1650 deelnemers aan natuurwerkdag

Zwolle – Op zaterdag 5 november vond voor de 16e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Een topdag! Op 54 locaties in Overijssel werd gesnoeid, geknot, gezaagd en zwerfvuil geruimd. In totaal waren in Overijssel 1650 vrijwilligers aan de slag waaronder ruim 600 kinderen en jongeren. Ook waren er op verschillende locaties vluchtelingen aan het werk.

struinwaard_opening.jpg
Eerste basaltsteen in de Struinwaard bij Zwolle

Landschap Overijssel organiseerde dit jaar voor de 16e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. In 54 klusgebieden waren 1650 enthousiaste vrijwilligers aan de slag; een record aantal! Zo werden op Hof Espelo, Aamsveen en Beerze boompjes uitgestoken om de heide meer ruimte te geven. Veel hulp was nodig bij het herstel van veenlandschappen, zoals bij Vriezenveen en de Gagelmansveen in Hellendoorn. Ook zijn verschillende natuurspeelplekken onderhouden. In Zwolle is hard gewerkt aan het herstel van het Otterholt in Langenholte en de oeverzwaluwwand in Sekdoorn, en in Wilsum aan de eendenkooi.

Op veel klusplekken werkten ook kinderen en jongeren mee. In totaal deden ruim 600 jonge vrijwilligers mee met de Natuurwerkdag in Overijssel! De JuniorRangers van Landschap Overijssel hielpen tijdens deze Natuurwerkdag o.a. mee aan het onderhoud van de heide op de Lemelerberg en bij Enschede. Zwolle was dit jaar de gemeente met de meeste Natuurwerkdag-locaties van Nederland. Wethouder groenbeleid en duurzaamheid in Zwolle, Filip van As, stak op de Struinwaard bij Zwolle de handen uit de mouwen. Samen met Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel, legde hij de eerste basaltsteen; de stichting ‘Samen Berkum’ schenkt vier van deze stenen, om als bankje te dienen in de Struinwaard. Daarna werd met vrijwilligers gewerkt aan het opschonen van de mooie oevers langs de vecht. Overijssel is prachtig, met waardevolle natuur en afwisselend landschap. Prachtig, maar kwetsbaar. Willen we dat de volgende generaties ook nog kunnen genieten van het waardevolle landschap, dan moeten we het beschermen. Landschap Overijssel beschermt natuur & landschap al ruim tachtig jaar. Dit doen wij samen met 10.000 donateurs en 7.500 vrijwilligers. Meer informatie: www.landschapoverijssel.nl

Artikel delen:

Reageer