“Ga mee de wereld van Vivaldi in”

Zwolle – Sopraan Johannette Zomer en het Tulipa Consort brengen op zaterdag 26 november het Canti Sacri van Antonio Vivaldi in de Grote Kerk Zwolle. In het rijtje meestercomponisten dat geen introductie nodig heeft, hoort zeker ‘deze rode priester’ uit Venetië. Op haar eigen website noemt de bekende sopraan Vivaldi ‘de misschien wel meest veelzijdige componist uit de late Italiaanse barok’. "Voor statige kerkmuziek hoeft niemand bang te zijn; drama en emotie zijn nooit uitgesloten."

Aan Zomer de taak om die emotie over te brengen naar de 21e eeuw. Ze doet dat samen met het Tulipa Consort, het ensemble dat ze zelf in 2013 oprichtte. Dat op zich was al een muzikaal hoogtepunt voor Zomer. Bijzonder aan haar carrière is dat ze aanvankelijk voor een studie koos in de medische sector. Hoewel muziek en zang haar met de paplepel zijn ingegoten, rondde ze later het conservatorium af. Het meest thuis voelt de sopraan zich in de barokmuziek waar niemand om Bach heen kan en zeker ook Zomer niet. Over haar liefde voor opera zegt Zomer: "Als alles klopt, is het een van de mooiste muzieksoorten die er is. Zingend acteren en bewegen is een bevrijdende ervaring."

Johannette Zomer neemt de liefhebber graag mee in de wereld van het grote gebaar. Het optreden in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop via www.grotekerkzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer