Gelijkspel WRZV Zwolle 1 in Harderwijk

Zwolle – Het zaalvoetbalteam van de WRZV Zwolle speelde de uitwedstrijd in Harderwijk tegen Sporting. Na een goede reeks verloren de Zwollenaren drie keer op rij. Het was dus tijd voor een goed resultaat.

De WRZV werd in de 3e minuut gelijk wakker geschud door een vroege goal. De beste speler van Harderwijk liet er geen gras over groeien en met de eerste de beste kans wist hij de keeper te passeren 1-0. De WRZV was gewaarschuwd. Naarmate de wedstrijd vorderde wist WRZV de druk op te voeren op de helft van de tegenstander en creëerden kans op kans. Deze werden net als de voorgaande duel niet benut. Uiteindelijk wist Islam Abdelsalam in de 22ste min de 1-1 te maken.

WRZV bleef met mooie combinaties het spel maken, maar ook nu werd keer op keer het houtwerk geraakt, waardoor een verdiende voorsprong uitbleef. De gevaarlijkste man van WRZV was Ruben Meijer. Hij was moeilijk te stoppen waardoor Harderwijk niet anders kon dan aan de noodrem te trekken toen hij een vrije schietkans kreeg. Een spelers van Sporting kreeg geel, maar WRZV wist de overtal situatie niet te benutten. De ruststand was 1-1.

In de 2e helft golfde het spel op en neer en beide teams kregen veel kansen. De toeschouwers zagen dat de thuisploeg niet zeker zou zijn van een overwinning en functioneerde als 6e man. Dit maakte dat Harderwijk er een tandje bij deed. De schoten op het doel werden knap gekeerd door keeper Marcus Jan Schiere.. In de 39ste minuut wist Sporting Harderwijk na een counter toch de 2-1 te maken na een mooie individuele actie van de beste speler van Harderwijk Hicham Ziyech. De WRZV spelers liet de koppen niet hangen en bleven zoeken naar de gelijkmaker. Uiteindelijk wist Helmar Konjanan, na het veroveren van de bal deze stijf in de kruising te punteren (2-2).

Wat opviel was dat de toeschouwers van de thuisclub nu voor de uitspelende ploeg gingen juichen, omdat WRZV bleef knokken en doorstrijden. In de laatste 20 seconden van de wedstrijd kreeg WRZV nog een hele grote kans die op dit niveau benut had moeten worden. Eindstand 2-2. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 21 november in de WRZV hallen te Zwolle. Kom gezellig langs! Aanvang 19:45u (toegang is gratis)

Artikel delen:

Reageer