Prins Geer I gaat Deurzakkers voor in Carnaval

Zwolle – Op 11 november iets na "11 over 11" is Prins Geer 1(Gerard Neijensteijn’), samen met adjudanten Groen (Gerrie Gerrits) en Blauw (Peter Zuidberg) geïnstalleerd als 49e Hoogheid van cv De Deurzakkers in het Veurströatehei-nekenhuus(Bloopers). Iets daarvoor kwamen zij de zaal binnen tussen de "rode spoorbrug", als symbo-lieke verbinding tussen de Hattemer Dijkpoort(Groen) en de Sassenpoort(Blauw). Een mooie film zorg-de voor de ludieke aankondiging. Zijn leus is "Feest en geniet, een laatste rondje kennen we niet !" Met de muziek van Pardoes en Jordy van Vilsteren maakten de Deurzakkers er weer een feest van!

 img_0207-fav.jpg

Cv De Deurzakkers heeft wederom op een ludieke manier afscheid genomen van de scheidende Hoogheid. Nadat de Hoogheid zijn afscheidsrede heeft gehouden, en zijn dank heeft uitgesproken, wordt hij samen met zijn adjes omgekleed als "Chinese Pieten". Sint en Pieten komen 12 november aan in Sassendonk, maar om-dat de tijd in het oosten al verder is zijn er dus nu al Chinese Pieten, die ook mooi geel geschminkt zijn. Bike is bekend als fietsenmaker, maar kan hij dat wel waarmaken. De uitdaging was simpel, een (binnen)band plakken. Om het sneller te laten gaan mocht hij gebruik maken van een duo-pomp, bediend door beide adjes binnen- en buitenband, met extra dikke lucht. Het resultaat laat zich raden.

Het leek te vorsten ook wel verstandig een aantal reserve onderscheidingen van de ” Knienen” te laten maken aangezien de originele op laatste avond van carnaval is gesneuveld door oneigenlijk gebruik van de wortel ! Ook is de leus van de scheidende Hoogheid: “Met Prins Bike op het bal wordt het een Knallend carnaval”
eer aangedaan, Prins Bike kreeg d.m.v. partypoppers een knallend einde. Om zijn goede werk te belonen is Prins Bike omgedoopt tot blauwvinger met duurzame blauwe drukinkt. In het vacuüm tussen hoogheden is het “nieuwsgierige’ publiek prima vermaakt door Pardoes en de DJ, en is later op de avond Bike I officieel opgenomen in het Vorstendom.

Iets over 11en wordt de film gestart met “de aankondiging” van de nieuwe Hoogheid. Om “11 over 11″ komt ” De rode brug” binnen die de verbinding vormt tussen de Hattemer Dijkpoort (Groen) en de Sassenpoort (Blauw) waar de nieuwe Hoogheid en adjes”, verkleed tussen lopen. Nadat de Ambtsketting is omgehangen en de staf overhandigd worden groen en blauw geïnstalleerd, en leest Prins Geer I de proclamatie voor. Zijn leus is: Feest en geniet, een laatste rondje kennen we niet !

De Zwollenaar is weer vol overgave door Pardoes gespeeld. Nadat de Rv11, vorsten en Hof op de opkomst-muziek “De Sjonnies – Dans je de hele nacht” de polonaise hadden ingezet zijn de felicitaties begonnen. Zoals gebruikelijk werd het feest in stadsresidentie Veurströateheinekenhuus(Bloopers) tot in de late uurtjes. Het optreden van Jordy van Vilsteren na de felicitaties maakte dat de zaal helemaal los ging!

Prins Geer, Gerard Neijensteijn, is getrouwd met Hetty, geboren en getogen in Westenholte. In het dagelijkse leven werkt hij bij de gemeente Hattem vergunningverlening en handhaving. Als hobby’s kunnen we tennis, bridge en voetbal als belangrijkste noemen. Carnaval vieren doet hij al van jongs af aan. Een Hoogheid met ervaring in het verenigingsleven als Adjudant van Prins Peer en lid van Balatri Suolli.

Adjudant Groen, Gerrie Gerrits, is getrouwd met Vorst Bike, en geboren in Hardenberg. Samen met haar man is ze actief in de gelijknamige fietsenwinkel in Assendorp en de Vuurwerkstunter. Sinds een paar jaar is ze als raad van 11 lid actief binnen cv de Deurzakkers en door haar enthousiasme nu adjudant

Adjudant Blauw, Peter Zuidberg, is ook een echte Zwollenaar, en veel ervaring in het Sassendonkse Carna-val als president van Prins Will en Prins Peer van cv de Deurzakkers. Bouwkundig inspecteur van de monu-mentenwacht is zijn dagelijkse werk, bij WVF is hij wedstrijdsecretaris en bestuurslid.

Artikel delen:

Reageer