige blog over onnuttige lezingen en tevens onnuttige colleges die gaan over de toekomst van onnuttige richtingen zoals kunst en cultuur, wat toekomst biedt aan onnuttige perspectieven over onnuttige dingen als normen, waarden en kritiek, sceptiek,, zou ik als onnuttig, en tevens, toekomstig docent kunst willen mededelen dat Hinkelaar eens moet kijken achter mijn huis, waar de stoeptegels een beetje los liggen en of hij als MBO stratenmaker zijn werk eens wil doen i.p.v zijn onnuttige meningen achterlaten op het geliefde internet.
  ‘Groet’


  ⚠️ Meld

 5. Het lijkt net of de regeerders van de eerste drie opmerkingen niet het besef hebben dat alles om hen heen, van stoeptegel tot de stoel waaruit ze deze opmerkingen waarschijnlijk hebben geplaatst is ontworpen.

  Kunst en cultuur is wel degelijk belangrijk zodat kinderen en mensen worden opgevoed tot zelfstandige, weerbare en sociaal voelende volwassenen. Het is juist mooi dat er zo’n verschillende manier van communiceren is. Als we allemaal digitaal zouden communiceren, dat zou toch saai zijn? Tot zaterdag 12 november op de open dag!

  Groet en veel liefde, student ArtEZ.  ⚠️ Meld

 6. Hello y’all,
  I love this comment section, I really do. I wanted to post a comment, because that is what I do. I am the best of it. Surely, nobody beats me. Also with economy. Best guy in town. Lets build a wall between artists and Hinkelaar, and make my Dick pay for it.


  ⚠️ Meld

 7. Fijn om te zien dat mijn kinderen van jullie leskrijgen. Jullie zijn van groot belang voor onze economie en onze leefwereld. Hierbij bied ik mijn excuses aan, ik ga gelijk die straattegels weer rechtleggen David, zeer bedankt en nogmaals: mijn excuses!

  Ghehe.


  ⚠️ Meld

 8. Jongens, liefde,
  geen ruzie maken,

  Johannes 3:16 – Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV)
  Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

  (groetjes)


  ⚠️ Meld

 9. Zojuist heeft de (echte) redactie een heel aantal reacties verwijderd in verband met topic vervuiling. Daarbij willen wij verzoeken niet meer onder de naam van Weblog Zwolle te reageren.

  Dit om verwarring bij de lezers te voorkomen.

  Bij voorbaat dank.

  Redactie Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 10. Arjen,

  Sorry dat wij wat onnodige comments hebben geplaatst.
  Onze klas (docent beeldende kunst en vormgeving) is nogal verontwaardigd dat wij niet serieus genomen worden en daarom hebben wij een beetje de lolbroek uitgehangen.

  Onze excuses hiervoor, het was eigenlijk best kinderachtig.

  Pjetr.


  ⚠️ Meld

 11. Eindelijk weer eens een topic met vooral positieve en humoristishe reacties. Kom eens wat vaker langs, Artez-studenten/docenten! 🙂


  ⚠️ Meld

 12. Onze klas (docent beeldende kunst en vormgeving) is nogal verontwaardigd dat wij niet serieus genomen worden en daarom hebben wij een beetje de lolbroek uitgehangen.

  [/i]Dat is nu precies het probleem van die Art-EZ typjes. Direct verwijten in plaats van jezelf de enige juiste vraag stellen: waarom worden jullie niet serieus genomen??


  ⚠️ Meld

Reageer