Oude klooster weer als nieuw

Zwolle – Het oude klooster naast de Nieuwe Haven in Zwolle krijgt haar oorspronkelijke identiteit weer terug in de plannen rond het " Nieuwe Klooster". De verborgen Theodorakapel wordt weer zichtbaar aan de straat en vanaf de grachten. De appartementen krijgen in de bouw iets terug van een kapel. Een kapel die openstaat voor de bewoners van de Nieuwe Haven en de appartementen, van de Kamperpoort maar ook voor andere Zwollenaren.

De Actuele Moderne Devotie Beweging is erg geïnspireerd en onder de indruk van deze plannen en wil graag meedenken en meedoen in dit Nieuwe Kloosterproject rond zorg, wonen, leven, delen en ontmoeten. Vandaar dat ze Bea Koele, manager woonleefgebied Zwolle van Woonzorgconcern IIsselheem heeft gevraagd een presentatie te houden op haar jubileumbijeenkomst op woensdagmiddag 14.30 uur te Windesheim. Afgelopen weken rIepen diverse politici, waaronder Jesse Klaver en Alexander Pechtold(in de Stentor/AD) Nederland op om weer terug te gaan naar haar eigenheid, haar eigen identiteit. Het Nieuwe Kloosterproject is daar een heel mooi voorbeeld van, en nu nog uniek in Nederland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Oude klooster weer als nieuw”

  1. Een mooi plan, al zal een klooster straks zo ingepakt tussen een (weliswaar omgebouwde) flat en een drukke weg er wel wat vreemd uitzien denk ik.

    In de binnenstad zijn er ook nog genoeg mogelijkheden waar het juist wel goed past binnen de historische context, maak je daar ook hard voor Moderne Devotie Beweging!

  2. Quote van de dag

    Afgelopen weken rIepen diverse politici, waaronder Jesse Klaver en Alexander Pechtold(in de Stentor/AD) Nederland op om weer terug te gaan naar haar eigenheid, haar eigen identiteit.

  3. Ben ook benieuwd naar die vernieuwing van dit ietwat verstopte klooster.
    Meende trouwens uit een eerder bericht begrepen te hebben dat die gebouwen zouden verdwijnen en alleen die kapel zou blijven.

  4. Ik zou veel liever zien dat er geen investeringen plaatsvinden die religie gerelateerde zaken in de openbare ruimte ten goede komen.

    Overigens; maakt niet uit welke specifieke religie ’t betreft. Religie vind ik iets voor achter de voordeur.

    ’t is toch immers ook niet te doen voor bestuurders in een vrij land als Holland om af te wegen welke investeringen in welke uiting van welke religie. Geen ruimte/geld voor religie in de openbare ruimte!

Reacties zijn gesloten.