Opening Mac-Noord met compleet nieuw concept

Zwolle – Het McDonald’s restaurant aan de Floresstraat, nu één van de grootste McDonald’s restaurants van Nederland, is (bijna) helemaal klaar voor de toekomst!In samenwerking met veel regionale partners heeft McDonald’s Zwolle-Noord in slechts 15 werkdagen een complete metamorfose ondergaan. Morgenochtend zaterdag 12 november om 7.00 uur gaan de spiksplinternieuwe deuren weer open en is het restaurant klaar voor de toekomst. Eén van de hoogtepunten is het inpandige McCafé. Gasten kunnen hier speciale koffies en lekkernijen bestellen zoals macarons, croissants en muffins.

138616696169905.jpg 

Een primeur voor stad Zwolle en de regio omdat dit het eerste McDonald’s restaurant is met dit concept na een viertal restaurants in het westen van het land. Naast McCafé is het vanaf zaterdag ook mogelijk om via het digitale bestelsysteem een bestelling te plaatsen die aan tafel wordt geserveerd. Maar dat is niet alles: naast een uitbreiding van maar liefst 110 zitplaatsen is McDonald’s Zwolle-Noord straks één van de grootste McDonald’s restaurants in Nederland.

‘Misschien is dit wel de meest ingrijpende verbouwing die ik tot nu toe heb meegemaakt’, vertelt Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle. "Niet alleen het hele interieur is aangepakt, ook is er een nieuw dak geplaatst, is naast het restaurant nu ook de keuken volledig voorzien van LED verlichting en is de keuken omgebouwd naar het nieuwe McDonald’s systeem waarbij burgers op bestelling worden gemaakt. Maar ook aan de kleintjes is gedacht. Speciaal voor hen een nieuw playland buiten en zijn binnen magic tables en floor. Op het gebied van innoveren staan wij dan ook niet stil", lacht Feenstra. Op de vraag hoe de franchisenemer terugkijkt op de afgelopen weken antwoordt hij: "Ik heb al veel verbouwingen meegemaakt maar dit is toch wel de grootste met de meeste vernieuwingen. Toch kan ik niet anders zeggen dan dat het gehele project vlekkeloos is verlopen en ik razend enthousiast ben. Op dit moment zetten we de laatste puntjes op de i. Ik kan dan ook niet wachten om open te gaan en te horen wat onze gasten ervan vinden."

 

 

Artikel delen:
Reacties 130
 1. Zet dan ook even een plaatje neer van McDonalds Noord en niet van McDonalds Centrum…

  KFC en Burger King mag er van mij ook wel snel bij komen, hoe meer keuze, hoe beter en het is een ieders beslissing of ze er wel of niet naartoe gaan, keuzevrijheid heet zoiets, een groot goed. 🙂


  ⚠️ Meld

 2. @ja- tja

  Inderdaad een vreetschuur met baggervoedsel, maar net wat @Historischbesef ook zegt; Iedereen is vrij om daar wel of niet te gaan eten.


  ⚠️ Meld

 3. D’r zitten weer een hoop idote reactie’s van idiote mensen. Walgen van McDonalds eten maar wel 2-3 keer per week naar het cafetaria om daar al dat ranzige voer te nuttigen, da’s pas smerig.


  ⚠️ Meld

 4. Wat een gezeur hier steeds wéér van mensen die hun punt willen maken over de slechte MacDonalds.

  Blijf er dan lekker weg en ga ergens anders eten of kook thuis een soepje o.i.d..

  Gefeliciteerd voor de ondernemer die zijn nek uitsteekt in Zwolle en die in deze moeilijke tijd véél mensen aan het werk helpt 😀


  ⚠️ Meld

 5. Berust V: je nek uitsteken in een stad waarin je jarenlang een monopolist bent door toedoen van B&W die concurrentie verbieden en nu pas misschien toestaan. Goh, wat een risico.


  ⚠️ Meld

 6. Allereerst gefeliciteerd met deze vernieuwde vestiging.
  ik wens de medewerkers daar veel succes toe want als ik het lees zijn er nog wel wat veranderingen welke zo in één keer doorgevoerd worden.
  Ik vind het top dat we weer in Zwolle goed aan de weg timmeren.
  Daarom moeten we ondernemers in welke vorm dan ook zich in blijven zetten om onze stad in de kijker te zetten een warm hard toe dragen.
  in dit geval ook weer de grootste vestiging van noord Nederland.
  En dan jammer van al die berichten welke weer een negatieve klank hebben, als je niet bij dit bedrijf naar binnen wilt gaan laat dan een ander vrij om dat wel te doen en niet allemaal van die loze (al zoveel genoemde) kreten het web op slingeren.
  Ik denk dat er behoefte is aan vernieuwingen.
  Nogmaals heel veel succes in deze vernieuwde vestiging
  😀


  ⚠️ Meld

 7. Ik denk dat er behoefte is aan vernieuwingen

  Ik ook. Jammer dat De Heer en maatjes dat zo lang tegenhouden. Laat die KFC en Burgerking maar komen!


  ⚠️ Meld

 8. @steven,
  Hoezo baggervoedsel. De frietjes van Mc D zijn lekkerder dan menig cafetaria in Zwolle.
  En jij komt waarschijnlijk nooit bij de Mac in Zwolle maar waarschijnlijk wel stiekem in andere steden. Ik ken dat soort gasten; ik kom nooit bij de Mac maar ondertussen.

  Hulde voor de eigenaar die zijn nek uitsteekt om vernieuwingen in Zwolle door te voeren.


  ⚠️ Meld

 9. @ wimpie ,

  jammer dat 1 van die ondernemers (Sjoerd-Jan Feenstra) ons die keuze vrijheid ontneemt door vernieuwing zo lang mogelijk tegen te houden voor eigen gewin!


  ⚠️ Meld

 10. Eerlijk rundvlees. Als bezoekers van het eerste uur kom ik all bij de Amerikaanse.
  Het is niet voor iedereen weggelegd .je moet een goedgevulde beurs meenemen.
  Dat stuit de meeste mensen tege het zere been en laten zich daarom negatief uit over de MC Donald.
  Ik zie wel vaak mensen met hoofddoeken bij de donalds.  ⚠️ Meld

 11. @debakker

  Hoezo baggervoedsel. De frietjes van Mc D zijn lekkerder dan menig cafetaria in Zwolle.

  Het gaat niet om de smaak maar om de kwaliteit. In ieder geval zijn de frietjes van de MCD een jaar lang houdbaar.


  ⚠️ Meld

 12. De kwaliteit van de McDonalds is aantoonbaar niet slecht. Juist omdat het proces zo simpel is, kan kwaliteit gewoon gegarandeerd worden. Zelfs een 2 sterrenkok is jaloers op hoe ze werken bij McDonalds. Dat het niet jouw smaak is, of niet heel erg hoogstaand, is een andere zaak. Maar met de kwaliteit is niks mis. Overigens is alles wat je goed droog en luchtdicht bewaart, heel lang zichtbaar bewaarbaar, maar niemand die het dan nog op wil eten.


  ⚠️ Meld

 13. @Kwaliteit

  Wanneer je wat verder zoekt, dan kun je ook meer video’s van MCD zien over de aardappelsoorten die zij gebruiken en waarom zij zoveel gif gebruiken bij de teelt hiervan, waardoor een MCD frietje een jaar houdbaar is buiten de koelkast. Heel leerzaam!


  ⚠️ Meld

 14. Dat is juist reden om te eten, Steven, het vergroot ook je eigen houdbaarheid.;) Die nieuwe Maestro en boerenfriet vind ik zelf behoorlijk lekker, maar de klassieke producten smaken mij ok goed. Mijn enige klacht is dat het altijd zo zout is.


  ⚠️ Meld

 15. Je kunt eten slecht vinden, maar dat nooit verheffen tot een feit. Daarvoor is er over eten te weinig bekend.

  Het enige wat zeker is, is dat je gevarieerd moet eten. En dat gaat straks goed lukken. De ene dag naar MC, dan naar KFC en Burger King. Heb je al drie dagen wat anders.


  ⚠️ Meld

 16. Haha, ik merk dat je onder invloed begint te raken van de nieuwe discussiestijl, Steven. Dank voor je ongevraagde feedback. Wanneer je ooit een baan zoekt kun je misschien solliciteren bij psycholoog.online of iets dergelijks. Wil ik wel referenties verstrekken. ;D


  ⚠️ Meld

 17. Eddie, er is hier vorig jaar door @admin, na een interview met de gemeente Zwolle aangetoond dat er van een monopolie geen sprake is. Waarom kom je daar nu toch weer mee? Populistische prietpraat, getrol en leugens zijn je tweede natuur. Hou daar toch eens mee op!!

  Ik zou het wel eens willen zijn met bepaalde voordelen die de McDonalds in Zwolle heeft, zoals de attentiemast bij Manege Haerst. Dat krijgt een ander uitbater niet voor elkaar. Dat riekt naar vriendjespolitiek of sterk lobbywerk.


  ⚠️ Meld

 18. Haha, mooie fijnproevers. Als je een blik hondevoer lostrekt, leuk opmaakt met een komkommertje en tomaatje smullen ze er vast ook van! Maar ik mag aannemen dat wanneer je macfood bij den Blijker, Johnny Boer etc voorzet, de echte kenners, dat ze wel degelijk proeven dat dit geen kwaliteit is. Daarnaast zegt zo’n filmpje weinig, degene die er niet intrapten kun je makkelijk wegknippen…  ⚠️ Meld

 19. Zijn deze topkoks ook nitwits en zijn deze berichten ook allemaal gemanipuleerd? Kom op, gezond eten is het niet (geldt voor alle fastfood), maar af en toe best lekker.

  https://www.evmi.nl/pittig-pikant/topkok-adria-fan-van-mcdonalds-burger/

  http://www.fhm.nl/redactie/9064/topkok-houdt-mensen-voor-de-gek-door-sterrendiner-te-koken-met-mcdonalds-voedsel.aspx

  http://www.froot.nl/posttype/froot/topchef-jaimie-van-heije-maakt-van-een-big-mac-een-sterrenmaaltijd/

  uit: Groter groeien, serie over bekende ouders Jonnie en Therese Boer, 12-12-2012

  Wat doe je het liefst met je ouders?
  ⤽In een speedboot varen bij Giethoorn! En uit eten. We gaan niet altijd naar beroemde zaken. Ik mag ook bij McDonalds eten. Maar niet te vaak.⤝

  Thér?se over dochter Isabelle
  De kinderen van een sterrenkok mogen dus gewoon bij McDonalds eten?
  Thér?se: ⤽Waarom zou ik dat mijn kinderen moeten ontzeggen? Jonnie en ik zijn natuurlijk heel terughoudend met fastfood, maar als Jimmie en Isabelle twee keer in het jaar een vette hamburger willen eten, vinden we dat prima. Voor hen is dat een belevenis, vriendjes mogen het ook. Ze weten heus wel dat het ongezond is. Thuis eten ze elke dag verse groenten, vis en vlees en weinig zoetigheid.

  : Groter groeien, serie over bekende ouders Jonnie en Therese Boer, 12-12-2012

  Wat doe je het liefst met je ouders?
  ⤽In een speedboot varen bij Giethoorn! En uit eten. We gaan niet altijd naar beroemde zaken. Ik mag ook bij McDonalds eten. Maar niet te vaak.⤝

  Thér?se over dochter Isabelle
  De kinderen van een sterrenkok mogen dus gewoon bij McDonalds eten?
  Thér?se: ⤽Waarom zou ik dat mijn kinderen moeten ontzeggen? Jonnie en ik zijn natuurlijk heel terughoudend met fastfood, maar als Jimmie en Isabelle twee keer in het jaar een vette hamburger willen eten, vinden we dat prima. Voor hen is dat een belevenis, vriendjes mogen het ook. Ze weten heus wel dat het ongezond is. Thuis eten ze elke dag verse groenten, vis en vlees en weinig zoetigheid.  ⚠️ Meld

 20. Dat je iedereen van alles kunt voorschotelen, mits het er smakelijk uitziet. Dat klopt wel. Omgekeerd dus ook: als het van McDonalds komt moet het smerig zijn. Ik vind dat nogal meevallen.


  ⚠️ Meld

 21. @Dame

  gezond eten is het niet (geldt voor alle fastfood), maar af en toe best lekker.

  Da klopt ook. En het is ook lekker. En het maakt ook niets uit als je af en toe van dat slechte “lekkere” eten eet, maar heel veel Nederlanders raken juist verslaaft aan dat gemanipuleerde voedsel, dat met (gevaarlijke) onnatuurlijke ingrediënten op smaak wordt gebracht om de consument te verleiden om deze maar door te blijven laten eten, zodat ze b.v. 3 á 4 keer per week de MCD gaan bezoeken. Daar wordt o.a. E621 aan het voedsel toegevoegd, net zoals bij b.v. chips waardoor mensen blijven dooreten en er verslaafd aanraken.

  Cynisch; Gelukkig zijn de ziektekosten in Nederland heel erg laag en betalen we maar weinig aan premies.


  ⚠️ Meld

 22. Gelukkig is er het Ronald Mc Donaldhuis. Zodat ouders bij hun zieke kinderen kunnen zijn. Want zieke kinderen? Vreselijk, wat erg. Iemand nog een happy meal of ander cholesterol verhogend, vaatvernauwend voedsel? De schijnheiligheid ten top….


  ⚠️ Meld

 23. Dan hoop ik dat je met de fles bent grootgebracht, Steven.
  {quote]Smaakversterker. Komt van nature voor in oude kaas, moedermelk, tomaten en sardientjes. Glutamaten, waaronder E 621 Mononatriumglutamaat, zijn combinaties van glutaminezuur (E 620) met andere stoffen. Glutaminezuur is een aminozuur. Aminozuren komen ook veel in je lichaam voor. Ze zitten in eiwitten in je lichaam, maar ook in dierlijke producten zoals varkensvlees, rundvlees, kip en vis. Het glutaminezuur dat in voedingsmiddelen wordt gebruikt, wordt gemaakt met behulp van bacteriën. Glutaminezuur en glutamaten hebben de speciale umamismaak en wordt gebruikt om de hartige smaak van producten te versterken, waardoor minder zout nodig is. Hoewel de naam een relatie met gluten suggereert bevat de stoffen geen gluten. Producten waarin deze stof verwerkt kan zijn, kunnen dus gebruikt worden door mensen met een overgevoeligheid voor gluten. Bij de productie van mononatriumglutamaat (E 621) kunnen genetisch gemodificeerde organismen worden gebruikt.[/quote]


  ⚠️ Meld

 24. Ja, dat valt best mee. Het is geen supervoedsel dat mega gezond is. Maar het is, met mate, zeker niet ongezond. En juist doordat het proces tot in de kleinste details is gestandaardiseerd, is het zeker geen slecht voedsel. Kijk bijvoorbeeld wat deze 2 sterrenkok op het eind van dit filmpje er over zegt: https://www.youtube.com/watch?v=gSXDYM4EXg0


  ⚠️ Meld

 25. Kwaliteit: krijg jij een gratis happymeal voor die onzin van je? Het proces is gestandaardiseerd en DUS is het geen slecht voedsel? Waar slaat dit op? Het productieproces van sigaretten is ook tot op de kleinste details gestandaardiseerd, maar zijn sigaretten daarom veen risico voor de gezondheid? En ook tabaksfabrikanten zijn heel open over de herkomst van hun tabak. Maar betekent open zijn over de herkomst van je product dat het goed is? Cocaïne komt uit Colombia: o, prima, dan is er niets aan de hand. Bespaar ons je waardeloze, zeer zwakke MCD-propaganda. Nog inhoudslozer dan de mcd-gerechten!


  ⚠️ Meld

 26. Natuurlijk was het door mij eerder geposte filmpje niet helemaal de waarheid en geknipt en geplakt. TOCH zijn er foodexperts die het heerlijk vinden.

  McDonalds is een multinational onder streng toezicht van kwaliteitsexperts. Daarnaast kan men het niet permiteren om een misstap te maken dus extra interne controle lijkt mij altijd aanwezig.

  Glutamine is inderdaad een aminozuur en je spieren bevatten er meer dan de helft ervan. Indien je in een ziekenhuis komt te liggen, wordt dit samen met een zoutwateroplossing aan een infuus in de patient gebracht.

  Wanneer je eiwitten eet zoals een stuk vlees, een ei of wat noten worden deze eiwitten door het lichaam omgezet in glutamine en via het bloed getransporteerd naar de spieren.

  Een hamburger lucht dicht verpakken verrot niet of nauwelijks: omdat er geen zuurstof bij komt en alle bacterien en schimmels zijn uit het product gehaald.

  McDonalds: prima tent om zo nu en dan eens langs te gaan. Kan niet wachten op een burger king!!


  ⚠️ Meld

 27. @Eddie038, ben jij een arts die onomstotelijk vastgesteld heeft dat jouw waarheid klopt?
  Laten we de complottheorie eens omdraaien, dan heeft de industrie er alle baat bij om regelmatig te roepen dat iets ontzettend ongezond is.
  Vervolgens bakken wij een gemodificeerd stuk vlees van de slager of supermarkt in veel te veel croma. Stukken gezonder idd dan een gegrilde burger, althans dat nemen we dan voor waarheid aan. Al opgevallen dat vlees van de slager en supermarkt ook steeds langer houdbaar is, kan ik maar één conclusie aan verbinden. Bijna alle producten worden, binnen de wettelijke regels, voorzien van smaakversterkers en andere toevoegingen. En ja, het ene product is nu eenmaal gezonder dan een ander.
  Laat dus gewoon je gezonde verstand (mits niet aangetast door alcohol bijv. 😉 ) gewoon beslissen wat je zelf wilt. Wil je naar de McDonalds? Prima, wil je niet, net zo prima.
  Maar hou alstublieft op met het vingertje wijzen, tenzij je in een afgesloten gemeenschap woont die voorziet in de dagelijkse behoefte voedsel waar geen producent tussen zit.
  Bij die producent zit nu eenmaal een winstoogmerk en hij zal altijd het product aanpassen aan de wens van zijn afnemer. Niet meer en niet minder dan vraag en aanbod


  ⚠️ Meld

 28. @Dame

  “Leuke reactie” van een artikel dat je hebt opgezocht op het internet. Waarschijnlijk ergens van een onwetend forumlid die heeft gereageerd op een gezondheidsgerelateerde website. Wat jij hebt overgenomen is namelijk zo onsamenhangend, onwaar en vol nonsens, dat het misschien beter is, dat jij beter iets meer in de materie had verdiept, voordat je dit klakkeloos had overgenomen en hier op WLZ had geplaatst.


  ⚠️ Meld

 29. Even wat anders. Klein eindbetoogje; Wat ik hier ook van vind zie mijn bijdragen van dit artikel in de vorm van mijn reacties hierboven, het maakt mij totaal niets uit wat anderen eten. Het zal mij echt allemaal worst wezen.;)


  ⚠️ Meld

 30. @Steven, Waarom zou ik jouw betoog wel geloven en dat van Dame niet? Omdat Dame een tegengeluid geeft dat niet strookt met jouw mening, wellicht na enorme inspanning en verdieping verkregen.
  Ik kan dat niet beoordelen, net zo min of Dame dat wel of niet gedaan heeft. Misschien heb jij je inderdaad erg verdiept in de materie, maar wie weet, misschien is Dame wel voedingsdeskundige. Ik kan beide niet uitsluiten.
  Echter op basis van jouw reacties, krijg ik zéér snel en zéér vaak de indruk dat zodra iemand een andere mening heeft, hij door jou weggezet wordt als onwetend, onkundig, …… (je kan op de puntjes nog wel meer termen kwijt denk ik).
  Ik ben blij met jouw brede meningen, geeft namelijk vaak best een goede discussie, maar daar heb je moddergooien volgens mij echt niet voor nodig om je eigen verhaal kracht bij te zetten, of zie ik dat verkeerd?


  ⚠️ Meld

 31. @Passant

  Natuurlijk is het goed om eventjes fel te kunnen en te mogen discussiëren zonder te schelden en iemand in een kwalijk daglicht te zetten. En wat ik daarna schrijf, is het aan iedereen om zijn of haar keuzes te maken, ongeacht hoe iemand er over denkt. Maar wanneer @Kwaliteit mensen minkukels gaat noemen, dan gaat dat namelijk te ver en vind ik, dat de moderators van WLZ in actie moeten gaan komen.


  ⚠️ Meld

 32. Nu dacht ik dat het een grap was dat je om een ban vroeg voor Kwaliteit, maar kennelijk serieus. Er komt een spreekwoord in me op, van iets van splinter en balk.:)
  Ik vraag me ook af in hoeverre je reactie naar mij van 14.14 uur serieus te noemen is of dat het een gevalletje van projectie betreft. Je hebt zeker gelijk dat ik dat van internet heb gehaald. Internet is een bron van informatie, mits je kunt zoeken en een betrouwbare site raadpleegt. Ik was ditmaal vergeten mijn bron te noemen. Bij deze:
  http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/smaakversterkers.aspx?enummer=635 Dinatrium-5??-ribonucleotide. Het voedingscentrum dus, al sinds jaar en dag een organisatie die zich met voeding bezighoudt. Overigens is de info ook op veel andere betrouwbare sites te vinden.
  Dit staat er ook nog:

  Er zijn verhalen in omloop die mensen waarschuwen voor smaakversterkers zoals glutamaat, omdat deze schadelijk voor de gezondheid zouden zijn. Deze verhalen zijn vaak gebaseerd op verkeerde conclusies en onzorgvuldige onderzoeken. Hoe dat kan en hoe onderzoek werkt in de voedingswetenschap, lees je hier.

  Als je dus meer wilt weten over de onderzoeken waarop ze zich baseren, dan kun je dat daar opzoeken.


  ⚠️ Meld

 33. @Dame

  Het voedingscentrum is JUIST een door de levensmiddelenfabrikanten gesponsord overheids orgaan, dat haar rapporten in het voordeel van diezelfde levensmiddelenfabrikanten opmaakt en presenteert aan de Nederlandse burger via de media!!!


  ⚠️ Meld

 34. Tja, als alleen de eigen waarheid prefereert en alle andere onderzoeken bij voorbaat fout zijn en betaald worden door niet te vertrouwen partijen (of andere complotten), dan houdt ook elke discussie op.  ⚠️ Meld

 35. @Passant

  Mijn reactie hierboven is een op feiten berust gegeven m.b.t. tot het voedingscentrum en geen algehele veronderstelling. Daarom moeten dit soort feiten juist wel verteld worden.


  ⚠️ Meld

 36. De Stichting Voedingscentrum Nederland wordt via een instellingssubsidie gefinancierd van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  Hiernaast ontvangt het Voedingscentrum projectsubsidies van de bovengenoemde ministeries en van andere subsidieverstrekkers zoals ZonMw.

  Het Voedingscentrum accepteert geen financiële bijdragen van bedrijven. We werken wel samen met bedrijven in de vorm van een Publiek Private Samenwerkingen (PPS), bijvoorbeeld om folders te verspreiden via supermarkten. Daarvoor is deze Gedragscode opgesteld.

  http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/over-ons/hoe-werkt-het-voedingscentrum-precies/jaarverslagen-en-financiering.aspx  ⚠️ Meld

 37. @van internet geplukt

  Sponsoren van het ??Leerstoelenfonds?? van het Voedingscentrum zijn onder meer:

  Ahold (Albert Heijn)
  H.J. Heinz B.V.
  Kellogs Benelux
  LU General Biscuits
  Sara Lee / Douwe Egberts Research
  Smiths Food Group BV
  Unilever Health Institute (Unox e.a.)

  Het is dus niet alleen de Overheid die alleen maar financieel bijdraagt.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M62&ss=P2440

  By the way over objectiviteit gesproken; De huidige directrice Gerda Feunekes van het voedingscentrum heeft meer dan 10 jaar voor Unilever gewerkt. Dat zegt meer dan genoeg over hoe het Voedingscentrum in elkaar steekt!!!


  ⚠️ Meld

 38. @van internet geplukt

  Ter aanvulling:

  Een van de vorige directrices voor Gerda Feunekes genaamd Yvonne van Sluys heeft tevens ook meer dan 10 jaar voor Unilever gewerkt. En om de connecties van de voedingsmiddelenindustrie nog iets groter te maken; Onze eigen premier Mark Rutte was tevens ook meer dan 10 jaar werkzaam voor Unilever.


  ⚠️ Meld

 39. Met Steven rol je van de ene discussie in de andere. Het begint ontopic met McDonalds die volgens Steven “slecht” voedsel verkoopt, sterker nog “gemanipuleerde voedsel, dat met (gevaarlijke) onnatuurlijke ingrediënten op smaak wordt gebracht om de consument te verleiden om deze maar door te blijven laten eten”. Daarna over E621, waarvan hij de informatie van het voedingscentrum (en andere) “onsamenhangend, onwaar en vol nonsens” noemt. Vervolgens neemt hij het voedingscentrum op de korrel, waarvan hij beweert dat het “JUIST een door de levensmiddelenfabrikanten gesponsord overheids orgaan, dat haar rapporten in het voordeel van diezelfde levensmiddelenfabrikanten opmaakt”.
  En dat zijn allemaal feiten… Ik vrees dat we in een volgende discussie belanden wanneer ik aangeef dat het voedingscentrum voor 100% gesubsidieerd wordt door de Rijksoverheid. Ze subsidieren een bijzondere leerstoel, die tot 2011 voor een klein deel (ca ??6.000) medegefinancierd werd door bedrijven. Vanwege kritiek a la Steven zijn ze daarmee gestopt. Let wel, ??6.000 op een begroting vanruim ??9 miljoen. En voor een bijzondere leerstoel die bekleed wordt door iemand die zich wetenschappelijk moet verantwoorden. En dan de verdachtmaking naar de huidige directeur. De dame wordt niet beoordeeld op haar kennis of op de manier waarop ze het voedingscentrum leidt, maar op haar vorige werkgever. Feiten… Het is lastig discussieren met een complotdenker.


  ⚠️ Meld

 40. Och complot denker? Ik denk dat Steven zijn verhaal toch akelig dicht bij de waarheid komt. De Amerikaanse variant, de FDA, werkt op dezelfde wijze. Helaas neemt men in NL bijna klakkeloos over wat de FDA allemaal wereldkundig maakt. Jarenlang lobbyen van voedselproducenten resulteert in een verregaande “vergiftiging” van ons dagelijks eten.

  Noem mij complot denker, maar ik neem niets zomaar voor waar aan. Als je je ogen niet de kost geeft lijkt de wereld een sprookje maar helaas zijn we overgeleverd aan mensen en bedrijven die alleen maar in meer omzet kunnen denken en maling hebben aan de gevolgen voor mens en dier!!

  Ter overdenking: Hoe kan een bedrijf als Monsanto zo groot worden en straks door TTIP buiten de wet komen te staan terwijl producten die ze leveren voor de agrarische sector zwaar kankerverwekkend zijn?


  ⚠️ Meld

 41. @ZIB Er zit nog wel iets tussen klakkeloos alles aannemen en per definitie niets geloven van wat van officiele instanties komt. Over Monsanto heb ik al eerder wat geschreven; een eng bedrijf wat mij betreft. Het kan best zijn dat de FDA geen eerlijke informatie geeft. Daar weet ik weinig van en ik heb geen zin om in ‘het volgende onderwerp’ te rollen.
  Het begon met E621, een product wat in de Aziatische keuken veel gebruikt wordt onder de naam ve tsin. Ik heb ook vaker gelezen dat het eetlustopwekkend zou zijn. Niettemin is obesitas geen Aziatische ziekte. Wel schijnen sommige mensen er allergisch voor te zijn (Chinese restaurantsyndroom), maar ook daarover wordt getwist.
  Louter het feit dat iemand voor een multinational heeft gewerkt is voor mij onvoldoende reden om haar verdacht te maken.
  Ter overdenking: hoe kan de gemiddelde leeftijd van Nederlanders steeds hoger worden als we allemaal kankerverwekkende rotzooi eten?  ⚠️ Meld

 42. @Dame

  Het Voedingscentrum dient nooit een aanname van gelden te doen. Zelfs destijds niet. En door mensen directeur te maken met een commerciële voedingsmiddelen achtergrond slaat men de plank daar helemaal mis. Maar zo te lezen aan jouw reacties heb jij een gigantische plaat voor je hoofd, zodat je bepaalde dingen niet wilt, maar misschien ook niet onder ogen kunt zien, waardoor er met mensen zoals jouw totaal niet valt te discussiëren.


  ⚠️ Meld

 43. Bericht door Dame, op 16 november 2016 18:45

  …Het is lastig discussiëren met een complotdenker.

  StevenBericht door Steven, op 16 november 2016 22:08
  …waardoor er met mensen zoals jouw totaal niet valt te discussiëren.
  Kijk aan: Consensus! 😀


  ⚠️ Meld

 44. Domme laatste vraag, Dame: als de medische wetenschap evolueert genezen er meer mensen van kanker waardoor we statistisch ouder worden. Overigens veroorzaakt die vette kunstmatige rotzooi eerder hart-en vaatproblematiek dan kanker. En zouden we NOG gezonder ouder worden en minder gebruik van gezondheidszorg maken zonder die rotzooi van de mcd.


  ⚠️ Meld

 45. @Dame Ter overdenking: hoe kan de gemiddelde leeftijd van Nederlanders steeds hoger worden als we allemaal kankerverwekkende rotzooi eten?
  1. Doordat men ouder wordt en 2 omdat er minder kinderen geboren worden stijgt de gemiddelde leeftijd!!

  Ter overdenking: Kanker is na hart en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak!


  ⚠️ Meld

 46. Bericht door eddie038, op 16 november 2016 23:31

  Overigens veroorzaakt die vette kunstmatige rotzooi eerder hart-en vaatproblematiek dan kanker.

  Ben daar niet zo zeker van. Sinds men op basis van een (naar later bleek) dubieus onderzoek met succes de verzadigde vetzuren geprobeerd heeft zoveel mogelijk te verminderen zijn de hart- en vaatziekten alleen maar toegenomen.


  ⚠️ Meld

 47. Scherp, ZIB.:) Om niet in een steeds oplopende reeks overdenkingen te vervallen: mijn punt is dat de voedselveiligheid in Nederland, de controle daarop en de voedingsadviezen misschien altijd beter kunnen (de wetenschap en technieken schrijden immers voort), maar dat die in grote lijnen best in orde is.


  ⚠️ Meld

 48. Levensverwachting is zeker in dit verband totaal iets anders dan gemiddelde leeftijd. @dame: je draait. Eerst verdedig je de kwaliteit van het MCD voer, en nu stel je dat jouw punt is dat het met de voedselveiligheid wel goed zit. Dat laatste betwist niemand. Dat eerste is onzin. En nu gebruik je ze door elkaar heen, dat slaat nergens op. Net zoiets als: de verkeersveiligheid neemt toe, je kunt daarom prima met alcohol achter het stuur. Er vallen immers steeds minder doden in het verkeer. Dit soort argumentatietechnieken zijn in sommige kringen erg populair, maar zo doorzichtig.


  ⚠️ Meld

 49. Om iets preciezer te zijn, eddie038, heb ik gezegd dat ik het eten van McDonalds best lekker vind, alleen te zout. Ook dat het niet het meest gezonde eten is, net zoals alle fastfood. Niks mis met af en toe een hamburger eten.


  ⚠️ Meld

 50. Alweer een halve waarheid, Dame. Nu zwak je je hartstochtelijk pleidooi voor MCD wel erg opvallend af. Middels uitgebreide posts knip en plak jij de verdediging van het MCd voer aan elkaar en nu sluit je af met ‘ af en toe een hamburger kan best’.


  ⚠️ Meld

 51. @eddie038

  M.b.t. @Dame; alles wat wit is, is voor @Dame zwart en alles wat zwart is, is voor @Dame wit en dat noemt @Dame never give up.;)


  ⚠️ Meld

 52. Ik zie dat iets anders, Steven. Dame kiest vaak voor een andere weg: mixt zwart en wit tot grijs zodat je er alle kanten mee uit kunt. ‘Flexibel meebewegen’ noemde ze dat ooit. Oftewel: een rubberen ruggengraat, wegkijken als het uitkomt, recht praten wat krom is en draaien totdat je er duizelig van wordt. En dat op een moralistische toon waar Pechtold jaloers op zou worden.


  ⚠️ Meld

 53. Jammerlijke zwart-wit-kijkers; zelfs tussen zwart en wit zit bij jullie alleen maar grijs.
  Breng is wat kleur, nuance in het leven…..;)


  ⚠️ Meld

 54. @Steven; ’t is bij jou net als bij eddie038: jullie kennen geen kleur, want alles is of zwart of wit. Dat houdt jullie leven even simpel als ongecompliceerd. Vanuit die toestand is het natuurlijk onmogelijk om ueberhaupt andersluidende meningen te begrijpen. Toch vind ik het dapper van jullie om dat steeds weer te laten zien.


  ⚠️ Meld

 55. Steven vindt dat ik dwars tegen de keer in ben. Moeilijke omgang met andere opvattingen?
  eddie038 ziet het op zich beter: ik ben geen zwart-witdenker. De werkelijkheid is daar vaak veel te complex voor. Dank je voor de mij toegedichte flexibiliteit.
  Wat eddie038 van mijn standpunt op dit topic onthouden heeft, klopt echter niet. Misschien kan hij het nog een keer nalezen? Zo niet, boeit me ook niet zo. Kan zijn dat hij het prettig vindt om zijn eigen werkelijkheid te construeren. En dat laatste geldt ook voor Steven die het lastig vindt om Drama en mij van elkaar te onderscheiden.
  Ik vind het iedere keer wel weer bijzonder om te zien hoe beide heren bezig zijn om andere mensen te duiden en dan vooral op het persoonlijke vlak. Is dat een hobby?:)


  ⚠️ Meld

 56. @drama/@dame

  Is dat een hobby?

  Het schijnt inderdaad vooral een hobby van jou te zijn, om maar tot het eindeloze door te blijven draven in een topic en daardoor op die manier anderen jouw mening op te leggen. Bij deze; Dit zal je in ieder geval bij mij niet lukken!  ⚠️ Meld

 57. Sjonnie heeft het echt lastig in z’n 1tje. Zoekt steun bij de admin, werkt niet. Probeert dame in z’n kamp te trekken, heb je toch niets aan. Ga een eigen groepsapp aanmaken en elkaar daar gelijk geven. Je kunt dan zelfs de naam nog behouden:WLZ: Wegkijkend Links Zwolle;)


  ⚠️ Meld

 58. Sjonnie heeft het echt lastig in z’n 1tje. Zoekt steun bij de admin, werkt niet. Probeert dame in z’n kamp te trekken, heb je toch niets aan. Ga een eigen groepsapp aanmaken

  Verkleinwoordjes gaan gebruiken, valse suggesties wekken en uitdagen.
  Maar het vooral niet over het onderwerp hebben……. Keer op keer. Herhalend negatief gedrag. Funest voor ons WLZ.


  ⚠️ Meld

 59. @vdberg

  “Achja Dame en dat heeft ook nog stemrecht”

  Een ?bermensch in wording dat andere mensen met een andere mening als “dat” ziet.  ⚠️ Meld

 60. @Steven en 1stJohn Een kleinigheid om de discussie op niveau te houden: het betrekkelijk voornaamwoord bij ?bermensch en minkukel is niet ‘dat’ maar ‘die’.:)


  ⚠️ Meld

 61. Eens met Steven: ook al zijn we het soms oneens met elkaar, nieuwe ronde nieuwe kansen, ook voor 1ste John. Je zorgt er in elk geval voor dat het levendig blijft:)


  ⚠️ Meld

Reageer