Berkum-aanvaller mogelijk naar Curaçao

Zwolle – Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna heeft van bondscoach Remko Bicentini de eervolle uitnodiging ontvangen om met de nationale selectie van Curaçao een oefenwedstrijd te spelen tegen eredivisionist Excelsior. Het duel dient ter voorbereiding op de laatste ronde van de Caribbean Cup, waarvoor de nationale ploeg van Curaçao zich heeft geplaatst. Ook past de oefenwedstrijd in de aanloop naar de strijd om de CONCACAF Gold Cup, waaraan het Curaçaose elftal als groepswinnaar mee mag gaan doen. Beide toernooien vinden medio 2017 plaats.

De oefenwedstrijd tussen Excelsior en de nationale ploeg van Curaçao wordt op woensdag 9 november gespeeld in stadion Woudenstein aan de Honingerdijk 110 in Rotterdam en zal daar om 19.30 uur beginnen. Johnsen Bacuna is niet de eerste van zijn familie die mag spelen voor de nationale selectie van Curaçao. Zijn broer Leandro, die voetbalt voor de Engelse profclub Aston Villa, werd eerder dit jaar al aan dat keurkorps toegevoegd. Mede dankzij een schitterende treffer van Leandro Bacuna plaatste Curaçao zich vorige maand voor het eerst voor het toernooi om de Gold Cup. Dat gebeurde toen naaste belager Puerto Rico, na verlenging, met 2-4 werd geklopt.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Kijk goed nieuws. Ongeslagen deze competitie en mogelijk een echte International in de celecao.

  Ik dacht Folly van Dam de enige scout was maar blijkbaar zijn er meer die de spelers van vv Berkum volgen.

  Aangetrokken door het succes natuurlijk. De club is al 8 maanden ongeslagen in de competitie. Dit zou wel een een record kunnen zijn in het (betaalde) voetbal in Nederland.

  Mooi man. Binnenkort wordt er zelfs het nieuwste van het nieuwste kunstgrasveld aangelegd.

  De successtory houdt maar niet op. TOP !!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.