Michiel Jorink breekt records

Zwolle – Vier gouden medailles, twee zilveren medailles, een paralympisch wereldrecord, Europees record en twee Nederlandse records. Niets leek dit weekend te gek voor zwemtalent Michiel Jorink van ZV 44. De Zwolse zwemmer verscheen maar liefst zes keer aan de start op de Open Nederlandse Kampioenschappen.

michiel.jpg

Vrijdag opende Jorink de kampioenschappen door zich te plaatsen voor de finales van de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag. In een wereldrecord IPC tijd van 26.45 seconden sleepte hij op de 50 meter vlinderslag de eerste gouden plak binnen. In de finale van de 100 meter rugslag kwam hij tot een tweede tijd.

De tweede dag op het ONK korte baan in Hoofddorp deed zeker niet onder voor de bijzonder succesvolle eerste dag. In de series op de 50 meter vrije slag dook Michiel Jorink al onder het huidige Nederlands Record. In de finales later die dag wist hij zijn eigen record van die middag nog eens te verbreken in een fantastische tijd van 24.72 seconden. Het leverde hem zijn tweede zilveren medaille van dit kampioenschap op. In de finales van de 100 meter vlinderslag zwom hij in een nieuw Europees paralympisch record zelfs opnieuw naar de hoogste plek op het podium.

Op zondag 6 november, de laatste dag van het kampioenschap, bewees Jorink nogmaals tot de absolute zwemtop in zijn klasse te behoren. Op de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag was hij oppermachtig en wist hij wederom het goud te bemachtigen.

Het Open Nederlands Kampioenschap korte baan zwemmen vond van 4 tot en met 6 november plaats in sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Naast Michiel Jorink kwamen namens ZV 44 ook Gabriëlle Bolk en Lindsey Berghuis in actie. Bolk maakte vorig jaar de overstap van de Nederlandse Junioren en Jeugd kampioenschappen en presteerde ook dit jaar prima. De 13-jarige Berghuis was een van de jongste zwemsters op het kampioenschap. Zij wist ondanks haar jonge leeftijd nu al limieten te behalen voor de 400 meter vrije slag en de 800 meter vrije slag.

Artikel delen: