‘Night Train to Lisbon’ in de Grote Kerk

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis organiseert in samenwerking met de Grote Kerk in Zwolle een unieke filmervaring. Tegen het imposante decor van de Grote Kerk is speciaal voor alle film- en boekliefhebbers op vrijdagavond 25 november om 20.00 uur het sfeervolle drama ‘Night Train to Lisbon’ te zien. Night Train to Lisbon Opgeschrikt door het besef dat de tijd hem door de vingers glipt, laat docent klassieke talen Raimund Gregorius, zijn geordende leven achter zich. Hij vertrekt per direct met de trein van Bern naar Lissabon.

grote_kerk_zwolle.jpg 

Aanleiding voor deze stap is een boek dat hij bij toeval in handen kreeg. Het is van de Portugese arts Amadeu de Prado, die zo indringend schrijft over de diepste ervaringen in zijn leven, dat Gregorius er niet van loskomt. In Lissabon gaat hij op zoek naar sporen van de arts en ontvouwt zich een tragische liefdesgeschiedenis, vol politieke en emotionele intriges en overdenkingen naar de ware zin van het leven. Indrukwekkende verfilming van de gelijknamige roman van Pascal Mercier van de regisseur van ‘The Best Intentions’ en ‘The House of the Spirits’, met o.a. Jeremy Irons, Charlotte Rampling en Bruno Ganz.

Pop-up cinema Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal films op locaties buiten het filmtheater: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. In de Grote of Sint Michaëlskerk aan de Grote Markt is de voorstelling van ‘Night Train to Lisbon een unieke ervaring, ook voor wie de film al eens eerder in de filmzaal gezien heeft. De Grote Kerk is op vrijdag 25 november geopend vanaf 19.30 uur, en stoelen en dekens zijn aanwezig.

De toegang is €8,50 (Vrienden) / €10,50 (regulier) inclusief een consumptie voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk. Filmtheater Fraterhuis Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer