Nacht en Ontij in Zwolle

Zwolle – Op woensdagavond 16 november zullen de donkere stegen en sloppen van Zwolle weer het decor zijn voor een sinistere lantaarntjeswandeling van 2 uur met het St Michaëlsgilde. Vertrouw u toe aan onze poortwachter, hij zal u meenemen op een beklemmende tocht door de krochten en stegen van onze oude binnenstad.
U ziet de oude Zwolse binnenstad eens bij het flakkerende licht van de meegenomen lantaarns. Maar pas op!! onderweg kunnen we maar zo een aantal onverwachte en misschien wel schrikaanjagende ontmoetingen hebben met enige sinistere Zwolse figuren uit een langvervlogen verleden.

Huiver bij het verhaal over de verschrikkelijke St.Lucienacht en zie de schrik in de ogen van de wilde meid van de Kranenburg. We zullen horen van gebeurtenissen die je in de geschiedenisboekjes niet tegenkomt, maar wat het daglicht niet altijd kan verdragen komt op deze krochtentocht uit de diepe schaduwen aan het licht.
 
Laat u door onze zeer ervaren gids en poortwachter meenemen op een spannende verhalende reis door de tijd, langs stokoude Zwolse monumenten en illustere Zwolse figuren.
Aan het eind van de tocht gaat u onder het genot van een “Blauw handje” even van de schrik bekomen in een eeuwenoude taveerne.
 
De “Nacht en Ontijtocht” begint om 19.45 uur en wordt gehouden op aanvraag en op inschrijving.
Start: Grote Kerkplein, bij de fontein.
Verzamelen: 19.45 uur
Vertrek 20.00 uur
Prijs: 12.50 Euro, pp.
Info en boeking:
Email harry.vrielink@home.nl 
Of tel: 038 4651565
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Laat de luitjes zichzelf verklaren: lezende ‘Het feit, dat deze protestantse organisatie een katholieke heilige als schutspatroon had, wijst eveneens op een oudere oorsprong van voor de Reformatie’
    Volgens mij is religie een psychische aandoening. Licht me gerust beter voor 🙂 Tot het zover is zou ik religieuze mensen ontwijken, uit de weg gaan , en alle ruimte geven 🙂    ⚠️ Meld

  2. Beste Hinkelaar, Het St Michaelsgilde is een niet kerkelijk gebonden educatief historische stichting die de mensen op een zeer beeldende manier bekend wil maken met het harde leven in de middeleeuwen.
    Zij hebben als stichtingsnaam daarvoor de naam van de Zwolse stadspatroon Sint Michael aangenomen. verder zou ik er maar niets achter zoeken hoor.:)


    ⚠️ Meld

Reageer