Felbegeerde 3e KVO-ster voor Stadshagen

Zwolle – In razendsnel tempo heeft winkelcentrum Stadshagen in een paar jaar tijd de 3e ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen veroverd. Dit was mogelijk dankzij een continue en gedreven samenwerking tussen winkeliers, gemeente, brandweer, politie, beveiliging en vastgoedbeheerder Wereldhave. Ook burgemeester Henk Jan Meijer was bij de feestelijke uitreiking aanwezig en nam deel aan het aansluitende rondetafelgesprek met ondernemers.

3e_kvoster_20161107_5469_bewerkt.jpg
 van links naar rechts: Rubin Hu (eigenaar Délifrance), Karin den Besten (Politie), Jeroen Nagelmaeker (voorzitter winkeliersvereniging Stadshagen), Sake Eskens (gemeente Zwolle), Marc Hüsen (Trigion Beveiliging), Martijn Wildeboer (het CCV), Henk Jan Meijer (burgemeester), Jasper Borst (Wereldhave)

Schoon, heel en veilig winkelen, dat is al jaren het doel van de winkeliers van Stadshagen. Denk hierbij aan verlichting, veiligheid en toegankelijkheid van het winkelcentrum. De in de afgelopen jaren ingevoerde maatregelen op dit gebied werden maandag 7 november vanuit het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie & Veiligheid) beloond met een derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Tot nog toe heeft in Zwolle alleen het stadscentrum deze status behaald.

Martijn Wildeboer van het CCV sprak lovend over de snelheid en gedrevenheid van de KVO werkgroep in Stadshagen. Hij overhandigde Jeroen Nagelmaeker, voorzitter van winkeliersvereniging Stadshagen, symbolisch een in goud ingelijst certificaat en bedankte hem voor zijn rol als kartrekker.

Aansluitend volgde een rondetafelgesprek met de burgemeester, leden van de KVO-werkgroep en een aantal winkeliers. Onder het genot van een drankje en een hapje kwamen zaken als verlichting, veiligheid en overlast aan bod. Volgens de winkeliers moet de nadruk onder andere liggen op overlast. Hot items op dit gebied zijn zwerfafval, (geluids)overlast en vandalisme. Een ander heet hangijzer is fietsen in het winkelcentrum. Een paar dagen geleden is weer een campagne afgesloten waarbij studenten van Deltion werden ingezet om bezoekers te wijzen op het fietsverbod en het fietsparkeren in de winkelstraat.

Nagelmaeker,: "Toch gaan we na dit mooie resultaat niet op onze lauweren rusten. Ons doel is om het winkelcentrum schoon, heel en veilig verder te verbeteren maar zeker te behouden. De sterren zijn ook niet het doel van onze inspanningen maar vormen wel een mooie bekroning op onze resultaten."

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer