Sinterklaas groots ontvangen in centrum Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag is Sinterklaas begroet door honderden kinderen en hun ouders toen hij aanmeerde aan het Rodetorenplein. Niet alleen daar, maar ook langs de route was het soms dringen om de Sint een handje te kunnen geven.

img_1195-2.jpg

Aangevoerd door de Zwartepietenband ging een parade over de Buitenkant, via de Pletterstraat en Diezerstraat op weg naar de Grote Markt waar tot 17.30 uur een groot Sinterklaasfeest georganiseerd was. Nieuw dit jaar was dat een aantal pieten speciale pepernoten uitdeelden aan de kinderen. Een welkom gebaar van de Sint en zijn Pieten om ook de kinderen met een glutenvrij dieet een lekkernij te kunnen geven. Zowel Sinterklaas en zijn Pieten, als ook de kinderen genoten zichtbaar van het weerzien. Eerder in Maassluis gaf Sinterklaas al aan dat vanavond de schoentjes gezet mochten worden.

img_1232.jpg

img_1135.jpg

img_1223.jpg
Meer foto’s via lees verder…

img_1160.jpg
img_1162.jpg
img_1178.jpg
img_1156.jpg
Artikel delen:
Reacties 63
 1. Super leuke intocht zo, met de activiteiten op het Grote Kerkplein erbij. We zijn bijna 4 uur in de stad geweest en hebben ons geen moment verveeld. Hulde voor de organisatie! 😀 😀 😀


  ⚠️ Meld

 2. @1stejohn,

  Het klinkt gek, maar met deze intocht snap ik de overwinning van Trump wel wat beter. De Grachtengordel is niet Nederland en ik merk dat ik me erger aan de Randstedelijke arrogantie. Dat voelen ze in Amerika dus ook.

  Ik vind de discussie over Piet trouwens prima, maar niet opgedrongen door een elitaire minderheid uit de hoofdstad. Nog even en ik ben er trots op Provinciaal te zijn 😉


  ⚠️ Meld

 3. Oh daar ben ik altijd al trots op geweest. Het is alleen jammer dat die randstedelijke arrogantie de onbeschoftheid en individualisme zijn intrede maakt in onze regio met wannabe “strijders”. Zowel pro als anti pieten hebben echt diep trieste volgelingen


  ⚠️ Meld

 4. Mooi feestje toch, kom maar op metje randstedelijkijke onbeschoftheut,
  ik schhoffel je binen1i minuuuttje onder de tafel met met…
  Dus waad, ’t lezende.
  Sorry

  vergeet mij hopel


  ⚠️ Meld

 5. Het is goed om te zien dat Zwolle zich niets aantrekt van een paar aan de kontkrabbende anti-piet opruiers.De meesten medelanders die nog nooit een slag hebben gewerkt in hun leven en alleen maar het hele land in vuur en vlam zetten.Goed dat dit tuig is opgepakt en hard de bus zijn ingeknuppeld.Misschien dat ze alle kosten die er gemaakt worden ook kunnen verhalen op dit kleine groepje.
  Het was een mooi feest voor de kleintjes en de zwarte piet zo zwart als wat en veel goud in de oren en in de neus zo hoort het.


  ⚠️ Meld

 6. Leuke intocht, met als enige ‘kritiekpunt’ dat ik het heel bijzonder vind dat de openbare weg (dwz Rode Torenbrug) zomaar afgesloten kan worden voor een VIP-tribune. Als men die tribune nu gewoon elders langs de waterkant maakt, blijft voor het klootjesvolk de doorgang naar de stad gewaarborgd.


  ⚠️ Meld

 7. Goed verhaal hinkel, wat wil je mij vertellen.
  Ik heb bij meester karman op de geert grote school prima basis onderwijs genoten. Niet uitmuntend maar zeker niet slecht.
  mijn nederlands is vrij aardig en ik ben goed te volgen.
  ik weet niet waar jij hebt leren schrijven, of uberhaupt hebt leren schrijven


  ⚠️ Meld

 8. De meesten medelanders die nog nooit een slag hebben gewerkt in hun leven en alleen maar het hele land in vuur en vlam zetten.

  Zo, harde woorden hoor. Ik schrik hier van.


  ⚠️ Meld

 9. Haha had je ook goud in de neus gelezen Mike bij rogiert? Nee niks met slavernij te maken die piet…
  Rogiert ben je soms bang om je fictieve slaaf kwijt te raken?


  ⚠️ Meld

 10. Superleuk om de foto’s te zien. Helaas kon ik er zelf niet bij zijn.
  Ook de laatste foto – geweldig. Een feest waar we (ook als Zwollenaren) trots op kunnen zijn.
  En laten we het svp een kinderfeest houden (ook hier!) – genieten van het positieve dat een dergelijke traditie te bieden heeft.


  ⚠️ Meld

 11. Sjonnie, jij probeert n.a.v. een post van Rogiert met de geschrokken Mike de deugburger uit te hangen en piet met slavernij te associëren. Op zich al te triest voor woorden, maar toch. Als ik daar iets van zeg ga jij de admin erbij halen. Bah, kinderachtig, zwak, slapjes en eng dit soort judasgedrag.


  ⚠️ Meld

 12. Dame zet critici van 1ste John weg als ‘ lunatics’. Typische linkse reflex: critici als minderwaardig groep etiketteren. Deed Hillary ook. En we weten inmiddels hoe dat is afgelopen;)


  ⚠️ Meld

 13. Al sinds mensenheugenis was het een prachtig kinderfeest. En dat had het wat velen betreft ook moeten blijven. Totdat….een aantal deugridders en slachtofferrol koesterende medelanders het feest politiceren, het thema slavernij eraan koppelen en daar uitgebreid podium voor krijgen door de linkse media. En daarmee het feest misbruiken voor hun schijnheilige statements.


  ⚠️ Meld

 14. Alles wat je aandacht geeft groeit. Als iedereen, inclusief de media die er boven op zit (kunnen ze met andere, wel belangrijke zaken ook), deze hele discussie gewoon doodzwijgen, bloed de discussie vanzelf dood.


  ⚠️ Meld

 15. Ik snap iets niet! Het was een geweldig feest inclusief Pieten. Een feest, zoals de meeste mensen het willen vieren. Waarom dan toch weer een discussie beginnen over de tegenstanders van zware piet. Gewoon iedereen in zijn waarde laten. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn?


  ⚠️ Meld

 16. Als je dat anti-Pieten tuig in hun waarde laat, laat je de aantasting van onze cultuur ook in haar waarde. Is dat dan de bedoeling? Wegkijken is de makkelijkste strategie ( en erg populair binnen bepaalde kringen),maar ook de domste en gevaarlijkste.


  ⚠️ Meld

 17. Goed zo Eddy jij begrijpt het. Veel aannames in een kort bericht!!!! Ik heb hier alleen negatieve berichten gelezen van mensen zoals jij. Volgens mij is de intocht in Zwolle keurig verlopen en heeft het “anti-Pieten tuig” hier iedereen zijn feestje gegund. In bepaalde kringen worden geen veranderingen getolereerd. Ook dom en gevaarlijk.


  ⚠️ Meld

 18. Graag onderbouwing. Welke aannames?
  En met het argument ” verandering hoort erbij” moet je voorzichtig zijn. Ook zo’n typisch links argument. Terrorisme? Ach, verandering hé. Bataclan? Tja, een beetje de tijdsgeest, niet teveel aandacht, gaat vanzelf over.


  ⚠️ Meld

 19. Ja, maar geniet nu van het feest. het heeft toch geen zin om terrorisme of Bataclan erbij te halen!! Ik heb ook niet racistisch gezien in de zwarte piet figuur. Laat iedereen op zijn of haar manier genieten van een mooi feest. Wij volwassenen verharden de discussie. zowel de voor- als de tegenstanders.


  ⚠️ Meld

 20. Zeuren over een ‘kleine minderheid’ terwijl de voorstanders net zo hard elke gelegenheid aangrijpen om andersdenkenden hun ‘gelijk’ door de strot te douwen. >:( Mensen, dit is een bericht over de intocht van Sinterklaas!


  ⚠️ Meld

 21. Hoi Klinker, lezende ‘Goed verhaal hinkel, wat wil je mij vertellen.
  Ik heb bij meester karman op de geert grote school prima basis onderwijs genoten. Niet uitmuntend maar zeker niet slecht.
  mijn nederlands is vrij aardig en ik ben goed te volgen.
  ik weet niet waar jij hebt leren schrijven, of uberhaupt hebt leren schrijven ‘

  Hoi Klinker, dank voor je reaktie Ik ben ook wel eens ergens geweest waar ik heb leren schrijven 😉
  Misschien doe ik geen recht aan de mensen die mij hebben leren schrijven, maar alla! Wie kan altijd en ooit goed schrijven. ik doe gewoon m’n best.
  Ik heb een heel mooi feestje gezien met allerlei soorten pieten.
  Dat is toch ook hoe het zou moeten?

  of schakel je mij uit omdat ik moeite moet doen om echt goed te scrijven ?  ⚠️ Meld

 22. Ik heb genoten met de kinderen ook al was het vreselijk guur buiten!

  Over de discussie:
  Kunnen we de zwarte labrador hond ook afschaffen? Een zwarte hond die slaafs is aan zijn baas doet mij te veel denken aan de slavernij.

  Voorts stel ik ook voor om degene die zich racistisch voelt bejegend door zwarte piet te ontdoen van blanke gebruiken en uitvindingen zoals een toilet, auto, telefoon, computer, een huis van steen en westerse kledij.

  Want een neger die gebruik hiervan maakt, heeft de blanke westerse cultuur en gebruiken niet omarmt. Ja, de gemakken ervan en het liefst ook een uitkering (“mijn voorouders hebben al genoeg gewerkt voor de blanken”).

  Daarom: sommige negers kun je wel uit de rimboe halen, de rimboe haal je nooit uit sommige negers. De meesten blijven dagelijks bezig met huidskleur, cultuur en afkomst. Zo zonde van de MENSEN die zichzelf niet indelen in hokken van kleur en afkomst. De echte intellectuelen…..


  ⚠️ Meld

 23. Ik doelde op Maassluis Bernard.

  Admin, de rascistische teksten blijven zich opstapelen.
  Gaat het hier om te weinig mankracht die dit kunnen filteren of gaat het weblog om de sensatie/kliks?


  ⚠️ Meld

 24. 1ste john: joh, meld je lekker aan ka jet Sylvana-log en bij Denk. Kritisch zijn naar bepaalde groepen op basis van waarneembaar gedrag is echt iets anders dan racisme. Dat gebeurt hier ook als het gaat om hooligans, blanke zwollenaren en mensen met een politieke voorkeur. Om dan de lichtgeraakte deugridder uit te hangen is zo goedkoop…. En als de admin niet doet wat jij wilt, moet je ze niet betichten van sensatiezucht!!!! DAT is pas stigmatiseren>:(


  ⚠️ Meld

 25. Een vrolijk bericht over een leuke intocht van Sinterklaas wordt in de reacties hier compleet verziekt door figuren als eddie038 (dat doe je overigens niet alleen niet bij dit bericht) en ene Rogiert. Walgelijk die teksten, ze zijn voor een deel racistisch en ronduit beledigend naar andere, genuanceerde reageerders hier. Eddie038, je gedrag lijkt esnstig op stalking, kijk eens in de spiegel en zoek een andere hobby. Ik hoop dat de redactie van Weblogzwolle keihard ingrijpt en jou een ban geeft. Ik heb een hekel aan censuur, maar wat jij doet heeft helemaal niets met vrijheid van meningsuiting te maken. En dat is het laatste wat ik er over zeg.


  ⚠️ Meld

 26. @leonardo
  het sinterklaasfeest is al compleet verziekt door gutmenschen en jankallochtonen met walgelijke teksten die ronduit beledigend zijn voor de nederlander die er wel wat mee heeft: De blanke én gekleurde Nederlander. Zwarte piet is in Vlaanderen al verboden.

  Ik las zojuist dat het D66 voorstel is om kinderen beide namen te geven van de ouders zodat er gelijkheid en geen verwarring ontstaat. Eén volk, één rijk en één leider die beslist wat anderen moeten zeggen en denken, helemaal D66, helemaal EU. Helemaal nazi duitsland om een willekeurig voorbeeld van een willekeurige partij te nemen.

  Fijn om jou gedachten over het nieuws bericht te lezen. Jammer dat je niet meld of je aanwezig bent geweest met of zonder kinderen, wat je inhoudelijk van het feest vindt of een andere leuke anekdote.

  Nee, als jij hier ten tonele verschijnt op het weblog, is het VAAK met kritiek op anderen. Indien mensen niet jouw gedachten volgen, zijn ze al negatief en het liefst moet het bericht aangepast worden aan en door:

  één leider, één volk om te strijden voor één rijk.

  Sommigen streven weer het verleden waarin een mening van een ander niet geldt of monddood wordt gemaakt. Zie je ook bij streng religieuzen op Urk of in Genemuiden bijvoorbeeld. Of op zondagochtend rond het Kerkbrugje in Zwolle. Misschien moet je daar gaan wonen of je heil zoeken, want jouw uitspraken passen er perfect bij. En passen niet in een democratie.


  ⚠️ Meld

 27. @PvdBerg,

  Je zet mensen weg op basis van een mening die niet strookt met jouw mening. Het lukt je zelfs om bij een verhaal over een kinderfeest het nazisme te halen. De termen Gutmenschen en Jankalochtonen horen hier niet thuis vind ik. Dit zegt echter veel over jouw gedachtegang. Het is jammer dat dit zo mooi weblog verwordt tot een site waar je ongenuanceerd en ongestraft anderen kunt beledigen. Ik ben het met Leonardo en 1stJohn eens dat het hoog tijd wordt dat er een wedadmin ingrijpt.


  ⚠️ Meld

 28. De termen Gutmenschen en Jankalochtonen horen hier niet thuis vind ik.

  En wat vind je van de termen ‘racist’ of ‘xenofoob’? Want die komen hier ook nogal eens langs en daarmee worden mensen ook ongenuanceerd en ongestraft ‘beledigd’.
  Ja, ik zet het even tussen aanhalingstekens: dat slachtoffergedrag als je mening wordt bekritiseerd door andersdenkenden begint irritant te worden. Kom op zeg, een beetje levendigheid en pit over en weer mag best, dat houdt je scherp. En richt anders een groepje op voor gelijkgestemden, kun je fijn ‘discussieren’ zonder dat mensen het oneens met je zijn. Gaaaaap;)


  ⚠️ Meld

 29. Dus je bedoelt als een reactie niet jouw mening of bewoording is, dan moet een webadmin ingrijpen? En dan zet ik mensen weg? Kijk eens naar jezelf.

  Alle termen pakken we aan om een punt te maken: grachtengordel, elitaire minderheid, randstadelite, jankallochtonen, nazisme. Waarom? Omdat een traditie waarmee mijn grootvader en mijn vader mij mee hebben op laten groeien niet meer mag. Want anders gekleurden en nieuwe nederlanders vinden het racisme.

  Deze nieuwe nederlanders bepalen niet alleen het uiterlijk vertoon van een kinderfeest, zij bepalen ook vaak hoe ik mijzelf moet noemen of een ander (blanke man is nu witte man, islamiet is moslim en bij een vrouwtje moslima). En zogenaamde intellectuelen met een titel voor de naam gaan natuurlijk in het ‘progressieve’ wensdenken mee.

  Volgend jaar hoop ik en velen met mij hier een halt toe te roepen door te stemmen. Dat correcte wensdenken ten koste van eigen bevolking en tradities moet maar eens afgelopen zijn.

  Wat jij beledigend vindt, hoeft niet voor een ander zo te zijn. Als we op basis van een belediging al geen discussie of een dialoog meer aan kunnen en een grote leider moet reacties aanpassen, dan is de vergelijking met het nazisme niet onterecht.


  ⚠️ Meld

 30. In je reactie toont dus duidelijk aan dat ik gelijk heb. Iedereen mag een mening hebben. Dat betekend nog niet dat je maar moeten gaan beledigen. En ja je vergelijking met nazisme is onterecht. @Ed In deze discussie heb ik het woord racist of xenofoob niet gelezen. Wat ik wel heb gelezen is krampachtige pogingen van diverse menen om hun eigen gelijk te halen. Iedereen mag het met mij oneens zijn. Geen probleem maar dan wel met argumenten en niet met dooddoeners en oneliners.  ⚠️ Meld

 31. Je mag helemaal vinden dat je gelijk hebt. Krampachtige pogingen? Dooddoeners en oneliners? Ik lees het niet zo.

  Wat ik wel lees hier is iemand die voor zichzelf aan kan tonen dat hij gelijk heeft en dat hij nogal snel beledigd is. Daarnaast vindt hij andere meningen oneliners (waar dan?) en dooddoeners. Zonder aan te geven waar hij het niet mee eens is en een argument bij aan te geven.

  Lekker makkelijk roeptoeteren zoals we dat kennen vanuit de politieke elite, de gekwetsden, grachtengordelmeningen. Leven en laten leven in de roze bubbel. Ooit zal het knappen of voor je (klein)kinderen.


  ⚠️ Meld

 32. Ik heb in geen enkele reactie op dit topic mijn voorkeur laten blijken. Ik heb alleen gezegd dat de discussie hier zinloos was omdat het om een kinderfeest gaat en dat dit feest in Zwolle ook een echt feest was. Dus dat roeptoeteren dat is jouw mening. Ik ben niet snel beledigd. Ik vind alleen dat een discussie moet plaatsvinden op basis van argumenten en niet op basis van verwijten. En ja het klopt dat ik geen argumenten aandraag. Ik vind dat ook niet nodig. Ik vind dat iedereen een leuk feest moet kunnen vieren, vooral de kinderen zonder dat het teveel wordt beïnvloed door volwassenen. Voor wat het waard is, ik vind wel dat mensen die protesteren, dat niet in de buurt van, of over de ruggen van kinderen moeten doen.


  ⚠️ Meld

 33. Jij vindt de discussie zinloos. Ik niet en een aantal anderen ook niet. Waarom? Hier wat argumenten:

  1. landelijk sinterklaasjournaal is aangepast
  2. landelijke intocht sinterklaas is aangepast en wordt streng beveiligd door demonstraties
  3. Vlaanderen heeft de handdoek al in de ring gegooid en overal gekozen voor de roetveegpiet
  4. Minister Asscher van de PvdA is met de aanpassing eens
  5. De Verenigde Naties vinden dat de aanpassing zo snel mogelijk plaats moet vinden

  Dit is geen onderbuikgevoel, oneliner of een krampachtige
  poging om mijn gelijk te halen of anderen weg te zetten. Helaas de realiteit met dank aan de nieuwe Nederlander en de elite.  ⚠️ Meld

 34. Ik vind de discussie niet zinloos. Ik vind het alleen zinloos op dat op een topic te doen waarvan de bedoeling was om een sfeerimpressie te geven over een mooie sinterklaas intocht.


  ⚠️ Meld

 35. Fanatieke voor- en tegenstanders willen helemaal geen discussie, maar enkel hun gelijk halen. Dat is een verkeerd uitgangspunt.

  Een treffende uitdrukking luidt: “Wie sterk staat, zwicht voor argumenten.”

  Zolang voor- en tegenstanders niet naar elkaar luisteren, alleen zichzelf horen praten en uitsluitend overtuigd zijn van hun eigen gelijk is ‘discussiëren’ zinloos. Dan wordt het een wedstrijd wie het hardste kan schreeuwen. En dat werkt juist averechts.

  P.S. Termen als Judas-gedrag, Nazisme, Jankalochtonen en Xenofoob in een berichtje over een geslaagde intocht van Sinterklaas… Om met Gijp te spreken: “Waar gaaaaaaaat dit nog over?” >:(


  ⚠️ Meld

 36. Zolang een gedeelte van het progressief en ‘hoogopgeleid’ Nederland het sinterklaasfeest in huidige vorm wil verbieden en de tegenstanders weg zet met met termen komt als xenofoob, islamofoob, blanke man of anders, moet je niet verbaasd zijn om bovengenoemde termen.

  Er is geen ‘niet naar elkaar luisteren’. Sinterklaas en de rest van de Nederlandse cultuur dien je te omarmen. Moet je in China of Suriname eens proberen om een volksfeest te verbieden of er tegen te demonstreren.

  Voor het jaar 2020 sta je ook in Zwolle te zwaaien naar de stroopwafel- en roetveegpiet. De EU wint uiteindelijk toch wel….  ⚠️ Meld

Reageer