Kinderfeestjes voor minimagezinnen

Zwolle – Focus op Verbinden organiseert vanaf nu kinderfeestjes voor minimagezinnen. In samenwerking met Stichting Buiten de Boot zetten zij zich in voor de kinderen van ouders die niet veel te besteden hebben omdat men vindt dat ieder kind de mogelijkheid moet hebben om hun verjaardagsfeestje te kunnen vieren.

Daarom worden de eerste paar kinderfeestjes gratis aangeboden. Er zijn kinderfeestjes mogelijk in verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld: piratenfeestjes, prinsessenfeestjes, indianenfeestjes, schilderfeestjes en kookfeestjes. De kinderfeestjes zullen voornamelijk op de woensdag en vrijdag zijn, andere dagen zijn mogelijk maar dan in overleg. Wil je meer weten over de beschikbaarheid van de verjaardagsfeestjes, ken/ben jij iemand die interesse heeft in een kinderfeestje of lijkt het jou leuk om mee te helpen met dit leuke project? Neem dan contact op met Focus op Verbinden. Tel: 038-4525802 Mail: focusopverbinden@focuszwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Weer gratis pamperen? Wordt het niet tijd om minima te leren hoe ze het beter kunnen krijgen? Aanbieden van scholing bijvoorbeeld? Op deze manier blijven minima afhankelijk van de werkende medemens.


  ⚠️ Meld

 2. Ben het in de basis met je eens. Maar die kinderen kunnen er weinig aan doen. Mooi dat die op deze manier ook hun feestje kunnen geven. Goed initiatief!


  ⚠️ Meld

 3. Weer worden ze verwend geen wonder dat de ouders niet willen werken zodira ze moeten gaan werken zijn ze ziek zwak en misselijk,ik zat ook in de bijstand heb nooit WAT extra gekregen ook geen kinderfeestje belachelijk Laat ze maar gaan werken of tenminste vrijwilligers werk gaan doen dan hun handen boven houden .


  ⚠️ Meld

 4. Goed initiatief, die kinderen kunnen er niets aan doen. Wel meteen ook met de ouders praten of ze het geldprobleem ook zelf minder kunnen maken. Zijn er bijvoorbeeld geen overbodige smartphones in huis, IPads, mega grote flatscreens, auto voor de deur, e-bikes.


  ⚠️ Meld

 5. Dat bedoel IK nou dure telefoons merkkleding weet IK veel,minder kinderen krijgen als je in de bijstand zit zes zeven kinderen is niet meervan deze tijd.


  ⚠️ Meld

 6. Elk kind moet zijn/haar verjaardag kunnen vieren, maar watwaar blijft de creativiteit van de ouders? Wat is er mis met bijvoorbeeld zelf een speurtocht organiseren, zelf pannenkoeken bakken, een beker drinken erbij? Dat hoeft echt niet veel te kosten en de kinderen hebben een gezellige middag. Je moet er alleen zelf wel wat voor doen


  ⚠️ Meld

 7. Prima sociaal plan. Mensen hierboven die maar wat roepen over dure telefoons of 7 kinderen denken in excessen. Natuurlijk zijn die er, maar het gros in de bijstand heeft het niet breed en moet ieder duppie omdraaien. Probeer eens open te staan voor anderen en je te verplaatsen in hun situatie zonder direct van je eigen situatie uit te gaan en aannemen dat men een verkeerd bestedingspatroon zou hebben!! Dat is wel erg kort door de bocht!!


  ⚠️ Meld

 8. Oppassen dat deze kinderen geen stempel krijgen,ik ben zelf voorstander van gemengd,dus kinderfeestjes waarbij men niets kan merken of men arm of rijk is.
  Dit is ook beter voor de kinderen uit de betreffende doelgroep.
  Het mag niet zo zijn,dat er gesproken gaat worden,als,oh,daar is een kinderfeestje voor de armoedzaaiers.  ⚠️ Meld

 9. Ja. Als minima kan je een kinderfeestje ook voor heel weinig geld zelf doen. Klopt. Maar soms speelt er in een minima-gezin ook iets anders. Depressiviteit van de ouders bijvoorbeeld. Of welke oorzaak van gebrek aan energie dan ook. Dan is het toch fijn dat een ander er voor kan zorgen dat je kind een fantastische dag heeft.
  Je kan je afvragen waarom deze organisatie specifiek voor minima heeft gekozen. Maar daar zal een goede reden voor zijn.


  ⚠️ Meld

 10. Prima initiatief. Kinderen hoeven niet de dupe te worden m.b.t. de situatie waarin zij zich bevinden. En als er een mogelijkheid zich voordoet zoals nu in de vorm van een kinderfeestje, dan moet dat gewoon kunnen.


  ⚠️ Meld

 11. kinderen moeten kinderen kunnen zijn ongeacht wat de situatie is van de ouders/verzorgers!

  Waarom word er altijd gelijk gelinkt naar schulden als het gaat om bijstand krijgen?

  Wat weten jullie zelf van die mensen die in de bijstand zitten of is het gewoon een aanname van wat de maatschappij zegt en denkt?  ⚠️ Meld

 12. @henkjan

  Helemaal met jou eens! Er zijn mensen die reageren op dit topic die blijkbaar geen kinderen hebben, of men heeft een gebrek aan empathie.


  ⚠️ Meld

 13. Beste Lieve Zwollenaren, ik heb me ingehouden tot op heden om op dit topic te reageren. ik zou denken : Geef wat je kan. Overweeg alles, denk na, en GEEF WAT JE KAN.
  Is niet moelijk hoor, zelfs een goed berichtje kan al heel erg helpen 😉  ⚠️ Meld

 14. He Steven, goede vraag, nog weinig tot op heden, afgezien van m’n inzichten daarover. In het bericht zie ik ook geen banknummer of zoiets. Ik vraag me wel af , zou iets ovemaken helpen?
  ik heb beperkte middelen, alhoewel wellicht meer dan de mensies waar ’t over gaat.
  Zin in op weg te gaan ? Geld speelt maar een hele kleine rol immers. Alle Zwollenaren zijn soort van ‘samen hier’ , ’t moet anders en beter.  ⚠️ Meld

 15. IK werk hard voor mij centjes IK zat ook in de bijstand met twee kinderen prima gered als IK het moeilijk had was niemand self de sociale dienst had me WAT extra gegeven waarom zou IK deze mensen die de hele dag op hun luie reet zit en niks doen WAT moeten geven ga maar zelf werken.


  ⚠️ Meld

 16. @Roze

  Het gaat om de kinderen en niet hun ouders. Die kinderen hoeven er toch niet de dupe van te worden, dat ze ouders hebben, die niet voor ze kunnen zorgen?  ⚠️ Meld

 17. Wat een arrogantie en vooringenomenheid weer zeg!
  Alle mensen met een uitkering over 1 kam scheren. Incl degene die na een jarenlange studie geen baan kan vinden omdat zijn naam Ahmed is. Incl degene die sinds zijn 15de al voor dezelfde baas werkt en arbeidsongeschikt raakt. Incl..enz.
  Denk overigens dat een groot deel van de minima hier uit schaamte niet eens gebruik van maakt..  ⚠️ Meld

 18. Grotendeels eens. Overigens, als Ahmed na een jarenlange studie niet aan de bak komt, doet’ie toch iets niet goed. Er zijn nl zat mensen die na een jarenlange studie zonder problemen aan de bak komen.


  ⚠️ Meld

Reageer