Bas Potjes gaat ons mooie Sassendonk promoten

Zwolle – De 38 jarige Zwollenaar Bas Potjes is door de oud- Stadsprinsen van de Eileuvers gekozen als Prins Carnaval voor het seizoen 2016 -2017. Hij zal dit seizoen door het leven gaan als Prins Sebas I en hanteert daarbij de leus Leef, geniet & promoot ons mooie Sassendonk.

prins_sebas_1.jpg

Deze leus is een subtiele verwijzing naar het beroep van de nieuwe Prins, hij promoot in winkelcentra en – straten zogenoemde A- merken. Daarbij staat het persoonlijk klantcontact voorop. Zijn bedrijf Roscom Promotie zet daarvoor tientallen medewerkers in. Waren aan de man brengen is Potjes met de paplepel ingegoten, grootvader en vader hebben jarenlang veel Zwollenaren bezocht met mobiele kruidenierswagens, beter bekend als de SRV- wagen. In de carnavalswereld is Bas Potjes vooral bekend als lid van het gezelschap ‘De3′. Een naam die men te danken heeft aan uitbater Huub Gillessen van het in carnavalskringen populaire Swolsch Café. Tijdens carnavaleske schuimparties in dit café aan de Melkmarkt verschenen Potjes en 2 goede vrienden in badjassen, met zwembandjes om en duikbrillen op ten tonele. Het ontlokte Gillessen ooit de kreet daar heb je die drie ook weer. Een nieuwe carnavalsgroep met de naam ‘De3′ was geboren. Naast de nieuwe Prins was ook Jos Veldman (38) lid van deze vriendengroep.

Hij zal de Stadsprins de komende tijd als adjudant Zo terzijde staan, samen met adjudant Zus, Mariël Potjes (31), de jongere zus van Sebas I. De nieuwe Prins en zijn adjudanten Zus en Zo gaan dus ‘ons mooie Sassendonk’promoten. Daarbij zal, aldus het drietal vooral het accent op vooral de gezellige zondag, maandag en dinsdag van het carnavalsweekend komen te liggen. Deze dagen zijn onlosmakelijk met Vastenavond verbonden. Zelf organiseerde ‘De3′ in het verleden ook tal van activiteiten op deze dagen, zoals de populaire 3-kamp in een voor het toenmalige café Traffic.

Bas Potjes was tien jaar geleden adjudant van de toenmalige prins Dionysos en is nu zelf dus het middelpunt van het Sassendonkse carnaval. Hij trad zaterdag op ‘zijn eigen feestje’ naar buiten, hij is namelijk al een aantal jaren lid van de organisatie van de traditionele Zittingsavond van de Eileuvers. Op deze avond werd afscheid genomen van Prins Kinne I (Sander Dol) en zijn adjudanten Neuse en Ore. Bas is gehuwd met Rianne hun zoon heet Ruben (1,5 jaar). De beide adjudanten zijn ongehuwd.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Zou een sombere wereld worden als jij @klinker het voor het zeggen had.
  Als er ergens iets gebeurt mag een ander geen plezier hebben?
  Of ben jij zelf de accordeonist waar je over praat? >:(


  Maak melding

 2. Nee hoor, die accordeonist is ook een uitkering trekkerdie geen rooie rotcent belasting betaald over het geld wat hij dagelijks binnenharkt.
  De wereld op zijn kop.
  Mijn zuurverdiende belastingcenten gaan bijvoorbeeld naar een bestuurslid vanngroennlinks, die vervolgens wordt opgepakt omdat hij met tweehonderd andere relschoppers de intocht van sinterklaas probeert te verhinderen.

  goedemooooorgen!


  Maak melding

 3. Denk dat je lekker in je vel zit @klinker maar helaas nooit naar een dokter gaat omdat je ook tegen het eigen risico in de zorg bent.
  Maak er een fijne dag van sombere man en vergeet vooral niet te gaan stemmen volgend jaar!!!
  Wellicht kun je de wereld veranderen, of Nederland, of Zwolle, of…….zou het slimmer zijn om bij jezelf te beginnen?!


  Maak melding

 4. Aan het hoofd van de Raad van Elf staat Prins Carnaval, bijgestaan door zijn adjudant. Lijkt me toch niet dat je zijn zus ook in zo’n zwart pak wilt stoppen?  Maak melding

 5. Hij wordt bij gestaan door 2 adjudanten. Het lijkt nu dat hij door 1 adjudant wordt bij gestaan. En dat adjudant Zo, onderdeel uit maakt van de raad van elf, je moet wel heel ingewijd zijn, om te zien dat er verschil zit in de steken die ze dragen.


  Maak melding

 6. Als ik de zwolse gemeenteraad eens goed onder de loep neem kom ik wel meerdere kandidaten tegen voor een positie van prins carnaval.
  wat ik echt treurig vind zijn die klagers uit dat committee rondom de zwolse binnenstad. Te gek voor woorden dat de eerste de beste carnavals adjudant zijn schreeuwerige hoempapa muziek niet meer op standje 10 mag zetten


  Maak melding

 7. Het zal mij benieuwen wanneer er een een of ander kolere comité opstaat en de achtergronden van het carnaval gaat inventariseren.
  Grote kans dat er het een en ander gaat veranderen de outfitting.
  Prins carnaval in een maatpak misschien of casual gekleed in jeans


  Maak melding

Reageer