ReVAS de Peperbus 50 jarig jubileum

Zwolle – In november 1966, inmiddels 50 jaar geleden, werd de Regionale Sportvereniging voor Aangepast Sporten "de Peperbus" opgericht. De noodzaak voor een regionale vereniging die revalidanten voorziet in de behoefte om te sporten onder begeleiding, werd aangemoedigd door Zuster Agnes van het klooster aan het Gasthuisplein te Zwolle. Jan Ubels en vele enthousiaste anderen hebben zich in de loop der jaren ingezet om elke week weer de sporters te begeleiden en te motiveren.

Aanvankelijk bestond het aanbod van sporten vooral uit zwemmen, atletiek en tafeltennis en was het uitsluitend gericht op mensen met een lichamelijke/zintuigelijke beperking en/of chronische aandoening. Inmiddels maken ook veel valide mensen gebruik van de verschillende sporten. Alle leden beoefenen de sport op hun eigen niveau, maar het sociale aspect en de gezamenlijke passie voor de sport speelt hierbij een belangrijke rol. ReVAS de Peperbus biedt de volgende sporten aan: rolstoelhockey (elektrisch en handbewogen), rolstoeldansen, (warm water) zwemmen, boccia, multisport senioren en tafeltennis. Zaterdag 19 november wordt samen met de leden en vrijwilligers het jubileum in het Anker in Westenholte gevierd. Het programma start om 13:30 uur met een receptie en aansluitend een middag vol met demonstraties van de sporten. Om 17:00 uur volgt een buffet voor genodigden. U bent van harte uitgenodigd om de receptie te bezoeken en om de demonstraties van de verschillende sporten bij te wonen. Heeft u interesse in een van de sporten, kom dan langs of bezoek de volgende website: http://www.revas-peperbus.nl/. Adres jubileum: Het Anker, Voorsterweg 36, 8042 AD Zwolle.

 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. uh, nouja, lezende : ‘ Zuster Agnes van het klooster aan het Gasthuisplein’.
  Dat mens is blijkbaar ook getroffen door de aandoening die ‘religie’ heet. Niets anders dan mededogen en beste wensen overigens.  ⚠️ Meld

 2. hoezo is “religie” een aandoening ? het is een manier van leven en als deze zuster met haar medemens met een beperking bezig was is dat een goede instelling voor het leven :D:D, maar ach je doet je naam eer aan Hinkelaar >:(>:(


  ⚠️ Meld

 3. Je hebt daar wel een punt Beste Ans. Als mensen met goede dingen bezig zijn maakt het eigenijk niet uit waarom, of vanuit wat voor motivatie. Ik Hinkel nog wel eens in dat opzicht. Je wijst me terecht terecht. Blijft de vraag wel wat ‘de goede dingen’ zijn.
  En of ik met foute mensen met goede bedoelingen kan omgaan 😉
  En of ik zowieso het onderscheid weet, gezien mijn beperkingen.

  Ik zal je proberen uit te leggen wat ik bedoel met mijn opmerkingen over religie. In de eerste plaats, er zijn heel erg veel religies, welke klopt? Ik zou nog willen vertrouwen op religieuze mensen, als ze elkaar maar niet zo in de spreekwoordelijke haren zouden vliegen.

  En waarom ik denk dat religie een ‘aandoening’ is; we hebben een brein, met onderbewustzijn en bewustzijn. Dat brein is voortdurend op zoek naar meer informatie. Aan de grenzen van de beschikbare informatie verzinnen we ‘iets’. Dat is ‘religie’.
  ik schrijf dat niet alsdat ik ’t weet, ik geloof ’t 😉  ⚠️ Meld

Reageer