Dressuur Cup editie 2016

Zwolle – Op 18 en 19 november gaat de Felix Accountants Dressuur Cup editie 2016 van start. Deze geweldige cyclus van wedstrijden voor pony dressuurcombinaties beleeft dit jaar haar eerste lustrum met het vijfjarige bestaan. Speciaal voor deze mijlpaal zijn er nóg meer prijzen te winnen, zoals een les van de internationale top dressuuramazones Coby en Marlies van Baalen.

marten_luiten.jpg
Marten Luiten

De eerste wedstrijd staat, net als ieder jaar, gepland in Genemuiden. Net als voorgaande edities hebben de ponyruiters weer massaal ingeschreven en wordt er toegeleefd naar de spannende finale, die op 28 december eveneens in Genemuiden plaatsvindt voor de top juryleden Patricia Wolters, Mathie Boomaars en Janine van Twist. De Felix Accountants Dressuur Cup is een geweldig podium voor ponyruiters in alle klassen met pony’s van klein tot groot. De Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van drie verschillende rijverenigingen en wordt, naast verschillende andere bedrijven, ondersteund door hoofdsponsor Felix Accountants. "Het doel van de Felix Accountants Dressuur Cup is om de dressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Ponydressuur op hoog niveau in de regio, maar deelname is open voor combinaties uit het hele land. Het mooie is dat de wedstrijd niet alleen voor de ruiters op het hoogste niveau is, maar dat iedereen kan meedoen; alle pony’s van klein tot groot en van alle niveaus", vertelt Elise Felix, die deel uitmaakt van de organisatie van het top verzorgde evenement.

 

Vorig jaar was Marten Luiten de overall kampioen in de finale met Goldwin Hoeve’s Movie Star. Daarna brak hij op internationaal niveau door en mocht hij zelfs als reserve mee met het Nederlandse ponydressuurteam naar het EK. Dit jaar zal hij weer meedoen aan de Felix Accountants Dressuur Cup. “Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met Movie Star. Van te voren had ik niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik vind het natuurlijk super leuk dat het wel is gelukt. Het waren ontzettend leuke wedstrijden om te rijden. Alles was super georganiseerd en de prijzen in de finale waren echt heel erg mooi”, aldus de vijftienjarige ruiter.

Ook dit jaar geldt de eerste wedstrijd in de Felix Accountants Dressuur Cup in Genemuiden in de klasse Z2 weer als kadervormingwedstrijd voor de KNHS. Dat houdt in dat de scores die de combinaties op 18 november in die klasse halen, meetellen voor een plaats in het Nederlandse B- of zelfs A-kader. Vanuit deze kaders wordt onder andere ieder jaar het team samengesteld voor het EK.

De combinaties kunnen in drie wedstrijden starten: 18/19 november in Genemuiden, 25/26 november in Staphorst en 16/17 december in Emmeloord. De beste drie of vier combinaties per klasse mogen door naar de spannende finale op 29 december in Genemuiden. Tijdens de finale mag er in alle klassen een Kür op muziek verreden worden. Na deze finale is bekend wie de winnaars van iedere klasse zijn. Voor de winnaars is een goed gevulde prijzenpot beschikbaar, maar ook prachtige extra prijzen. Zo winnen alle rubriekswinnaars een les van internationaal Grand Prix-amazone Lotje Schoots. De overall winnaar van de finale, over alle klassen, mag daarnaast de Felix Accountants Dressuur Cup 2016 mee naar huis nemen en krijgt een les naar keuze van Coby of Marlies van Baalen, gevolgd door een rondleiding op hun prachtige dressuurstal in Brakel.
Ter ere van het vijfjarige bestaan is het ook mogelijk om als team deel te nemen aan de Team Challenge. Opgeven kan hiervoor in teams bestaande uit drie combinaties. De beste drie teams krijgen nog eens extra prijzen.

De Felix Accountants Dressuur Cup is een prachtig evenement ter stimulering van de ponysport. Niet alleen het niveau van de ruiters ligt hoog, in alle klassen, maar zeker ook van de gehele organisatie en entourage. Dit maakt het voor u als toeschouwer ook een happening om erbij aanwezig te zijn! Entree is uiteraard gratis.

Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup en de wedstrijdlocaties kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixdressuurcup.

Artikel delen:

Reageer