Politie zoekt getuigen woningoverval

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval op een woning aan de Ministerlaan in Zwolle. De overval vond plaats op vrijdagochtend 4 november, rond half negen. Die ochtend werd er bij de bewoonster aangebeld door twee mannen die een bos (rood/witte) rozen bij zich hadden. De twee duwden de vrouw op de grond en gingen de woning binnen. De vrouw wist op enig moment de woning te verlaten en sloeg buiten alarm. De mannen sloegen daarop op de vlucht en vertrokken in een donkerkleurige auto. Voor zover nu bekend, is er bij de woningoverval niets buit gemaakt.

politienieuws.jpg 

Kort na de overval werd vrijdagochtend een uitgebrande auto – een donkere BMW – aangetroffen aan de Rozenvoorderdijk in Olst. De politie onderzoekt of deze auto, die gestolen bleek, met deze woningoverval te maken heeft. De politie is een onderzoek gestart naar de woningoverval en is op zoek naar getuigen die de twee mannen die ochtend in/rond de woning hebben gezien of andere informatie hebben die met de woningoverval te maken kan hebben. Het zou gaan om twee mannen met een getinte huidskleur. De twee hadden een bos rood/witte rozen bij zich, die verpakt waren in groen met bruin papier. Mogelijk dat getuigen dit gezien hebben of bloemisten in de omgeving hierop aanslaan. De bloemen zijn vermoedelijk niet vandaag, maar al eerder deze week gekocht.

De politie wil ook graag weten of iemand iets gezien heeft aan de Rozenvoorderdijk in Olst vanochtend, waar de vermoedelijk in brand gestoken donkere BMW aangetroffen is. De melding over die brand kwam vlak na 09.00 uur binnen bij brandweer en politie.

Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Ik doe zo wie zo al niet de deur open als der een lichtgetinte,donkergetinte of oost europese keumes voorstaat.
  Want in 9 van de tien gevallen komen ze alleen maar halen en niet brengen.


  ⚠️ Meld

 2. Getint, licht getint? Het is toch wel toeval dat dit heel soms voorkomt in signalement/dader. Een Nederlander met migratie-achtergrond? 

  NL naar de klote door deze types. Alles met de mantel der liefde bedekken en niet straffen. Fuck you Den Haag. Grote schoonmaak aub


  ⚠️ Meld

 3. Hoe vaak zijn de berichten die ik lees m.b.t. het criminele vlak op WLZ dat de daders licht getint zijn. Het wordt nodig eens tijd, dat deze bevolkingsgroep van criminelen eens keihard wordt aangepakt.


  ⚠️ Meld

 4. Je leest bij dit soort berichten ook dat het bijna altijd zwarte of donker getinte auto’s zijn die erbij betrokken zijn! Zelden is het een rode of een witte. De import en verkoop van donkere auto’s moet ook eindelijk eens verboden worden!


  ⚠️ Meld

 5. @ MartinV en zwart geld zouden ze moeten verbieden >:(
  De Zwarte Cross
  Het zwarte gat

  Maar kijk uit Martin, want onze Steven vindt dat het nergens op slaat 😮


  ⚠️ Meld

 6. Volgens mij ziet Dick niet echt de waarheid onder ogen zoals zo vaak.
  Dan probeert hij medestanders te vinden die hem moeten helpen in zijn eenzame strijd tegen alles en iedereen die een mening heeft over al dat schorum wat hier rondloopt in dit land.
  Nou heb ik net gehoord dat zijn vrienden zijn opgestapt bij de redactie van weblogzwolle zodoende hoeft hij geen mails meer te sturen over alles en iedereen die hem tegengas geven.Zodat ze geblokt worden.


  ⚠️ Meld

 7. Je kunt ook gewoon @ Dick schrijven beste Rogiert 😉 Eerst al lachen dat jij de woorden “de waarheid” opschrijft.

  Hoop niet dat dit gaat kloppen Rogiert…. maar over Zwart/wit, Denk, Sylvana (zie daarvoor overigens ook het Pietendans-topic)….

  Uit aflevering 3 van KRO-NCRV Witte Wetenschappers over “Denk”.
  met commentaar van iemand van de UvMOKUM.

  De verkiezingsopkomst onder kiezers met een migratieachtergrond is traditioneel lager dan onder witte Nederlanders. Maar de afgelopen jaren lijken steeds minder Turkse en Marokkaanse Nederlanders te gaan stemmen. Lukt het beweging Denk deze groep bij de volgende Tweede Kamerverkiezing te verleiden te gaan stemmen? Vijf politicologen vrezen van niet: ??Het mobiliserende effect van Denk zal minimaal zijn.?? Bekijk aflevering 3 van KRO-NCRV Witte Wetenschappers over Denk.

  De achtergrond van deze vraag is een onderzoek van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam naar de opkomst van etnische minderheden bij gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Het blijkt dat kiezers met een Turkse en Marokkaanse komaf sinds 2006 steeds minder naar de stembus gaan.

  Van de Amsterdamse Turken ging in 2014 34% stemmen (-10%-punt), van de Amsterdamse Marokkanen 24% (-14%-punt). De totale opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam ligt al twintig jaar rond de 50%. De opkomst onder Surinaamse Amsterdammers is overigens altijd heel laag: ongeveer 25 procent van die groep stemt.
  Trend
  Opkomstcijfers van etnische minderheden bij landelijke verkiezingen zijn er niet, maar toch lijkt er sprake van een trend. ??Kiezers van Marokkaanse en Turkse komaf voelen zich steeds minder vertegenwoordigd door de politiek??, zegt onderzoeker Floris Vermeulen (UvA) die betrokken was bij het onderzoek. ??Ze hebben het gevoel dat hun stem niet echt telt, dat ze rondom verkiezingen wel gevraagd worden om vooral op de PvdA of GroenLinks te stemmen, (??) maar dat ze na de verkiezingen zien dat partijen eigenlijk veel minder geïnteresseerd zijn in waar deze groepen echt voor staan.??  ⚠️ Meld

 8. @dick

  En zo is het Dick. En dat zonder een uitgebreid betoog er inhoudelijk op los te laten aangezien de reactie op een bericht van de desbetreffende persoon van een dusdanige aard is, dat het vanzelfsprekend is om daar verder niet op in te gaan. De Zwarte Cross en Het zwarte gat was in dit geval in feite overbodig.


  ⚠️ Meld

 9. @ Rogiert waarom vul je 17:29 niet eerlijk aan dat je mededeling komt van de posting van bernard op het Pol.log

  16:56
  Ik heb goed nieuws voor jou Rogiert. Zoals je weet is er een wijziging in de redactie geweest en wordt er nu nauwelijks meer gemodereerd. Dus leeft je uit.?


  ⚠️ Meld

 10. @ Steven, wat vind jij van reclame, links met “foute” inhoud. Op de man spelen (zoals bernard en ik) laatst “landverraders werden genoemd op het Politieke Log?


  ⚠️ Meld

 11. Dat kan, Steven, maar ik lees hierboven dat het beleid is na een redactiewijziging. Het zou jammer zijn wanneer WLZ afglijdt naar een forum waar de algemeen aanvaarde fatsoensnormen er niet toe doen.


  ⚠️ Meld

 12. Toevalligerwijs is het Duitse O.M. vandaag een vooroderzoek naar haatzaaien en….opruing gestart op Facebook.

  De zoektocht naar grenzen is altijd lastig, maar begint met erkenning van het feit dat ze er zijn.


  ⚠️ Meld

Reageer