PEC Zwolle gunt Roda JC een punt

Zwolle – Zaterdagavond wist PEC Zwolle in eigen huis niet te scoren tegen Roda JC. Het bleef voor beide ploegen vechten voor die ene goal, maar het duel eindigde in 0-0. In het eerste kwartier weet PEC Zwolle twee maal bijna te scoren. In de 12e minuut voorkomt de paal dat Mikhail Rosheuvel voor Roda JC weet te scoren, waarna binnen een minuut een bal uit de kruising geweerd wordt door de keeper van Roda JC.

_mg_3274.jpg

In de 14e minuut is het PEC Zwolle die de lat van Roda JC weet te raken. Ook in de 27e minuut is het de onderkant van de lat die hard geraakt wordt door Saymak. PEC Zwolle speelt Roda JC steeds meer terug op eigen helft, maar geeft Adil Auassar de gelegenheid om een schot op het doel te doen. Van der Hart weet deze te stoppen. Na de rust komen beide elftallen terug zonder wissels. Al na 4 minuten is het Menig die na een mislukte omhaal een schot op het doel doet, maar ziet deze gestopt door Ard van Peppen. In de 54e minuut is het Holla die een vrije trap neemt, maar deze wordt makkelijk gestopt door Benjamin van Leer. Roda JC komt meer in de wedstrijd, en dat resulteert in de 58e minuut tot een noodzakelijke redding van Van der Hart. Met de vuisten weet hij een 0-1 te voorkomen. In de 63 minuut vindt er een dubbele wissel plaats aan de kant van PEC Zwolle. Nicolai Brock-Madsen en Kingsley Ehizibue vervangen Anass Achahbar en Mustafa Saymak. In de 82e minuut weet Nicolai Brock-Madsen de bal over de doellijn te krijgen, maar het is geen goal. Er is al afgefloten voor het duwen van de keeper van Roda JC. Een dubbele wissel aan de kant van Roda JC in de 83e minuet. Farshad Noor en Mitchel Paulisssen worden voor David Boysen en Mikhail Rosheuvel verruild. In de 90e minuut wisselt Ron Jans Karagounis voor Ryan Thomas. Aan de kant van Roda JC wordt Ajagun vervangen door Da Silva. Ook in de 4 minuten extra speeltijd wordt niet meer gescoord. Het blijft 0-0 in Zwolle.

_1.jpg

_2.jpg

_3.jpg

_4.jpg

_mg_2952.jpg
_mg_2989.jpg
_mg_3005.jpg
_mg_3020.jpg
_mg_3194.jpg
_mg_3211.jpg
_mg_3214.jpg
_mg_3226.jpg
_mg_3247.jpg
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Nu ja, laten we maar blij zijn met het puntje, want iets anders om vrolijk van te worden heb ik niet gezien. Ik had 1stejohn graag dat biertje gegeven als zijn voorspelling klopte, maar was met 1 armzalig goaltje ook al blij geweest.


  Maak melding

 2. Ik ben zowat in slaap gevallen, waardeloze wedstrijd met dank aan Roda JC, wat een laffe spelopvatting heeft die ploeg zeg. Jammer dat dat soort clubs geen strafpunten kunnen krijgen. Voetbal is een publiekssport, maar zo jaag je supporters de stadions uit. En dat alles voor 1 schamel puntje…


  Maak melding

 3. Zonde, PEC had meer verdiend. Maar mist de individuele klasse om zo’n pot te beslissen. Het gedrag van Ron Jans was wederom genant. Weer zeuren naar de vierde man en z’n ja-knikker ernaast die natuurlijk meegrijnst.


  Maak melding

 4. Helaas kwam uit wat ik al had verwacht van te voren, een heel moeizame wedstrijd, waarin niet die ene goal viel die ik had gehoopt. De eerste helft was nog het minst slecht. De tweede helft was niet om aan te zien! ?We missen een speler die een actie heeft waarmee de verdediging mee kan worden opengebroken. Snap ook niet waarom Jans Karagounis in de 90e minuut in het veld brengt. Waarom gebeurd dit niet na 70 minuten wanneer zo’n speler nog invloed kan hebben op de wedstrijd? Ondanks het betonvoetbal van Roda hebben zij nog een paar grote kansen gehad, dat kun je de spelers ook wel aanrekenen. Uit de laatste 5 wedstrijden voor de winterstop moeten 7 punten worden gepakt om op 20 punten te komen. Als dat gebeurd, hebben we het nog goed gedaan na de dramatische competitiestart.


  Maak melding

 5. Ik ben niet rouwig om deze salonremise. Zo hebben we de Eagles toch weer wat verder het degradatiemoeras in geduwd. Feyenooit doet er vanmiddag nog een schepje bovenop. Ik las trouwens ook nog dat ze een fors verlies gedraaid hebben afgelopen seizoen. Heerlijk, mijn weekend kan niet meer stuk.


  Maak melding

 6. ed0038; man, man wat kan jou de Eagles schelen en is een mogelijke degradatie niet zonde? Dan moet je de IJsselderby missen. Focus je lekker op je eigen club.


  Maak melding

 7. Hier was er nog war onenigheid, maar PEC houdt GA absoluut onder zich. PEC Roda ook, na een slechte pot…dat moet wel beter!

  Ajax had een beroerde 1e helft….Er moeten veel mutaties in de verdediging komen……….Maar Feyenoord laat die kans liggen in koekdorp 😀


  Maak melding

Reageer