Sinterklaasintocht Assendorp

Zwolle – De Sinterklaasintocht Assendorp staat dit jaar in het teken van ‘Waar is het grote boek?’. De intocht vindt plaats op zaterdag 19 november. Om 14:00 zal de Sint zijn entree maken voor het Dominicanenklooster.

Sinterklaas krijgt een warm ontvangst door bekende Assendorper Ilse Horstman (veelzijdige actrice en presentatrice). Daarna zal Sint, samen met zijn Pieten, zijn ronde maken door de Assendorperstraat. Hierbij is er voor alle kinderen tijd om Sinterklaas de hand te schudden. Rond 15.00 uur zal de stoet arriveren op het Assendorperplein. Daar gaan Sinterklaas en de kinderen, samen met de Pieten, op zoek naar een antwoord op de vraag waar het grote boek gebleven is. Vanaf 14.30 uur zijn er op het Assendorperplein al activiteiten zoals een heuse Pietendisco. Meer informatie via Facebook "Sinterklaasintocht Assendorp" en twitter: @Sint_assendorp

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Hartstikke leuk dat in de wijk waar ik ben geboren weer volop het Sinterklaas feest gevierd wordt. Ik neem aan dat de Pieten nog steeds zwart zijn, zoals ik in mijn Assendorper jeugd mij dat nog kan herinneren.


  ⚠️ Meld

 2. Wie ben jij dan “Verleden”? Heb jij jouw verleden allang achter je gelaten? Zo ja, hoe is dat dan zo gekomen? Moeilijke jeugd gehad misschien?


  ⚠️ Meld

 3. Mensen hebben de slechte gewoonte om het verleden te romantiseren. Daarbij zien ze de negatieve zaken vaak over het hoofd, omdat dat hun beeld verstoord. Dat Zwarte Piet bijvoorbeeld een karikatuur is van wat men dacht dat een neger was.


  ⚠️ Meld

 4. @Verleden

  Oh zeker zijn in het verleden negatieve dingen, maar om nu zo depressief te zijn zoals jij, om alles in het verleden over één kam te scheren en dat onder de noemer negatief te noemen is wel heel erg ver gezocht. Maar verder alles goed met jou?


  ⚠️ Meld

 5. Om te beginnen: ‘Om 14:00 zal de Sint zijn entree maken voor het Dominicanenklooster. ‘.
  Nog net niet IN het dominicanenklooster denk ik dan.
  Hoezo het Dominicanenklooster?

  De katholieken zijn debet aan de misvatting dat er niet iets rechtgezet moet worden. Gezien de geschiedenis. Mocht je daar uitwijding/toelichting van mij graag over horen, laat gerust weten.
  Ik houd me nu vooral in, ’t moet een feestje zijn.

  Maarja lezende ‘Ik neem aan dat de Pieten nog steeds zwart zijn, zoals ik in mijn Assendorper jeugd mij dat nog kan herinneren. ‘

  Denk ik: zeg vooral toedeledokie naar je Assendorperjeugd. De wereld verandert immers in snel tempo.
  En ’t zou je sieren als je -ook al behoor je tot de grote meerderheid die weinig van de bezwaren snapt – een beetje ruimte maakt voor de minderheid die er wel last van heeft.
  En een beetje ruimte maken in dit opzicht kost immers helemaal niets.  ⚠️ Meld

 6. Ook hier weer veel “volwassen” verbaal geweld, fantastisch hoe we een mooi kinderfeest collectief volledig naar de knoppen helpen, heel goed mensen! >:(


  ⚠️ Meld

 7. Daarom op de juiste partij stemmen, Bertus. Niet het eurofiele ‘weg moet ons’ zodat de minderheden ons vertellen wat wij moeten denken en hoe zij genoemd willen worden.


  ⚠️ Meld

Reageer