Recordaantal aanmeldingen Week v/d Mantelzorg

Zwolle – De activiteiten in de Week van de Mantelzorg hebben een recordaantal aanmeldingen opgeleverd: ruim 750. Daarmee overtreft de Week van de Mantelzorg in Zwolle nu al de voorgaande jaren. Het aantal zal verder oplopen, want voor enkele activiteiten kan nog, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, worden aangemeld. De week loopt van 8 tot en met 17 november.

Ontspannende, culturele en informatieve uitjes waar nog enkele plekken vrij zijn, zijn bijvoorbeeld een beweegactiviteit bij Zorgspectrum Het Zand, het Parkinsoncafé over ‘Valpreventie’ en de themabijeenkomst over borderline. Voor jonge mantelzorgers is er nog plek bij de Helden-workshop, waar ze middels theater aan de slag gaan met het thema mantelzorg. Mantelzorgers die belangstelling hebben voor deze of andere uitjes in de Week van de Mantelzorg, kunnen het aanbod bekijken en zich aanmelden op www.mantelzorgzwolle.nl/weekvandemantelzorg. Voor alle activiteiten geldt dat er op basis van volgorde van aanmelding toegang wordt verstrekt, dus wees er snel bij. Vol is vol.

De activiteiten worden in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Zwolse organisaties en bedrijven. “We zijn al die aanbieders en medeorganisatoren van de activiteiten ontzettend dankbaar”, zegt Ineke van Stekelenborg, Regisseur Mantelzorg bij Steunpunt Mantelzorg in Zwolle. “Het is mooi om te zien dat in Zwolle zoveel bedrijven en organisaties mantelzorgers een warm hart toe dragen en meewerken aan de Dag en week van de mantelzorg.”
Aan de Week van de Mantelzorg in Zwolle werken onder andere mee: Museum de Fundatie, Deltion College, de Zwolse Theaters, Filmtheater Fraterhuis, Hedon, Univé, Zorgspectrum het Zand, Parkinsoncafé Zwolle, Alzheimer Café Zwolle, Isala Publieksacademie, Transmurale Stroke Service Zwolle (TSSZ), Dille & Kamille en Le Perron, Apetito, bloemenzaak Robbert Exoo, Hofvlietvilla, BonBonnerie, Hotel Wientjes, Westerhof boeken, Hair en Der, Bakkerij Gorka, Swolsch cafe, Belle Fluer, Be One, Stedelijk Museum, Kijkshop en Librije. Bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg in Zwolle zijn de volgende organisaties betrokken: Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!), Mantelzorg Adviesraad, Driezorg, MEE IJsseloevers, Gemeente Zwolle, Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgspectrum het Zand, Mindfit, Protestantse Gemeente Zwolle en de Vogellanden, centrum voor revalidatie.

Artikel delen:

Reageer