60 jarig huwelijksfeest Mw & Hr Sonnemans

Zwolle – De heer en mevrouw Sonnemans-van der Vegt zijn dinsdag 15 november 2016 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer brengt het echtpaar woensdag 16 november om 16.15 uur een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. Bij dit bezoek is pers aanwezig. Mevrouw Aaltjen (Ali) van der Vegt is geboren op 15 augustus 1936 in de Kamperpoort en ging aan de Grote Baan naar de Elbertsschool. Nadat zij daar de acht klassen met succes had doorlopen werd het tijd aan het werk te gaan. Het werd bij TEPE een naaiatelier, waar al een ouder zusje van mevrouw werkte. Van daar uit is zij getrouwd met Harry Sonnemans en kregen twee zoons, drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. In het begin van het trouwen is mevrouw nog door blijven werken, maar niet lang meer.

Zij kochten een tent en gingen ieder jaar naar het Veluwemeer. Toen de kinderen groot waren, ging het gezin naar Spanje. Ook gingen meneer en mevrouw naar Portugal en Griekenland. Toen zij pas getrouwd waren gingen ze naar een eigen huisje aan de Grote Baan. Daarna is men nog twee keer verhuist, naar Holtenbroek en Zwolle-Zuid. Nu woont men naar volle tevredenheid weer in de Kamperpoort aan de Lijnbaan (Baanbreker).

Mevrouw en meneer doen samen het werk in het huishouden. De gezondheid van mevrouw is nog goed en zij mag graag puzzelen en lezen en haar man plagen (haha ). De heer Hendrikus (Harry) Hubertus Sonnemans is in Weert geboren op 30 juli 1931
en hij moest op 15-jarige leeftijd aan het werk. Zijn opleiding bestond uit het lager onderwijs. Het werd een tuinder in Grubbenvorst, onder de rook van Venlo. Na vijf jaar had meneer genoeg boontjes, selderij en bloemkool gezien en vertrok uit de groente- en tomatenwereld. Een oudere broer woonde al in Zwolle en die zorgde er voor dat meneer in Zwolle aan het werk kon bij Koedijk een Zwolse aannemer bij het spoor en bouwbedrijf. Na zes jaar is meneer overgestapt naar de woningbouw.

Hun woning aan de Grote Baan moesten zij verlaten omdat de Fenix zeepfabriek ging uitbreiden en is men naar Holtenbroek verhuist. De gezondheid van meneer is redelijk goed al moet een nieuwe heup hebben. Hobby’s van meneer zijn fietsen, lezen en vissen.

 

Artikel delen:

Reageer