Grote opkomst Dag van de Mantelzorg in Zwolle

Zwolle – Ruim 850 Zwolse mantelzorgers hebben op en rond donderdag 10 november genoten van activiteiten die voor hen waren georganiseerd vanwege de landelijke Dag van de Mantelzorg. Tot en met donderdag 17 november zijn er nog meer ontspannende en informatieve bijeenkomsten voor mantelzorgers in de Week van de Mantelzorg. Daar worden nog meer mantelzorgers verwacht.

161110-dagvandemantelzorg-evaposthuma-__46.jpg
Studenten van Deltion College serveren een buffet voor Zwolse mantelzorgers. Foto: Eva Posthuma

Het hoogtepunt van de Zwolse Week van de Mantelzorg is de landelijke Dag van de Mantelzorg, die op 10 november is georganiseerd. In Zwolle gingen mantelzorgers naar onder andere Museum De Fundatie, Filmtheater het Fraterhuis en een verwenlunch bij Deltion College.

Bij de verwenlunch, die werd georganiseerd door studenten van Deltion College, was ook een respijtzorg-markt, waar mantelzorgers informatie kregen over de mogelijkheden voor vervangende zorg, zodat zij er zelf even tussenuit kunnen. Ook kregen de mantelzorgers de primeur van een nieuw gebakje, ontwikkeld door studenten. Het ziet eruit als een cadeautje, waarmee de studenten de waarde van mantelzorgers voor hun naasten willen benadrukken.

"Opvallend was dat mantelzorgers tijdens de verschillende activiteiten in een goede sfeer uitgebreid met elkaar in gesprek kwamen", zegt Ineke van Stekelenborg, Regisseur Mantelzorg bij Steunpunt Mantelzorg in Zwolle. "Zo droeg het evenement ook bij aan herkenning en erkenning van mantelzorg. Het uitwisselen van ervaringen levert vaak ruimte op bij de mantelzorgers, of inspiratie voor de zorg voor de ander."
De activiteiten in de Week van de Mantelzorg worden in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Zwolse organisaties en bedrijven. "We zijn al die aanbieders en medeorganisatoren van de activiteiten ontzettend dankbaar", zegt Van Stekelenborg. "Het is mooi om te zien dat in Zwolle zo veel bedrijven en organisaties mantelzorgers een warm hart toe dragen en meewerken aan de Dag en Week van de Mantelzorg."

Artikel delen:

Reageer