Politie zoekt getuigen van overval pinautomaat

Zwolle – Op zaterdagochtend tussen 10:40 en 10.45 uur werd een vrouw overvallen bij een pinautomaat van een bank aan de Broerenstraat. Terwijl de vrouw geld pinde, kwam er ineens een man naast haar staan die haar opzij duwde en er met het geld van de vrouw uit de automaat vandoor ging. De man rende in de richting van het overdekte deel van het winkelcentrum. Hij stapte vervolgens op een fiets en fietste door de passage.

De overvaller betreft een man tussen de 18 en 30 jaar oud met een donker getinte huidskleur. De man had zwart krullend, kort haar. De man was ongeveer 1.75 meter lang. Hij had een slank postuur en droeg een grote, lange jas. Hij fietste weg op een donkere, oude fiets. Heeft u tussen de genoemde tijdstippen in de omgeving van de Weeshuisstraat de dader gezien of beschikt u over informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek en heeft u hierover nog niet met de politie gesproken? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem uw informatie doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 68
 1. ja hulde aan de multi culti samenleving hup Holland hup.
  Laat de leeuw niet in zijn hempie staan.
  Heeft die al een nummer bij Opsporing Verzocht?


  ⚠️ Meld

 2. Van een getuige gehoord dat het dezelfde persoon is die dinsdag ook al een vrouw heeft beroofd op dezelfde plek.
  Dus posten daar politie!!
  Camera’s neerhangen daar!!!  ⚠️ Meld

 3. @bernard.

  nou liever gekleurde criminelen van de straat af.

  Ik heb liever alle criminelen van de straat, maar misschien word jij liever beroofd door een blanke.


  ⚠️ Meld

 4. Veel sterkte voor mevrouw!!
  En strenger straffen graag.

  (de focus is in de maatschappij zover doorgeslagen dat we het alleen maar over gekleurde mensen kunnen hebben)


  ⚠️ Meld

 5. Tuurlijk liever alle criminelen van de straat maar je wordt eerder berooft of bv woningoverval door gekleurde medemens dan blanke. Kijk maar wekelijks naar opsporing verzocht. En zit er soms een blanke bij dat is het ook nog vaak een oost europees. Sorry dat is mijn mening.


  ⚠️ Meld

 6. Nog even voor alle duidelijkheid… ik heb niks tegen buitenlanders alleen tegen die zich misdragen want laten ze bllij en dankbaar wezen dat ze hier mogen zijn.


  ⚠️ Meld

 7. Idd op opsporing verzocht zie je veel “gekleurde” mensen die je beroven.
  Op journaal zie je elke dag roomblanke mensen die de pensoeinsgerechtige leeftijd veranderen, het eigen risico en de maandpremie van je verzekeringen omhoog gooien, de zorg voor de ouderen korten, de jeugdzorg bezuinigen en de psychische zorg.
  Onderlinge afspraken maken over de medicijnen, handelsafspraken die Europese wetgeving kan overstijgen en dan nog maar niet over het klimaat te beginnen.

  Maar goed staar je vooral blind op opsporing verzocht en gooi er nog een lekkere racistische tekst er tegen aan en kom op voor de enige zwarte die je wilt beschermen en dat is Piet. De rest mag blijven als ze maar verdienstelijk zijn. Helaas zijn er veel problemen onder allochtone bevolking maar deporteren we de autotochten ook naar een verlaten eiland ? Of hebben die meer recht omdat ze een blanke kleur hebben?
  Je zal zeggen dat het voor iedereen gelijk is, maar de reacties onder een politie bericht met een blanke vs niet blanke zegen genoeg.  ⚠️ Meld

 8. Ja gooi gelijk maar weer met racisme de welbekende term die het al die jaren zo goed heeft gedaan.Helaas de wekelijkheid is dat de meeste overvallen verkrachtingen en moorden door de lichtgetint,donkergetint wordt gepleegd in dit eens zo mooi vredige land.
  Om dan de pensioenen erbij te halen is wel een heel groot zwakte bod.
  In Opsporing verzocht was deze week ook nog een mooi stukje op een camping in Kerkdriel raad eens wat het waren en ze deinzen nergens voor terug meer tegenwoordig.Hup Holland Hup.


  ⚠️ Meld

 9. Hoe wil je het anders noemen dan?
  Wel beledigen maar niet zeggen dat je een rascistische uitspraak doet?
  Als we de afgelopen 100 jaar er bij halen dan staat de multi culti nog ver achter bij wat blanken in dit land hebben aangericht en nig steeds doen.
  Maar focus je voor al op wat makkelijk over te oordelen is.

  Je vraagt je misschien ook af waarom een groep zich gediscrimineerd voelt door een zwarte piet? Kan het misschien ook te maken hebben met de bejegening naar onze multi culturele samenleving iets er mee te maken kan hebben ? Als er geen racisme zou zijn was de pieten discussie veel minder in een stroom versnelling gekomen denk daarr maar eens over na.


  ⚠️ Meld

 10. Idd op opsporing verzocht zie je veel “gekleurde” mensen die je beroven.
  Op journaal zie je elke dag roomblanke mensen die de pensoeinsgerechtige leeftijd veranderen, het eigen risico en de maandpremie van je verzekeringen omhoog gooien, de zorg voor de ouderen korten, de jeugdzorg bezuinigen en de psychische zorg.
  Onderlinge afspraken maken over de medicijnen, handelsafspraken die Europese wetgeving kan overstijgen en dan nog maar niet over het klimaat te beginnen.

  Kijk eens, wat eeen mooi voorbeeld van de linkse ziekte ‘whataboutthemism’. Oftewel: je mag niets zeggen over criminaliteit door allochtonen, WANT…..er zijn ook blanken die de boel verkloten. Hoe dom kan je zijn: we gaan niets doen aan uw defecte remmen, want uw lichten doen het ook niet. Jeetje 1steJohn ruggeprikker, ga je schamen!


  ⚠️ Meld

 11. Hahaha in laat me niet verlijden tot een uitspraak over jouw aanname. Ik zeg nergens dat je er niks over mag zeggen, maar als dat alleen je visie is mooi hoor maar mis je dan niet iets?
  Prima als dat jouw mening is. Ik schaar jouw bij de rest van de angstige meute. Die alleen ziet wat die wilt zien.


  ⚠️ Meld

 12. Leiver een angstige meute die ziet wat er is, dan een domme meute die niet wil zien wat er is.

  O ja, John: Verlijden schrijf je met ei. En jouw in de 1-na laatste regel schrijf je zonder w. Tip: die samen met je minderheidsmatties een taalcursus en kom dan weer terug.


  ⚠️ Meld

 13. 0Bericht door Aboekaja, op 6 november 2016 8:03
  Na de roetveegpiet introduceren we nu de overvalpiet

  Dit is dus precies zo,n uitspraak waarom de hele discussie elk jaar weer opborrelt en alleen maar in het voordeel werkt van de tegenstanders.


  ⚠️ Meld

 14. Ik vraag me af of edje0038 bewust een extra nul gebruikt in zijn nickname. Denken dat ie wakker is, maar niet doorhebben dat hij met zijn reacties meewerkt aan een hopeloos verdeel en heers spel waar uiteindelijk zowel roomblank als roetzwart de dupe van zal worden.


  ⚠️ Meld

 15. Ed0038: ben je nu echt te dom om een vraag van een aanname te onderscheiden? Of ben je gewoon niet zo goed in het formuleren van je gedachten?


  ⚠️ Meld

 16. Valt mij op dat er vaak verwezen wordt naar programma’s als Opsporing Verzocht. In dat geval wil ik graag verwijzen naar het programma Opgelicht. Daar zie ik toch echt een ruime meerderheid blanke medelanders. Of wie wel eens een boek leest: Hoe bestaat het (J. Luyendijk) over het graaien in de bankcultuur. Misschien wel 90% van het blanke ras.


  ⚠️ Meld

 17. Slimme Sjors speelt ook de whatabout-them kaart. Standaardreflex van links. Liever opgelicht of bijdragen aan het overeindhouden van banken, dan neergestoken, geliquideerd, gewelddadig beroofd of een laffe groepsmishandeling ondergaan. Maar blijf jij maar lekker heulen en ontkennen..


  ⚠️ Meld

 18. @ Slimme Sjors, op 6 november 2016 14:47: Het boek wil ik nog graag eens lezen

  In dat geval wil ik graag verwijzen naar het programma Opgelicht. Daar zie ik toch echt een ruime meerderheid blanke medelanders. Of wie wel eens een boek leest: Hoe bestaat het (J. Luyendijk) over het graaien in de bankcultuur. Misschien wel 90% van het blanke ras.

  Even nadenken: Dirk-Jan Paarlberg is de “meest recente”, Dirkie Scheringa natuurlijk (ook CDA), heb net ff gegoogled op René van der Berg (!), VVD-politicus (inmiddels ook om politiek gewin uitgekotst) Jos van Rey…de zonnekoning is ook gewoon veroordeeld wegen corruptie.
  Zag op de 1e google-pagina ook de internationale top-11 ever “Oplichters” OOK zonder vrouwen en met 1 donkere man uit de VS op 6. De extra-oplichter in de top 10…staat dan ook op 10+ is Bernie Madoff.

  Maar onze Friessche Mata Hari schiet mij ook te binnen. Toch nog een vrouw veroordeeld voor spionage en hoogverraad.
  Sommigen vinden Hillary en Trump ook oplichters….oneindig lijstje dus. Maar de eerste moslim moet ik nog tegenkomen. Tuurlijk, zitten er ook tussen….

  Een mens is namelijk een mens. Volgens mij is het ook jouw bedoelin niet Slimme Sjors, maar waarom moeten die in hokjes? Is dat om onderscheid te creeeren tussen goed en fout?


  ⚠️ Meld

 19. Oplichting lijkt ook te hebben plaatsgevonden binnen politie zelf!
  Vanaf de meerverdieners tot aan de minister(s)?
  En Jan met de (platte) pet wordt er weer op aangekeken en -sproken 🙁


  ⚠️ Meld

 20. Het allerliefst ben ik gewoon mezelf.

  Ontopic, een overval op een pinapparaat is en blijft natuurlijk een heftig misdrijf. Een misdrijf zoals er helaas (eens Ed) misdrijven in vele gradaties zijn. Hierboven zijn er een paar opgesomd. Altijd weer alle bewondering voor onze rechtstaat. Verschrikkelijk interessant, vooral dat strafrecht.


  ⚠️ Meld

 21. Liever een oplichter dan een moordenaar…

  Kijk eens, wat eeen mooi voorbeeld van de linkse ziekte ‘whataboutthemism’.

  Pot-ketel


  ⚠️ Meld

 22. We hebben een bevolking die steeds groter wordt en een in verhouding steeds kleinere beroepsbevolking die het solidariteitssysteem in Nederland in stand moet houden. Iedereen kan wel nagaan dat dat systeem een keer uit elkaar gaat klappen als we op deze voet door blijven gaan. Gewoon lekker de problemen in de taboesfeer of de discriminatiehoek houden. En tegen de tijd dat je het bejaardenhuis ingaat, kun je lekker de hele dag in je eigen pis en schijt zitten omdat verzorging dan inmiddels compleet wegbezuinigd is. Kun je in ieder geval sterven met de gedachte dat je moreel gelijk had.


  ⚠️ Meld

 23. Maakt nie uit of die nou blauw,wit,geel bruin of zwart was…gewoon een week lang aan de schandpaal op de Grote Markt!!!!!


  ⚠️ Meld

 24. Vroeger werden dit soort criminelen gebrandmerkt op het voorhoofd, zodat men aan het litteken kon zien, dat men met een crimineel te maken had. Dit zou men tegenwoordig moeten heroverwegen, om dit wederom weer in de praktijk te gaan uitvoeren.


  ⚠️ Meld

 25. @Leonardo

  Iedereen roept dat de maatschappij harder en harder wordt en daarom vind ik dat de straffen daar ook op moeten worden toegepast. Het is inderdaad een radicale vorm van een probleemoplossing, waarbij wel in de tijd wordt meegegaan. Om het wat te verzachten krijgen criminelen dit alleen toegepast bij een tweede vergrijp. Ze kunnen een keuze maken of ze wel of niet in aanmerking willen komen voor een brandmerk op hun voorhoofd. En bij een tweede vergrijp kunnen ze niet gaan klagen dat ze gebrandmerkt zijn.


  ⚠️ Meld

 26. Interessant voorstel, Steven. Met name het aanpassen van de straf aan de verharding is een logische. We kunnen het in elk geval proberen en kijken of van brandmerken een grotere afschrikwekkende werking uitgaat dan van schoffelen of papier steken. Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar laten we het maar onderzoeken.


  ⚠️ Meld

 27. Het is toch te zielig voor woorden dat een serieus opsporingsbericht zelfs een directe link gaat krijgen met een godsdienst. Zover zijn we inmiddels doorgeslagen in Nederland.

  Nogmaals, sterkte voor de mevrouw.


  ⚠️ Meld

 28. Stel je niet aan vdberg. Ben jij er ook al zo’n eentje die als hij het ergens niet mee eens is gelijk de admin erbij haalt? Zielig hoor.


  ⚠️ Meld

 29. Vd Berg heet ook wel Zwolse en heult met het kliekje van Dick en nog een paar Partij van de allochtonen aanhangers mee.
  Als ze de zin niet krijgen gaan ze huilie huilie doen.
  Jarenlang hebben ze de dienst hier uit kunnen maken maar ik geloof zo langzamerhand dat dat tijdperk voorbij is.
  Op wat krampachtige natte scheten na.


  ⚠️ Meld

 30. Dat valt mij ook op Rogiert. Dat dit kliekje de dienst niet langer uitmaakt hier. Ben er wel blij mee. Vind het veel leuker nu dan de afgelopen tijd, meer verschillende reacties en meningen van andere personen. Zonder dat je gelijk een ban krijgt. En heel lang niet meer kunt reageren.


  ⚠️ Meld

 31. Bericht door eddie038, op 7 november 2016 11:57
  Ja. Volledig. Zo’n op een achterlijke religie gebaseerde wet is afschuwelijk. Vanwaar je vraag?

  Omdat lijfstraffen en brandmerken nou juist typische Shariastraffen zijn.


  ⚠️ Meld

 32. Hallo Rogiert en / of Benjamin. Ik ben hier ongeveer 8 jaar actief, en de @admin zal kunnen beamen dat dit steeds met het zelfde Ip adres is. Ik heb dus geen andere namen, begrijp dat dit dit wel apart is, en dat ik daar zelfs trots op mag zijn. Ik heb jullie namen hier nog nooit gezien, mag ik dat opmerkelijk vinden? Ik neem jullie reacties en suggesties dan ook niet serieus.

  Mocht hier openlijk beledigen getolereerd worden, wat volgens de regels hier niet mag, maar je ook niet moet willen, dan ben ik weg.

  Nogmaals, veel sterkte aan de mevrouw die overvallen is.


  ⚠️ Meld

 33. dus vdberg, als je nog niet zolang actief bent hier zoals jij, dan word je door jou gelijk niet serieus genomen. Weten we dat ook weer. Ik heb nog geen belediging voor bij zien komen trouwens. Fijne dag verder.


  ⚠️ Meld

 34. Beste heer van de Berg.
  Persoonlijk zie ik alleen beledegende reacties naar mensen die hier het beestje bij de naam durven te noemen.
  Dit lijken mij ook gevoelens die spelen in de maatschappij, waar je in deze tijd juist niet meer omheen kan.
  In plaats van af te reageren op deze gevoelens zou je de beste mevrouw een kaartje kunnen sturen , want de kans dat ze jouw medeleven hier tussen leest lijkt mij erg klein.
  Vriendelijke groet.  ⚠️ Meld

 35. @vdberg

  Ik wil hier even op inhaken. Wanneer er zwaardere straffen worden gehanteerd, dan was deze vrouw waarschijnlijk niet overvallen. Natuurlijk is het triest, wat er nu is gebeurd. Het had jou of mij ook kunnen overkomen, maar het is juist goed om in het verlengde daarvan te kunnen discussiëren buiten het feit om, dat deze vrouw is overvallen. Een mening moet kunnen worden gegeven, ook al ben je het er wel of niet mee eens en komt het voor jouw gevoel hard over.


  ⚠️ Meld

 36. @Steven, er vinden diverse opmerkelijke zaken plaats na een opsporingsbericht. Off-topic is de laatste tijd hier de normaalste zaak van de wereld. Vervolgens wordt er beledigd. Dan hoor ik ineens bij een ‘kliekje’ en wordt ik beschimpt door personen die ik hier nog niet eerder ontmoet heb. Mag ik dat merkwaardig vinden? Meningen zijn van harte welkom. Beledigingen, in welke richting dan ook, keur ik af.


  ⚠️ Meld

 37. @vdberg

  Natuurlijk zijn beledigingen not done en horen niet in een discussie plaats te vinden. Is er iemand die jou hier persoonlijk heeft beledigd of is het een algemeen gevoel, die jij hebt gekregen bij één van de mensen die hier hebben gereageerd?


  ⚠️ Meld

 38. Bericht door Steven, op 7 november 2016 13:52
  @vdberg

  Ik wil hier even op inhaken. Wanneer er zwaardere straffen worden gehanteerd, dan was deze vrouw waarschijnlijk niet overvallen.

  Goed om te zien dat in landen waar veel zwaarder wordt gestraft, er nog steeds criminaliteit is. Zoveel of zelfs meer als hier in Nederland. Dus je stelling slaat nergens op.


  ⚠️ Meld

 39. Het wordt steeds gekker, me beledigd voelen is een keuze? En dus iemand of iets moedwillig beledigen is de norm tegenwoordig? Ik moet echt hard lachen nu. Waar heb ik dat vaker gelezen. Onbekend als ook uw naam voor mij is, neem ik ook uw reactie niet serieus. De aliassen en het aantal onbekende nicks nemen met het uur toe ;D en reageer daar nu ook niet meer op. Ik kies voor de menswaardige en respectvolle bejegening. Altijd en overal.

  Nogmaals, veel sterkte aan de mevrouw die overvallen is.


  ⚠️ Meld

 40. @sharia

  In het Midden Oosten is er juist minder criminaliteit, maar zijn daar meer oorlogen, die indirect door het Westen worden gefinancierd m.b.t. de oliewinning. Dus jouw reactie slaat totaal nergens op.


  ⚠️ Meld

Reageer