Berkum content met punt bij WHC

Zwolle – Berkum heeft in de spannende topper van de 1e Klasse D met 1-1 gelijk gespeeld bij WHC en mocht, gezien de kansen, niet mopperen met dat resultaat. Ook de thuisclub kon met een remise leven omdat WHC in blessuretijd door het oog van de naald kroop. "WHC heeft prima en met veel inzet gespeeld. Als je de kansenverhouding ziet mogen we blij zijn met een punt, maar we hebben het ons zelf vandaag gewoon te moeilijk gemaakt," stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra na afloop vast.

Berkum was al snel dicht bij de openingstreffer toen Chris van der Meulen voor het Wezeper doel opdook maar op doelman Jasper Kuiper stuitte. Nauwelijks vijf minuten later was het bijna raak aan de andere kant. Een inzet van Carlos Lopes Macedo belandde op de lat en uit de rebound schoot Özhan Kardag over. Halverwege de eerste helft namen de bezoekers afstand na een uitstekend vorm gegeven aanval. Via onder meer Mehran Ali Pour Asli en Johnsen Bacuna kwam de bal bij Marc van der Meulen, die vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde en fraai de 0-1 op het scorebord bracht. Even later gilde heel Wezep om een strafschop toen Jonathan van Marle voor de Zwolse goal onderuit ging, maar scheidsrechter Vos ging daar niet in mee. Het fellere WHC drong daarna steeds meer aan en nadat Kardag en Macedo, mede door goed ingrijpen van Berkum-keeper Dominic van Hoof, kansen hadden laten liggen kwam de thuisclub kort voor rust alsnog langszij. Doelman Van Hoof redde in eerste instantie nog knap op een pegel van Macedo, maar uit de daarop volgende corner was de Zwolse sluitpost kansloos op een kopbal van Van Marle: 1-1.

Na de hervatting was WHC nóg wat dominanter. Diverse keren kon er een Wezeper aanvaller alleen op het Berkum-doel af maar steeds stond keeper Van Hoof succes voor de thuisclub in de weg of werd er naast, dan wel over gemikt. Zo was een geweldige kans niet besteed aan invaller Maikel van der Wijk, ging een hard afstandsschot van Dennis Siemelink net naast en werd een fraaie vrije trap van Vincent Oosterkamp al net zo oogstrelend gepareerd door de Zwolse doelman. De kansen voor de bezoekers waren in dat stadium op de vingers van één hand te tellen. In blessuretijd leek Berkum echter alsnog met de winst te gaan strijken, toen Bacuna aan zijn bewaker ontsnapte. Zijn inzet werd door Taco Reijnen van de doellijn gehaald, volgens sommigen zelfs van achter de streep, zodat het in deze attractieve topwedstrijd bij 1-1 bleef.
Omdat ook concurrent DUNO gelijk speelde blijft Berkum koploper in 1D, op korte afstand gevolgd door WHC, DUNO en Bennekom. Over een week volgt voor de Zwollenaren het thuisduel tegen FC Zutphen, dat vandaag op eigen terrein met 0-1 verloor van Vroomshoopse Boys.
WHC-Berkum, 5 november 2016
Eindstand: 1-1 (1-1)
Scheidsrechter: Martijn Vos
Doelpunten: 23. Marc van der Meulen (0-1), 41. Jonathan van Marle (1-1)
Gele kaarten: Jeroen van Brummen, Jason Huisman, Thom Kooke (Berkum), Jelle Post, Carlos Lopes Macedo, Jasper van der Stouw (WHC)
Rode kaart: Kevin Siemelink (WHC, 2 x geel)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Jeroen van Brummen (79. Ricardo Kuijer), Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli (79. Thom Kooke), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (63. Jordi Lemmens)
Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Vincent Oosterkamp, Jasper van der Stouw, Robert Schonewille, Özhan Kardag (62. Maikel van der Wijk), Jonathan van Marle, Carlos Lopes Macedo (87. Mitchel Dijkhof), Patrick Fijn, Jelle Post

Artikel delen:
Reacties 16
 1. dit hadden gewoon een dikke drie punten voor whc moeten zijn .berkum kwam totaal niet aan de bak en moest eigelijk vernerderd worden door het veel betere whc.enne scheids bedankt dat we worden genaaid door die zwakke lullen uit dat gehucht berkum.grote stumpers en schreeuwers om niets


  Maak melding

 2. Zo is de frustratie eruit? En lucht het op of komt er nog meer?

  Eindstand 1-1. Of was het eigenlijk 1-2? Nou ja zeg. Dan zou de tribune waarschijnlijk door het inteelt publiek helemaal afgebroken worden.

  Nu bleef het gelukkig bij luchtverplaatsing en gebarentaal voor volwassenen.

  😛


  Maak melding

 3. inteeld publiek … berkum als trotse koploper kwam naar wezep met 20 man. en de volwassen mensen nergeng te tezien bij berkum want ze gingen als een gewillig zeehondje overal om scrheeuwen schreeuwen om zo.n kaarte geel.zou zeggen stop met voetbal en ga naar de spiegel op het podium spelen


  Maak melding

 4. Je hebt je podium gehad om je frustraties van je af te schreeuwen, gebaren te maken en nu zelfs van je af te schrijven.

  Nu moet het maar eens over en uit zijn. Je lijkt verdorie wel een klein kind.


  Maak melding

 5. Was er nog wel een gezond broodje in de kantine van Berkum?
  Ja ik zag wel die jeugdtrainer happen in een broodje die een paar weken terug nog een jeugdlid bij de strot greep op de pakeerplaats.


  Maak melding

 6. ik een klein kind.je bedoeld zeker die elf spelers van berkum die om de haverklap op het veld lagen om aandach tevragen aan de scheids om een kaart aan tenaaien en tijd tetrekken.vooral dat kindje met die band om de arm die nog meer zat tezeiken dan honderd kinderen uit een kleuterklas.jeeeeeee schaam je


  Maak melding

 7. Het jammere van het whc “publiek” is, dat ze alles maar van 1 kant bekijken. Als een berkum speler naar de grond gaat is het een kaarten naaier maar zelf gaan ze ook om niets liggen en schreeuwt het publiek om een gele kaart. Altijd al vervelend “publiek” geweest daar met grote afgunst richting de “grote” stad. Overigens was WHC wel beter deze wedstrijd en dan vooral op basis van agressie en mag berkum heel blij zijn met een punt!


  Maak melding

 8. Ben er zelf regelmatig geweest en ik herken precies dat inteelt gedrag dat jij omschrijft Swollenaertje. Bekijk de wedstrijdfoto’s van gisteren maar eens op Facebook en let daarbij niet op de spelers maar concentreer je op de koppen in het publiek. Vreselijke inteelt koppen. Bah. Heel naar. Maar goed zij weten waarschijnlijk niet beter.


  Maak melding

 9. Tja, vlgs mij kwam whc heel goed weg met die onterecht afgekeurde goal van Berkum in blessuretijd. Dus niet zo zeuren. Een puntje tegen de koploper, prima resultaat toch?


  Maak melding

 10. Met het aantal gele en rode kaarten heeft WHC dik verdiend gewonnen. Gefeliciteerd Tja.

  Macedo was trouwens net weer terug van een schorsing en die Siemelink is ook een vies ventje. Mooi dat hij er vanaf werd gestuurd. Gesolliciteerd naar rood en aangenomen zullen we maar zeggen. Sterkte tegen Duno want die gasten spelen jullie helemaal zoek en ook die wedstrijd eindigen jullie niet met 11. Dat is zeker.


  Maak melding

 11. Ach ach Door toneel spel en dikke maatjes met de scheids lijkt elke onschuldige inzet op een moordaanslag Zo naai je je tegenstander kaarten aan Als je als Berkum speler na zo n aanslag zo fit als een hoentje verder kan dan kun je goed acteren.:D


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.