Staatssecretaris Klijnsma bezoekt JobHulpMaatje

Zwolle – Op maandag 14 november bezocht staatssecretaris Jetta Klijnsma het project JobHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle. Het doel van het werkbezoek was om een beeld te geven van het Zwolse JobHulpMaatje-concept. Aan het einde van het werkbezoek werd in aanwezigheid van de staatssecretaris het startsein ondertekend van de samenwerking tussen de Gemeente Zwolle (door wethouder Nelleke Vedelaar) en het JobHulpMaatje-programma van Stichting Voor Elkaar Zwolle.

Voor Elkaar Zwolle startte vier jaar geleden met het project SchuldHulpMaatje. Omdat de stichting in de praktijk merkte dat baanverlies één van de veroorzakers was van schulden, is het project ‘JobHulpMaatje’ gestart. Bij ‘JobHulpMaatje’ onderzoek je welke baan aansluit bij jouw kwaliteiten, talenten en werkervaring. In groepsverband ga je zeven weken samen aan de slag met thema’s als: wie ben ik, wat belemmert mij, wat kan ik en wat wil ik? Daarbij is er ook ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. Het doel is om door eigen ontdekkingen en ontwikkelingen een stap dichter bij een nieuwe baan te komen.

Het werkbezoek van staatssecretaris Jetta Klijnsma had als doel haar een beeld te geven van het Zwolse JobHulpMaatje-concept, in samenwerking met de sociale wijkteams. Het bezoek vond plaats bij Wijkcentrum Holtenbroek en bestond uit twee gesprekken. Eén met deelnemers aan het programma en vrijwilligers van de stichting en één met de betrokken partijen in Zwolle. Na afloop werd in aanwezigheid van de staatssecretaris de het startsein ondertekend voor samenwerking tussen de Gemeente Zwolle en Stichting Voor Elkaar Zwolle, waarbij wijkteams deelnemers doorverwijzen naar het JobHulpMaatje-programma. Wethouder Nelleke Vedelaar sprak haar waardering uit voor de ontwikkelde aanpak, waarbij aandacht voor elkaar als belangrijke succesfactor benoemd werd.

Stichting Voor Elkaar Zwolle is er voor en door Zwollenaren. Bij de diverse projecten worden vrijwilligers opgeleid en gekoppeld aan Zwollenaren die graag hulp ontvangen. Het project SchuldHulpMaatje helpt Zwollenaren met financiële problemen. Het project JobHulpMaatje brengt werkzoekenden een stap dichterbij de arbeidsmarkt. Met een team van 60 opgeleide vrijwilligers probeert Voor Elkaar Zwolle zoveel mogelijk mensen in Zwolle te ondersteunen.

Artikel delen:

Reageer