Dag van het Kunstsieraad bij Kunstuitleen Zwolle

Zwolle – Kunstuitleen Zwolle viert op zaterdag 19 november de ‘Dag van het Kunstsieraad. Voor de 27e keer op rij heeft Kunstuitleen Zwolle een ontwerper uitgenodigd om het Kunstsieraad van het Jaar te ontwerpen. Deze keer viel de eer aan Anneke Bruin. Vanaf 11.00 uur is zij aanwezig voor een persoonlijke ontmoeting met belangstellenden. Het Kunstsieraad is op deze dag te koop met een feestelijke korting, daarna – zolang de voorraad strekt – voor de normale prijs.

kunstsieraad2016.jpg 

Voor het Kunstsieraad van het Jaar gebruikte Anneke Bruin uiterst breekbare zee-egels als basis. Met haar kennis van ambachtelijke technieken weet ze deze zo te bewerken dat ze sterk genoeg zijn voor gebruik. Haar ervaring, opleidingen en gedegen kennis geven haar de mogelijkheid te experimenteren met nieuwe combinaties van materialen, vormen en technieken. Zo komt ze tot prachtige sieraden die hun eigen authentieke identiteit hebben. Naast het Kunstsieraad van het Jaar, is er ook een expositie met ander werk van Anneke Bruin te zien.

Historisch perspectief

Met de bedoeling het hedendaags sieraad onder de aandacht te brengen, introduceerde toenmalig medewerkster Lieke Bijkerk in 1990 het Kunstsieraad van het Jaar bij Kunstuitleen Zwolle. Voor de eerste keer gaf Kunstuitleen Zwolle een kunstenaar de opdracht een sieraad in oplage te ontwerpen en uit te voeren. Dat bleek een overweldigend succes, waardoor dit tot traditie is verheven.

Over Anneke Bruin

Anneke Bruin volgde de kunstacademie van Maastricht en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze liep stage bij een traditionele bronsgieter in Kameroen, reist veel door Azië en volgde lessen bij verschillende kunstenaars in India en Nepal.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.kunstuitleenzwolle.nl  of kunt u contact opnemen via 038 421 61 18.

Artikel delen: