Kerstpakkettenactie zoekt vrijwilligers

Zwolle – Kerst ligt nog ver in het verschiet maar er wordt nu al hard gewerkt aan de Kerstpakkettenactie Zwolle. Dit vrijwilligersproject zal in de decembermaand van zich laten horen. Lijkt het u leuk om samen met anderen zinvol bezig te zijn? En met elkaar te bouwen aan een Zwols project van betekenis? Klus dan mee aan deze actie en geef 2 uur van uw tijd weg om sociale minima in Zwolle te helpen.

5-elvado-fotografie-inpakavond-kerstpakkettenactie-jaar-2015.jpg

De Kerstpakkettenactie Zwolle maakt 1750 gezonde feestdozen. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat er vorig jaar 700 Zwolse vrijwilligers hebben meegedaan? Er zijn toen 35.340 producten ingezameld en er is voor € 9.613,29 aan giften gegeven. Zwollenaren die hun tijd willen vrijmaken om hun handen te laten wapperen voor de actie, zijn meer dan welkom. Het is leuk om dit bijvoorbeeld met elkaar te doen als buurtgenoten, sportmaatjes of als ondernemers samen. Via het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl kunt u zichzelf – of als groep – digitaal inschrijven voor een klus die maximaal 2 uur duurt.

Eén van de organisatoren van de actie, Jan de Beer, vertelt: "Onze kracht is dat we allemaal vrijwilligers zijn. Niemand ontvangt een vergoeding want elke cent wordt besteed aan het goede doel. Alle organisatoren hebben een drukke baan en we steken onze vrije tijd vrijwillig in dit project. Alleen doordat we zo effectief samenwerken als organisatie én als Zwollenaren onderling, kunnen we de actie op deze manier succesvol vormgeven. Ook werken we samen met hulporganisaties en de gemeente." Kijk voor meer informatie op www.kerstzwolle.nl. Hierop vindt u onder andere de Financiële Verantwoording en aanbevelingen van onder anderen PEC Zwolle en het college van b en w.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer