Studentenhuis voor Studenten Windesheim

Zwolle – Het nieuwe studentenhuis voor studenten van het Windesheim Honours College is gisteren officieel geopend. Studentenhuisvester SSH heeft het studentencomplex speciaal opnieuw ingericht voor de 76 studenten die hier in het eerste jaar van hun opleiding komen wonen.

Bij de opening is ook de nieuwe naam van het complex onthuld: The Hive (De bijenkorf). Deze naam is gekozen uit inzendingen van de studenten zelf. Het staat voor een plek waar mensen samen leven en constant bezig zijn met veranderen en vernieuwen. ‘‘Bijen zijn zeer innovatieve wezens die netals wij ook samen leven en werken en zijn een slimme metafoor voor onze nieuwe huisvesting" vermeldt de student Kareem de Vries die de naam bedacht heeft.

Windesheim heeft een speciaal Honours College, waar een mix van Nederlandse en internationale studenten de bacheloropleiding “Global Project and Change Management” volgen. Naast samen leren, wonen de studenten nu ook samen in het complex ‘The Hive’. De SSH beheert het pand en heeft de kamers gemeubileerd en het studentencomplex mooi ingericht. Zo kunnen studenten er direct in en zich optimaal focussen op hun studie. In verschillende steden verzorgt de SSH de huisvesting van University College studenten. Nederlandse en buitenlandse studenten van dezelfde opleiding wonen samen zodat zij 24/7 van elkaars kennis kunnen profiteren en samen kunnen werken tijdens hun studie. Het eerste University College studentenhuis van de SSH is in Pand De Vries in Rotterdam, daarnaast huisvest de SSH ook University College studenten in Frascati in Groningen en op TalentSquare in Tilburg. Vanaf vandaag dus ook het Honours College in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer