Stichting uit Logeren blij met kinderfietsen

De Stichting uit Logeren heeft drie kinderfietsen ter beschikking gekregen van een Zwolse fietsenzaak. Deze stichting biedt opvang en begeleiding voor kinderen vanaf 4 tot 16+ jaar met psychiatrische stoornissen onder andere voorkomend uit Autistisch Spectrum Stoornis (ASS).

De stichting kent op dit moment drie locaties waaronder een huis in Zwolle. Elke week komen er, naast de crisisopvang en vakantieopvang een tachtigtal kinderen bij de stichting logeren waar leuke activiteiten mee worden gedaan. ‘Op deze manier is het voor de kinderen gezellig om bij ons te komen logeren en voor de ouders van het kind biedt het even wat rust in het gezin’ aldus Jolanda Prins, oprichtster van Stichting uit Logeren met pgb. Goede opvang voor kinderen binnen deze doelgroep is schaars. Vanuit dat oogpunt wordt er hard gewerkt om de stichting nog groter te laten worden zodat het meer plaats kan bieden aan nog meer kinderen op de locaties in Zwolle, Dalfsen, en ’t Loo.

De opvang wordt betaald door middel van persoons gebonden budget, een budget dat ouders aan kunnen vragen om voor opvang als deze te zorgen. ‘Helaas zijn de inkomsten vanuit de pgb nét kostendekkend voor de inhuur van kwalitatief goede begeleiding en huur van accommodaties’, vertelt Prins. ‘Daarom moet het kopen van, in dit geval fietsen, of het doen van activiteiten met de kinderen op een creatieve manier worden opgelost.’

Aan fietsenzaak Fiets-id heeft de stichting een goede. Na het eerste telefoongesprek dat plaatsvond was eigenaar Marcel Kooyman direct enthousiast. ‘Wij willen graag een stichting als deze ondersteunen. Als de kinderen nu lekker kunnen fietsen, dan doet ons dat goed en daar helpen wij graag aan mee’ aldus Kooyman. Afgelopen vrijdag overhandigde Fiets-id aan Stichting uit Logeren met pgb dan ook drie kinderfietsen. ‘Prachtige fietsen, daar zijn de kinderen echt blij mee’, laat een dolgelukkkige Prins weten. Voor informatie over Stichting uit Logeren met pgb: www.stichtinguitlogeren.nl.

Artikel delen:

Reageer