Asbestvondst bij verbouw Diezerstraat

Zwolle – Bij de verbouwing van het pand Diezerstraat 80a tot winkelpand voor de vestiging van Zara is onverwacht asbest aangetroffen. Het asbest is gevonden onder de vloer in het monumentale deel van het gebouw die in de jaren 80 is opgehoogd om de oude vloer te verbinden met het achterliggende bibliotheekgebouw.

Bij het ophogen is destijds puin gebruikt.Het bibliotheekgebouw is begin dit jaar gesloopt en de verhoogde vloer moet nu worden gesloopt om de hele begane grondvloer van het winkelpand op één niveau te brengen. Daarbij is tussen het puin asbest gevonden. De sloopwerkzaamheden zijn door de aannemer stil gelegd en er wordt een plan van aanpak gemaakt om het asbest zo snel mogelijk te verwijderen. Dat gebeurt naar verwachting nog deze maand. De verbouwing is indertijd uitgevoerd in opdracht van de gemeente Zwolle. Voor de verkoop van het pand Diezerstraat 80a is een asbestinventarisatie type A uitgevoerd. Daarbij is een geringe hoeveelheid asbest aangetroffen, maar niet op de plek waar het nu gevonden is. Bij de verkoop van het pand is afgesproken dat het toen aangetroffen asbest voor rekening van de nieuwe eigenaar zal worden verwijderd. Nu er aanmerkelijk meer asbesthoudend materiaal in het gebouw zit dan uit het onderzoek gebleken is, gaan de gemeente en ontwikkelaar met elkaar in gesprek over de verdeling van de kosten van het weghalen. Dat hebben ze bij de verkoop ook zo afgesproken. De kosten voor het verwijderen van het nu gevonden asbestpuin liggen naar verwachting tussen de 250.000 en 300.000 euro.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Dat asbest verwijderen een gespecialiseerd werkje is wat veel tijd kost en met veel zorgvuldigheid moet worden gedaan begrijp ik, maar 250.000-300.000 euro vind ik nog steeds wel heel veel geld…


  ⚠️ Meld

 2. van die vage bedrijfjes die zeggen type A

  ja laat ze gewoon die bedrijfjes de rekening sturen
  zijn we gelijk van zulke vage bedrijfjes af

  win win 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.