FC Panya en IFC Donaci winnen wederom

Zwolle – Woensdag 2 november hadden de teams van Westenlanden en de Blauwvingers vrijaf. De twee duels die geprogrammeerd stonden werden verdeeld tussen Fc Panya tegen Young Boys in de Koos Albertshal en in Bep Bakhuiszaal tussen Donaci en de Red Sea Boys.

image1.jpg 

Het opgekomen publiek zag in de Koos Albertshal een gelijkopgaande wedstrijd tussen de twee aan elkaar gewaagde teams. Young Boys had al in eerdere wedstrijden laten zien een goed spelend team te zijn. Dat kan zeker ook van FC Panya gezegd worden. Het duurde tot in de 11e minuut van de wedstrijd voordat er gescoord werd. En wel door FC Panya. En een minuut later leek de ban te zijn gebroken en het scorebord liet de stand 2-0 aantekenen. De Young Boys lieten het daar niet bij en vochten terug. FC Panya reageerde vier minuten later met de score 3-0, om een minuut later nogmaals te scoren. De beide teams gingen aan de thee bij de stand van 5-0 in het voordeel Panya.In de Bep Bakhuis hal had het team van Donaci geen kind aan de Red Sea Boys, althans dat dachten ze.

Hoewel Donaci gauw door had dat hier punten te halen waren sloop toch de nonchalance er ook gauw in. Red Sea Boys was nog niet helemaal gewend aan het spel, maar ze lieten wel zien over kwaliteiten te beschikken, die later wel eens beter tot bloei kunnen komen als ze meer ervaring hebben opgedaan. Na 12 minuten stond de stand op 2-0 voor Donaci. Aan de ene kant liet Donaci nog niet het achterste van hun tong zien. Aan de andere kant speelde Red Sea Boys wel hun eigen spel door hard te werken om de bal te veroveren en zich naar voren te wringen. De keeper van Donaci moest een aantal keren wel goed opletten, maar had toch weinig problemen ondervonden. Het spel ging toch nog snel op en neer en beide teams kwamen wel tot het doel van de tegenpartij, maar Donaci was gezien hun kwaliteiten en ervaring beter bij machte de kansen te verzilveren. Meteen na de 2-0 viel de 3-0, maar Red Sea Boys roken hun kans en gingen stug door. De doelpunten vielen echter aan de kant. Totdat vlak voor rust de verwoede pogingen van Red Sea Boys werden beloond en maakten zijn hun eerste doelpunt van de competitie. Waarmee de teams de pauze ingingen.

De tweede helft in de Koos Albertshal liet een ander spel zien dan het eerste bedrijf. Young Boys had weinig zin om naar de slachtbank gebracht te worden en vochten zich heel goed terug door nu wel te scoren. Met goed combinatiespel maakte Young Boys het eerste doelpunt in de tweede helft. De stand van 1-5 bleef lang staan. Het waren wederom de Young Boys die weer toesloegen. FC Panya vond het nu wel genoeg en reageerde binnen de minuut met een treffer. Oplettendheid bezorgde het team van Young Boys opnieuw een doelpunt. De tegenreactie van FC Panya kwam iets later met de 3-7. En ook hier golfde het spel op en neer waarbij Young Boys weer succesvol was. Young Boys slaagde er nog een keer in de keeper te verschalken maar FC Panya trok aan het langste eind door nog twee keer te scoren en bracht de eindstand op 5-9.

In de Bep Bakhuishal duurde het 12 minuten voordat er weer gescoord werd. Wellicht door de keeperswissel leek het alsof de Red Sea Boys vleugels hadden gekregen. Wederom ging ook nu Donaci niet voluit maar kon wel de stand opkrikken naar 8-1. Donaci was wel zo sportief om Red Sea Boys hun spel te laten spelen. Donaci kon ondertussen wel zonder al te veel moeite aan ghet doelsaldo werken. De score liep langzaam op naar de eindstand van 14-1. Beide teams waren bijna evenveel aan de bal, maar tot scoren kwam Red Sea niet meer.

Woensdag 9 november staan de volgende jeugdduels op het programma. De wedstrijden starten om 17.30 uur.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer