Leerlingen krijgen diploma’s in graduation dress

Zwolle – Alle leerlingen van 5H en 6A op de Van der Capellen Tweetalig hebben hun International Baccalaureate examen gehaald. Het IB-examen is een hoogwaardig Engelstalig examen dat de tweetalige leerlingen doen als afronding van hun opleiding. Het examen staat international zeer hoog aangeschreven. Van der Capellen is buitengewoon trots op deze unieke prestatie van haar tweetalige leerlingen. Heel bijzonder is dat op de HAVO Eli Mooiweer de maximale score heeft behaald.

tto_2016_02.png 

IB-docenten Betsie Doedens, Jos de Boer en Clair Conley hebben de lessen vorm gegeven volgens het recentelijk aanzienlijk verzwaarde programma van het IB. Voor de VWO leerlingen geldt zelfs dat zij als native speakers worden getoetst. Dit maakt de prestatie van de leerlingen alleen nog maar meer speciaal. Volgens Peter van Voorthuizen, hoofd van de tweetalige afdeling, heeft het feit dat de tweetalige leerlingen een week naar de Universiteit van South Wales in Cardiff zijn geweest, zeker bijgedragen aan het goede resultaat. Deze groep tweetalige leerlingen is nu meer dan goed voorbereid voor de overstap naar de Hogeschool of universiteit.

De intussen ex-leerlingen van Van der Capellen Tweetalig kwamen nog eenmaal terug op school om daar hun IB-certificaat in ontvangst te nemen. Daarnaast krijgen zij ook nog diploma’s voor het gehele tweetalige programma en voor hun deelname aan de Worldschool.
De geslaagden kregen special uit Amerika geïmporteerde ‘graduation gowns’ aan gemeten. Een in vol ornaat geklede Schotse doedelzakblazer escorteerde hen bij de grand entrance. Na enkele speeches in het Engels waarbij ook de studenten blijk gaven de taal meer dan machtig te zijn, werden de diploma’s uitgereikt. Tijdens deze feestelijke ceremonie waren er ook veel verhalen over de eerste maanden op de nieuwe opleidingen te horen.

Artikel delen:

Reageer