SVI wint van SK Turkuaz

Zwolle – Maandagavond, 20 uur, Landstede Sportcentrum. Tijd voor de topklasse-wedstrijd SVI 1 – SK Turkuaz 1. SVI, dat afgelopen vrijdag nog de bietenbrug opging in de uitwedstrijd bij Sparta/de Laak 1 (7-3), was tot in de tenen gemotiveerd om de hekkensluiter van de competitie met lege handen terug naar Deventer te sturen. Was de selectie met drie afwezigen afgelopen vrijdag nog gehavend, vanavond kon SVI op volle oorlogssterkte aantreden. In de beginfase was het in eerste instantie SVI dat de regie nam en de tegenstander vroeg onder druk zette. Dat resulteerde in enkele kleine kansjes, maar ook in een aantal scherpe counters waar Turkuaz liet zien dat het niet zoveel zegt als je in de topklasse onderaan staat. Alle ploegen hebben hun kwaliteiten en voor ieder punt moet gestreden worden. Doordat Turkuaz gevaarlijk werd sloop er hier en daar angst in de ploeg bij SVI, waardoor het spel rommelig oogde. Voor het in steeds grotere getale opkomende publiek wellicht verrassend, maar voor de wedstrijd niet slecht, omdat het tempo hoog was en de wedstrijd veel weg had van een wedstrijd in een lagere Engelse divisie.

Nadat al de nodige kansen gemist werden aan beide kanten, waarbij de beide keepers zich konden onderscheiden, was het Joshua Agteres die zich na ongeveer 13 minuten spelen, vrij speelde en vrij kon uithalen met zijn linkerbeen. 1-0 voor SVI, maar het antwoord van Turkuaz liet niet lang op zich wachten, terwijl het leek alsof SVI zou doordrukken, waren het de Deventenaren die vanuit een omschakelmoment met twee man op keeper Arjan Jansen af konden gaan. Ditmaal had de sluitpost geen antwoord en de stand was weer gelijk.

In de rust was de boodschap van coach Baas duidelijk en kort; zet hoog druk, laat de bal sneller rondgaan, kortom voer het tempo op en dan kan het niet anders of de drie punten blijven in Zwolle.

Dat was dus ook wat SVI deed, er werd hoog druk gezet en het baltempo ging omhoog, resulterend in twee goals van eerst Matthijs van de Geest en vervolgens Michel van Heerde. Tussendoor werden nog wat kansjes gemist. Waar de verwachting was dat de wedstrijd hiermee gespeeld was, was het toch een aanvaller van Turkuaz die daar anders over dacht, en met een verdekt schot de spanning terugbracht in de wedstrijd. SVI was niet van de wijs en bleef goed voetbal spelen, waardoor Joshua zijn tweede kon scoren en SVI weer op een marge van twee stond. Turkuaz begreep dat er iets moest gebeuren en zette SVI meer en meer onder druk. Enkele hele goede reddingen van Arjan zorgde ervoor dat de marge bleef bestaan. Toch kwam Turkuaz terug, eerst met een goed uitgespeelde goal en vervolgens met een lucky, een schot, van richting veranderd door de verdediging van de Zwollenaren en toen stond er plotseling weer een gelijke stand op het bord; 4-4.

Beide ploegen beseften dat ze hier niet veel mee opschoten, beide ploegen gingen in de laatste minuten vol voor de winst. SVI, dat over de hele wedstrijd gezien de meeste aanspraak op de winst mocht maken was vervolgens het gelukkigst. Matthijs zette nog een keer aan over de linkerzijde en zette de bal hard voor. Een verdediger probeerde de harde voorzet weg te werken en te voorkomen dat Jos van Dijk bij de tweede paal de bal binnen kon werken. Dat deed hij zo ongelukkig dat de bal in het doel belandde en SVI weer op voorsprong kwam. In de laatste minuten waren er nog twee knappe reddingen van Arjan Jansen nodig, maar toen konden er weer drie punten bijgeschreven worden. SVI stijgt naar een knappe 6e plaats in de oostelijke topklasse en dat mag knap en wellicht verrassend worden genoemd.

SVI 1 – SK Turkuaz 1 5-4 (1-1)
Scoreverloop: 1-0 Joshua Agteres; 1-1 Turkuaz; 2-1 Matthijs vd Geest; 3-1 Michel van Heerde; 3-2 Turkuaz; 4-2 Joshua Agteres; 4-3 en 4-4 Turkuaz; 5-4 eigen doelpunt Turkuaz

Artikel delen:

Reageer