Berkum zet Zutphen opzij

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis verdiend met 3-0 gewonnen van FC Zutphen maar liet het, gezien de krachtsverhoudingen, veel te lang spannend. De koploper van de 1e Klasse D was dominant maar liet veel kansen liggen en nam pas in de slotfase echt afstand.
"We speelden prima en hebben veel kansen gecreëerd, maar we deden ons zelf tekort," vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. 

zutphen_161112-1_medium.jpg

"Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten was dat we de kansen niet benutten." Coach Taco Lourens van FC Zutphen was duidelijk in zijn analyse. "Een terechte nederlaag. Verdedigend hadden we het redelijk goed voor elkaar maar aanvallend hebben we te weinig kunnen brengen. Op het laatst hebben we wat risico’s genomen om toch nog de 1-1 te maken maar dat werd snel afgestraft." Berkum had al na enkele minuten afstand kunnen nemen toen Jeroen van Brummen met een steekpass Johnsen Bacuna vrij voor het Zutphense doel zette, maar keeper Marijn Sangers greep goed in. Een dik kwartier later leek de thuisclub, na een corner van de sterk spelende Jorben Nieuwenhuis, alsnog op voorsprong te komen maar nu werd de bal door een Zutphense verdediger van de lijn gehaald. In de 26e minuut sloeg Berkum echter toch toe. Na fraai voorbereidend werk van Frank Hoolsema en Van Brummen werd de bal teruggelegd op Chris van der Meulen die ongenadig uithaalde voor de 1-0. Berkum kreeg daarna nog de nodige kansen om de voorsprong uit te breiden maar het ontbrak op de beslissende momenten aan scherpte.

zutphen_161112-3_medium.jpg

  zutphen_161112-7.jpg

Direct na de hervatting kwam Chris van der Meulen, na een combinatie van Johnsen Bacuna en Van Brummen, weer vrij voor de Zutphense goal maar opnieuw greep doelman Sangers effectief in. Het tweede bedrijf was nauwelijks vijf minuten oud toen Zutphen met 10 man verder moest. Marco Kroese torpedeerde Bacuna, die dreigde uit te breken, en dat leverde de Zutphense verdediger zijn tweede gele kaart van de middag op. De bezoekers trachtten desondanks langszij te komen, maar enkel spits Mark Bloemendaal en aanvoerder Sebastiaan van Laar stichtten af en toe gevaar en de Berkum-verdediging bleef relatief eenvoudig op de been. In de slotfase kwam er meer ruimte in de Zutphense defensie, en vijf minuten voor tijd werd dat afgestraft. Invaller Youp Kok ging de diepte in, schudde zijn tegenstanders van zich af en joeg de 2-0 in de hoek. Twee minuten later deelde Chris van der Meulen de genadeklap uit toen hij opnieuw op het Zutphense doel af ging en keeper Sangers nu kansloos liet: 3-0. Daarmee heeft Berkum een klein gaatje geslagen ten opzichte van de achtervolgers in 1D. De Zwollenaren komen over twee weken weer voor de competitie in actie en nemen het dan in Twente op tegen DOS ’37, dat vandaag met 0-3 won in de Vriezenveense ‘burenruzie’ bij DETO Twenterand.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het wordt wel weer tijd dat ze voorin wat productiever worden want dat leek gisteren weer helemaal nergens op. De kansen/doelpunten verhouding is werkelijk bedroevend.

  Gelukkig kunnen de voorwaartsen steunen op de meeste betrouwbare verdedigers/keeper van de 1e Klasse, zodat de overwinning in de laatste minuten alsnog veilig gesteld kan worden.

  Maar dit moet echt veel en veel beter kunnen.


  Maak melding

 2. Edje,

  Mijn inziens ga je wel elke keer naar Berkum, omdat Je verwacht daar het beste voetbal te zien (op PEC na;-) op de Zwolse voetbalvelden.
  Het zou je sieren niet altijd zo negatief te zijn.
  Gezien het verloop van de wedstrijd was er maar één die de 3 punten mee in de tas naar huis zou nemen.
  Dat dit niet altijd gaat zoals wij dat graag willen zien…. Viola, het is wel loon naar werken.
  Ik proef iets van, dat het vanzelfsprekend is dat we maar elke wedstrijd met mooi of goed voetbal moeten winnen.
  Niets is vanzelfsprekend……
  maar jij en ik willen maar al te graag dat Berkum volgend seizoen weer in de hoofdklasse voetbalt.
  Toch????.  Maak melding

 3. Daar waar ik zo bang voor was, wordt nu werkelijkheid.

  De reacties van Edje worden verward met die van ondergetekende. Zijn naam lijkt ook zo ontzettend op die van mij, dus ik kan de reactie van Pistolenpoultje nog heel goed voorstellen ook.

  Mijn reactie wijkt nl. nauwelijks af van de radio interviews van trainer Arno Hoekstra en Man van de wedstrijd Jorben Nieuwenhuis.

  Mocht je ze gemist hebben, dan adviseer ik deze te beluisteren op internet.

  Even goede vrienden hoor Pistolenpoultje.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.